Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studiu. Vacanța de vară, asociată cu un câștig excesiv în greutate în rândul copiilor

Un studiu recent realizat în Australia arată că vacanța de vară este pentru mulți copii o perioadă cu un risc crescut de creștere excesivă în greutate.

Studiul a măsurat schimbările în ceea ce privește rezistența fizică și procentul de grăsime corporală care apar în rândul copiilor cu vârsta de 9-10 ani în vacanțe, în comparație cu perioada în care merg la școală.

Studiul a arătat că în medie, în comparație cu perioada în care merg la școală, în vacanță copiii:

  • Dorm cu 12 minute mai puțin pe noapte
  • Dedică cu aproximativ 12 minute mai puțin pe zi activității fizice – cu aproape 1,5 ore mai puțin pe săptămână
  • Petrec 70 minute în plus în fața ecranului

În plus, procentul de grăsime corporală a copiilor crește în general mai rapid în perioada vacanțelor, iar capacitatea lor pentru activitate aerobică scade mai repede decât în timpul școlii.

La nivel global, în 2019, mai mult de 124 milioane de copii și adolescenți (6% dintre fete și 8% dintre băieți) se încadrează în categoria de obezitate.

Promovarea mișcării fizice în perioada vacanței poate preveni greutatea nesănătoasă în rândul copiilor și scăderea capacității lor pentru exercițiu aerobic.

Autorii studiului arată că programul zilnic al copiilor în timpul vacanței de vară este destul de diferit față de programul zilnic în timpul școlii, în multe feluri care nu sunt benefice pentru sănătatea copiilor. “În vacanțe, copiii sunt în mod semnificativ mai sedentari decât când merg la școală, iar acest lucru rezultă în procente mai ridicate de grăsime corporală și niveluri mai scăzute de fitness. Dacă ar petrece tot anul în vacanță, procentul de grăsime corporală ar crește cu aproximativ 4% în fiecare an, iar nivelul de fitness ar scădea cu aproximativ 10% pe an.”

Autorii mai atrag atenția asupra faptului că atunci când nu fac suficientă mișcare, copiii au un risc mai crescut de probleme de sănătate, precum boli cardiovasculare sau diabet de tip 2, mai târziu în viață.

Participarea la tabere și școli de vară care presupun un program plin de activități fizice și încurajează alimentația sănătoasă poate fi o soluție pentru această problemă.

Sursa: ScienceDaily.com

Sursă foto: Freepik.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 25.07.2024 18:10 | 53 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN