Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studiu în Marea Britanie. Cadrele didactice continuă să lucreze în vacanță, dedicând 7-8 ore pe săptămână muncii

Vacanța de vară, așa cum știu toate cadrele didactice, nu înseamnă doar relaxare și timp liber. Același lucru este valabil și pentru profesorii din alte țări.

În cadrul unui studiu realizat în Marea Britanie în 2022, cadrele didactice au arătat că în timpul vacanței de vară, petrec 7 ore sau mai mult pe săptămână muncind. Mai exact, 61% dintre participanți au declarat că dedică cel puțin 7 ore pe săptămână pregătindu-se pentru următorul an școlar, în timp ce mai mult de 1 din 8 profesori au declarat că muncesc mai mult de 21 ore pe săptămână în timpul verii.

Cea mai frecventă activitate profesională a cadrelor didactice în timpul vacanței este planificarea lecțiilor – 40% dintre respondenți au declarat că dedică cel mai mult timp acesteia.

Pe de altă parte, 37% dintre participanții la studiu au declarat că în vacanță cel mai mult le este dor de timpul petrecut interacționând cu elevii.

Sondajul a inclus psrticiparea a 1000 de cadre didactice, cărora le-au fost solicitate și sfaturi pe care le-ar da altor cadre didactice referitoare la vacanța de vară. Mulți participanți la sondaj au menționat că odihna și atenția acordată sănătății mintale este esențială în vacanța de vară.

Iată câteva exemple:

“Eliberează-te de responsabilități în prima săptămână de vacanță pentru a te putea relaxa apoi de restul verii. Ține minte că vacanță este de fapt termenul incorect. În ultima săptămână înainte de începerea noului an școlar, începe să te pregătești pentru întoarcerea la școală, astfel încât să nu fii copleșit.”

Creează mai multe resurse similare deodată – de exemplu, seturi de teste, template-uri pentru harta minții sau o anumită structură de fișă de lucru, pe care le poți folosi de-a lungul anoului școlar. Este mult mai rapid și mai eficient să faci același stil de resurse deodată și te ajută să ai o abordare mai consecventă.

“Pregătește tot ce ai nevoie înainte ca anul școlar să înceapă, astfel încât să te poți concentra în totalitate asupra elevilor atunci când te întorci la școală – ajutându-i să se adapteze la școală, stabilind o atmosferă de lucru pozitivă în clasă și construind relații bazate pe încredere cu părinții lor.

În Marea Britanie, vacanța de vară are o durată de aproximativ 6 săptămâni, în general în perioada iulie-septembrie – perioadele exacte variază în funcție de regiune sau școală.

Sursa: TES.com

*Sursă foto: Freepik.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 11.07.2024 10:26 | 503 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN