Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozionul Naţional „NOI TENDINŢE ŞI PROVOCĂRI ÎN EDUCAŢIE”

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

   Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, Piatra-Neamţ organizează Simpozionul Naţional „NOI TENDINŢE ŞI PROVOCĂRI ÎN EDUCAŢIE” – ediţia a II-a. Tema propusă pentru acest an este „AUTONOMIA ELEVULUI – COORDONATĂ A ÎNVĂŢĂMÂNTULUI MODERN”.

Activitatea se va desfăşura pe data de 31.03 2011, orele 15,00 şi se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, psihologilor, consilierilor şcolari. Pentru participanţii direcţi, forma de prezentare a lucrării este la alegere, durata maximă 10 minute.

 

MOTIVAREA ACŢIUNII:

            Modelarea personalităţii autonome a elevilor noştri este un ideal educaţional al şcolii româneşti de astăzi, o provocare atât pentru dascăli cât şi pentru elevii de toate vârstele. Conceptul de autonomie a elevului nu pare să fie nici foarte cunoscut, nici foarte agreat de oamenii de la catedră şi destul de controversat. Sunt necesare delimitări conceptuale, fundamentare psihologică, stabilirea de orizonturi şi limite, descrierea modalităţilor concrete de abordare a activităţilor curriculare, extracurriculare şi extraşcolare în sensul încurajării şi dezvoltării autonomiei elevilor.

Dimensiunea socială, psihologică, pedagogică a autonomiei implică o serie de comportamente specifice din partea familiei şi a şcolii. Câtă autoritate şi câtă libertate acordăm elevilor noştri? De câtă autonomie au nevoie copiii de toate vârstele şi adolescenţii? Cum participă ei la luarea deciziilor? Au libertatea de a alege între activităţile actului didactic? În ce domeniu îşi pot manifesta pe deplin competenţele? Cât de conştienţi sunt profesorii de responsabilitatea pe care o au în construirea autonomiei elevului? Iată doar o parte din întrebările la care putem încerca să răspundem împreună. Înmănuncherea ideilor valoroase pe această temă poate constitui, cu adevărat, un ghid de bune practici.

 

SUGESTII TEMATICE: Lucrările pot trata teme referitoare la crearea personalităţii autonome în cadrul alternativelor educaţionale, învăţarea centrată pe elev, rolul comunicării în stimularea autonomiei, stimularea dezvoltării personale prin valorificarea inteligenţelor multiple, sprijinul acordat la efectuarea temei pentru acasă, relaţia profesor-elev ca bază a construirii autonomiei, libertate şi constrângeri, autoritate versus autonomie, despre autonomie la orele de dirigenţie, elevul “executant” şi elevul creativ, autonomia elevului cu CES, interculturalitatea – spaţiu propice dezvoltării autonomiei, profesorul autoritar sau profesorul partener, stimularea elevului autonom prin activităţi practic-aplicative, autonomia de la preşcolar la adolescent, consilierea părinţilor etc.

REGULAMENTUL DE PARTICIPARE

- Înscrierea se face până la data de 27.03.2011 pe adresa de e-mail: scoala11pn@yahoo.com. Împreună cu fişa de înscriere se va trimite şi lucrarea în format electronic, într-un singur folder, denumit cu numele autorului.

- Redactarea lucrărilor se va face în format A4,   la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”) cu caractere româneşti; titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat; la două rânduri de titlu se va scrie autorul (se admite un singur autor, excepţie făcând situaţia soţ-soţie) şi instituţia (Times New Roman 14); la două rânduri de numele autorului se începe scrierea textului (Times New Roman 12). Bibliografia se consemnează la sfârşitul lucrării, inclusiv sursele de pe internet.

- Lucrările vor fi publicate în volum electronic cu ISBN. Acesta va fi trimis autorilor împreună cu diploma de participare până la 17.06.2011.

- Pentru buna desfăşurare a simpozionului, taxa de participare este de 30 lei (include publicarea, tipărirea diplomelor, mapele, expedierea). Banii se vor trimite prin mandat poştal, pe adresa şcolii: Şcoala cu clasele I-VIII Nr.11, Piatra-Neamţ, Str. Gavriil Galinescu, Nr. 46, cod 610290, pe numele Înv. Creţu Lili, până la data de 27.03.2011, data poştei, sau se depun direct la secretariatul şcolii.

Nu trimiteţi în plicuri lucrările listate, bani sau plicuri autoadresate.

Relaţii suplimentare: tel. 0233/227606 – secretariat, 0760794192 – înv. Lili Creţu.

NOTĂ: Autorii sunt răspunzători de conţinutul şi originalitatea lucrărilor. În cazul nerespectării cerinţelor de redactare sau a tematicii, organizatorii îşi rezervă dreptul de a respinge publicarea lucrărilor respective.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: crelia | 15.02.2011 13:06 | 1828 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

21.02.2011 10:16 crelia - Autor

Stimati colegi, fisierul se deschide cu win rar. In caz ca nu reusiti, puteti completa o fisa de inscriere cu numele/prenumele, specialitatea, unitatea scolara, adresa de corespondenta pentru a primi materialele simpozionului, adresa e-mail, numar de telefon, modalitatea de participare. Multumim.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN