Studiu SUA. 94% dintre profesorii de gimnaziu sunt afectați de un nivel ridicat de stres
Începerea ciclului gimnazial aduce provocări pentru părinți – adaptarea la noi profesori, schimbăile hormonale specifice vârstei, așteptări școlare mai ridicate – dar și pentru profesori. Un studiu al Universității din Michigan arată că 94% dintre pofesorii de gimnaziu sunt afectați de un nivel ridicat de stres, aspect care poate contribui la rezultatele negative școlare ale elevilor.
Autorii studiului arată că “Multe cercetări asupra stresului în rândul profesorilor s-au concentrat asupra cadrelor didactice din clasele primare. Cu toate acestea, ciclul gimnazial reprezintă o perioadă importantă în viețile elevilor, datorită tranziției de la un singur cadru didactic la mai mulți profesori. Este esențial să înțelegem cum afectează stresul profesorii de gimnaziu, pentru a găsi cele mai bune modalități de a-i sprijini.”.
Studiul a luat în considerare factori precum nivelul de stres declarat de profesori, abilitatea profesorilor de a gestiona stresul, comportamentele perturbatoare și pozitive ale elevilor și implicarea părinților în educația copiilor.
Rezultatele au indicat că:
- Majoritatea profesorilor au un nivel crescut de stres.
- 66% dintre profesori au declarat că sunt afectați de un nivel ridicat de stres, dar au și abilități ridicate de gestionare a stresului.
- 28% dintre participanți au declarat un nivel ridicat de stres, dar abilități scăzute de gestionare a acestuia.
- Doar 6% dintre profesorii participanți la studiu au declarat că trăiesc un nivel scăzut de stres și au o abilitate ridicată de a-l gestiona.
Concluziile studiului atrag atenția asupra faptului că un număr mare de cadre didactice nu dețni abilitățile necesare pentru a face față stresului cu care se confruntă. Autorii studiului aată că: „Există studii care arată că stresul cadrelor didactice este strâns legat de succesul școlar al elevilor, așa că este esențial să găsim modalități prin care putem reduce nivelul de stres din mediul școlar și, simultan, să îi sprijinim pe profesori să facă față cerințelor lor profesionale.”
Programele de educație emoțională, sprijinul organizatoric din partea școlilor și accesul la servicii de sănătate emoțională sunt câteva dintre modalitățile prin care cadrele didactice pot fi sprijinite să gestioneze stresul în mod eficient.
Sursa: ScienceDaily.com
Sursă foto: Freepik.com
Învăţământ gimnazial | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: webmaster | 22.03.2024 17:20 | 1910 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.