Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studiu Marea Britanie. Vacanța de vară ar trebui să dureze doar patru săptămâni

Vacanța de vară prelungită este mult așteptată de copiii din întreaga lume. Durata vacanței de vară este însă asociată cu pierderi în învățare.

În Marea Britanie, vacanța de vară durează în jur de  6 săptămâni. Un raport realizat de Fundația Nuffield sugerează că această durată nu este benefică nici pentru copii, nici pentru cadrele didactice.

Concluziile cercetării sugerează că vacanța de vară ar trebui redusă de la 6 la 4 săptămâni, iar vacanțele intersemestriale ar trebui să fie prelungite de la o săptămână la două. Această schimbare ar îmbunătăți starea emoțională a copiilor și a cadrelor didactice, arată raportul.

Deși majoritatea copiilor se bucură de pauza prelungită de la școală, una dintre cele mai semnificative îngrijorări este legată de impactul acesteia asupra învățării. Mai ales pentru copiii din familiile defavorizate sau copiii care au nevoi educaționale adiționale, este dificil să se adapteze la școală după o pauză lungă.

De asemenea, vacanțele lungi tind să facă procesul de predare mai lent, deoarece profesorii trebuie să petreacă mai mult timp repetând sau recapitulând materia pe care copiii au învățat-o în anul anterior și au uitat-o, în loc să predea materie nouă.

Cadrele didactice de asemenea atrag atenția asupra faptului că după vacanța de vară, copiii au mai multe probleme de comportament și emoționale.

Autorii raportului arată că distribuirea mai egală a vacanțelor în timpul anului școlar are mai mult sens din punct de vedere educațional: starea de bine a elevilor și eficiența cadrelor didactice sunt îmbunătățite fără costuri suplimentare, părinții își pot organiza costurile legate de îngrijirea copiilor mai bine, iar rezultatele școlare ale copiilor pot fi mai bune.

Nu este prima dată când scurtarea vacanței de vară a fost dezbătută în Marea Britanie, Țara Galilor plănuind scurtarea vacanței de vară la 4 săptămâni începând cu anul școlar viitor.

Sursa: BBC.co.uk

*Sursa foto: Freepik.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 23.07.2024 09:27 | 282 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN