Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozionului Naţional Cultură şi tradiţie-fundamente ale identității românești

 Descrierea sărbătorile religioase care reprezintă prilejuri de manifestare a bucuriei, recunoştinţei şi a credinţei în Dumnezeu, practicate în diferite zone ale ţării;  Promovarea în rândul celor mai tineri a tezaurului de valori transmise şi îmbogăţite de la o generaţie la alta;  Cultivarea sentimentul de apartenenţă, de iubire şi dragoste pentru rădăcinile şi valorile poporului român;  Descrierea meşteşugurile tradiţionale: împletituri vegetale, încondeierea ouălor, sculptura în lemn, portul popular, broderia manuală, obiectele de cult;  Descrierea aspectelor dialectale ale limbii române din diferite regiuni ale ţării

Nume proiect: Simpozionului Naţional Cultură şi tradiţie-fundamente ale identităţii româneşti Arad, Ediţia a II-a an școlar 2015-2016

Organizatori: GRĂDINIŢA P.P. „GRĂDINIȚA PRIETENEI” ARAD DIRECTOR, Prof. Adela Redeș Nr______ / ___________ INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI ARAD INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL , Prof. Mladin Claudius

Condiţii de participare: REGULAMENT DE PARTICIPARE GRUP ŢINTĂ: • Educatoare • Învăţători • Profesori • Preoți –Profesori • Elevi (liceu) studenți, masteranzi, menționându-se profesorul coordonator;

Perioadă înscriere: 03.03.2016 - 15.04.2016

Perioadă desfăşurare: 18.04.2016 - 22.04.2016

Grădinița P.P. Grădinița Prieteniei împreună cu partenerii educaționali și coordonatorii vă invită să participați la cea de a doua ediție a Simpozionului Național ,, Cultură și civilizație ” organizat și desfășurat în data de 7 aprilie 2016 la Grădinița P.P. Grădinița Prieteniei. Arad .

Lucrările vor fi publicate într-o ediție pe care o va primi fiecare autor și care poate fi consultată la Bibliotecă la nevoie fiind o sursă veritabilă de istorie și cultură românească. Dorim să surprindem aspecte ale culturii și tradiției românești din toate regiunile țării.CONDIŢII DE PARTICIPARE
A.    ÎNSCRIEREA PARTICIPANŢILOR
    Înscrierea și trimiterea lucrărilor se va face în perioada 03.03.2016 –15.04.2016 pe baza fişei de înscriere (Anexa 1). Lucrările înscrise în concurs devin proprietatea organizatorilor.
    Lucrările pot avea 2-3 pagini, scrise conform condiţiilor de tehnoradactare.
Taxa de participare este de 20 lei pentru elevi, studenți și 30 lei pentru cadre didactice (pentru a putea acoperi cheltuielile cu editarea ediției cu ISBN și diploma ce vor fi trimise participanților) și care poate fi achitată la Banca Transilvania în contul RO 92 BTRL 00201201187028XX, cu menţiunea TAXĂ Simpozion naţional
CULTURĂ ȘI TRADIȚIE – FUNDAMENTE ALE CONSTITUIRII IDENTITĂȚII ROMÂNEȘTI  sau prin mandat poștal la Grădinița P.P. Grădinița Prieteniei, Str. Predeal, Nr. 3, Arad, Cod poștal 310377 cu aceleași mențiuni;
    Fiecare participant va expedia în perioada mai sus amintită, la adresa: Redeş Adela, Grădiniţa P.P: Gradiniţa Prieteniei Str. Predeal Nr.3 Arad copd postal, un plic ce va conține:  
-    fişa de înscriere - în două exemplare completate pentru participantii la concurs 
-    acordul de parteneriat - în două exemplare
-    un plic A4 autoadresat şi timbrat – timbru de 4 lei
     Fiecare participant va expedia dovada achitării taxei de participare - copie chitanţă-  scanată prin e-mail la adresa : adela_redes@yahoo.com.
D.    SUSȚINEREA LUCRĂRILOR
Secțiunile de comunicări vor fi organizate concomitent în săli diferite iar lucrările vor fi aduse pe stick și prezentate  sub forma unui scurt rezumat în Power-Point, maxim 7 slide-uri.


B. DEPUNEREA LUCRĂRILOR
•Lucrările pentru simpozion  vor fi trimise în format electronic la următoarea adresă de mail: adela_redes@yahoo.com., până la data de 15 aprilie  2016.
E.    DATA ŞI LOCUL DESFĂŞURĂRII: 20.04.2016 -  Grădiniţa P.P. ”Grădinița Prieteniei”, str. Predeal nr. 3 , Arad începând cu ora 14:00 in cadrul Săptămânii Să știi mai multe să fii mai bun”
F.    EXPEDIEREA LUCRĂRILOR
Expedierea volumului a CD-ului diplomelor și adeverințelor se realizaează până la data limită de 31.03.2016 la adresele menționate în fișele de înscriere.
NOTĂ: În baza acordurilor de parteneriat încheiate în cadrul proiectului, cu  partenerii noştri, participanții la proiect vor primi:
•    Diplomă, adeverință de participare cu lucrare la simpozionul Cultură și tradiție – fundamente ale identității românești
•    Volumul  cu  ISBN +CD ce va conține lucrările tuturor participanților la simpozion.
•    Se  admit  2  autori  pentru fiecare  lucrare iar costul participării fiind / autor.
•    Lucrările plagiate vor fi respinse

Persoană de contact
Prof. Adriana Malița tel. 07451673

C. CERINȚE PRIVIND TEHNOREDACTAREA LUCRĂRILOR
Lucrările trimise vor respecta următoarele cerinţe de elaborare

În plicul ce conţine acordul de parteneriat (Anexa 1), în două exemplare, completate şi ştampilate de către unitatea dumneavoastră şcolară se va pune un plic A4 autoadresat şi timbrat (necesar pentru expedierea unui exemplar al acordului de parteneriat şi a volumului).
Lucrările pentru simpozionul Cultură şi civilizaţie- Fundamente ale identităţii româneşti se scriu în format A4, scris la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat justified); 
1.Motto (în eventualitatea în care există): corp 10, aliniat dreapta, sub numele autorului, între ghilimele; sursa se dă la sfârşit, între paranteze.
2.Cuvinte-cheie dacă este cazul (imediat după numele autorului, eventual după motto): corp 11, alineat de 1 cm, italic, fără punct la sfârşit.
3.Textul propriu-zis: corp 11 (pentru recenzii, corp 10), alineat de 1 cm; spaţiere: la un rând.
Titlurile, corp 12, bold, majuscule, centrat; 
Notele de subsol: corp 10 (pentru recenzii, corp 9); alineat de 1 cm, pe fiecare pagină . Bibliografie (la sfârşitul articolului); La două rânduri de titlu, dreapta se va scrie autorul şi instituţia (Times New Roman, 11, Bold,  Right);
4.Rezumat (după Bibliografie):
a) titlul articolului,   corp 10, centrat, bold, majuscule; spaţiere: din Paragraph, înainte 24 pct., după 12 pct.
b) textul rezumatului: corp 10, aliniat la 1 cm.
Afiliere instituţională (la sfârşitul articolului, după bibliografie şi rezumat, se va preciza instituţia de apartenenţă a autorului şi adresa acesteia): corp 10, italic, aliniere la dreapta.
5. Bibliografia şi sistemul de referinţe
Bibliografia (cu excepţia situaţiei în care autorul optează pentru sistemul de referinţe în notele de subsol;  va conţine lucrările citate (sau consultate), inseriate în ordinea alfabetică a numelui autorului.



Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: adelaredes | 03.03.2016 19:40 | 576 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

23.03.2016 15:24 mihaelamartalogu

pot participa si did aux?

0 0

23.03.2016 15:31 adelaredes - Autor

Buna ziua, daca doriti sa scrieti la una dintre sectiuni puteti participa doar sa va ajute!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

676 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN