Studiu. Problemele de comportament la grădiniță, asociate cu costuri la nivel social mai târziu
O analiză economică realizată în 2022 în SUA indică o corelație între problemele de comportament ale copiilor la grădiniță și pierderi financiare la nivel social legate de delincvență, costuri medicale și pierderi în productivitate la maturitate.
“Programele eficiente de corectare a problemelor de comportament în copilărie au potențialul de a îmbunătăți starea de bine a copiilor pe termen lung.”, arată unul dintre autorii studiului, Damon Jones, cercetător în cadrul Edna Bennett Pierce Prevention Research Center (PRC).
Cercetarea a analizat date obținute de la cadre didactice și părinți legate de problemele de comportament în rândul a peste 1300 de preșcolari, în perioada anilor 1980-1990. Următoarea etapă a studiului a fost să măsoare costuile asociate cu actele de delincvență comise de respectivii copii la maturitate, până la vârsta de 28 ani.
Studiul a arătat că problemele de comportament frecvente – precum comportamentele antisociale sau opoziționale – în timpul grădiniței au fost asociate cu un cost de 144000 dolari, în medie, pe student, costuri cauzate de actele de delincvență, cheltuieli medicale și pierderi în productivitate în perioada adolescenței și maturității acestora.
Este primul studiu care stabilește o relație între comportamentele dificile ale preșcolarilor și costurile legate de comportamente ilegale atunci când copiii devin adulți.
- 42% dintre preșcolarii cu probleme de comportament au avut, la maturitate, costuri legate de acte de violență, uz de substanțe, încălcarea ordinii publice și a proprietății private.
- 45% dintre aceștia au prezentat, la maturitate, costuri legate de accesarea serviciilor guvernamentale
- 41% dintre aceștia au prezentat, la maturitate, costuri legate de accesarea serviciilor medicale
- 58% au fost asociați la maturitate, cu costuri asociate cu oricare dintre aceste categorii.
Concluziile acestui tip de studii pot fi folosite de către autoritățile locale și naționale pentru planificarea bugetelor care pot sprijini prevenția comportamentelor dificile timpurii.
Alte studii anterioare au demonstrat că intervențiile eficiente pentru starea de bine a copiilor pot duce la beneficii economice pe termen lung.
*Sursa foto: Freepik.com
Sursa: ScienceDaily.com
Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: webmaster | 31.03.2024 23:36 | 2270 vizualizări
Comentarii (1)
01.04.2024 08:28 mihaelacristina89
Un studiu foarte interesant! Mulțumim pentru împărtășirea informațiilor!
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.