Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studiu. Când sunt benefice pauzele dintre ore

copil la locul de joaca

Calitatea locului de joacă în care copiii merg în pauzele dintre ore, evaluată prin siguranța acestuia, accesul la echipamente de joc, rezolvarea conflictelor dintre copii și calitatea relațiilor dintre copii și adulți, determină cât de benefice sunt pauzele dintre ore pentru copii. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de Oregon State University.

„Copiii sunt orientați către joacă și au nevoie de pauză. Dar nu este suficient să ne gândim doar dacă le oferim copiilor pauze sau nu. Pauzele dintre ore pot fi benefice pentru dezvoltarea copiilor, dar pot fi de asemenea un dezastru, daca nu sunt îndeplinite anumite condiții.”

Academia de Pediatrie din SUA consideră pauzele dintre ore ca fiind esențiale pentru binele copiilor, iar în unele state, pauzele dintre ore sunt reglementate prin lege și obligatorii.

Pauzele dintre ore pot fi ocazii în care copiii să își dezvolte abilitățile sociale de rezolvare a conflictului, prin interacțiunea cu ceilalți colegi. Însă pauzele dintre ore pot fi și momentele perfecte pentru conflicte violente și hărțuire între copii (sau bullying), devenind astfel intervale de timp în care copiii sunt în pericol.

Citiți continuarea articolului pe SuntPărinte.ro

 

*Sursa foto: Pixabay.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: SuntParinte_ro | 06.06.2018 20:59 | 960 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN