Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Un manual făcut cu drag, de oamenii care vin cu drag la școală: Manualul de Limba și Literatura Română Intuitext

Editura Intuitext a creat, conform autoarei Mirela Dragomir, „un manual făcut cu drag, de oameni care vin cu drag la școală”.

Manualul a fost creat de specialiști cu experiență în educație, care cunosc necesitatea unui proces de învățare centrat pe elev, sub forma unei experiențe personale și interactive.

Elevul devine un participant activ și nu doar un receptor de cunoștințe. Prin aplicarea manualului Intuitext, elevul va fi nevoit să citească și să scrie despre ceea ce citește, și să vorbească despre ceea ce citește și scrie.

Manualul Intuitext are la bază modelul comunicativ-funcțional, ce urmărește cu diligență dezvoltarea competențelor de comunicare ale elevilor.

În manual se regăsesc texte de autori români și străini, clasici și contemporani, care să atragă elevii spre lectură. Exercițiile sunt pe diferite niveluri de dificultate și respectă programa școlară și testele de la Evaluarea Națională. Mai jos aveți câteva exemple edificatoare:

Manualul de Limba și Literatura Română de la Intuitext este structurat în 7 unități de învățare, cu conținut specific pentru comunicare, literatură și limbă dintr-o perspectivă complexă. De asemenea, cele șapte unități de învățare includ lecții specifice de Predare, Recapitulare și Evaluare.

Manualul este atractiv și interactiv deoarece include mini-secțiuni suplimentare, cu elemente atent dezvoltate de specialiști în educație. Elevii pot învăța prin intermediul jocului.

Profesorii au acces la Portofoliu, o formă diferită de evaluare, completată de indicații pentru autoevaluare. Proiectul reprezintă o activitate complexă, potrivită pentru diferite unități de învățare, acompaniată de indicații pentru autoevaluare și interevaluare. Celelalte mini-secțiuni sunt Investigație, Autoevaluare și Observ!.

Varianta digitală a manualului include 98 de imagini, 56 de animații și filme, 23 de jocuri, simulări, experimente, exerciții și rezolvări de probleme.

Autorii manualului Intuitext de Limba și Literatura Română pentru clasa a VII-a l-au creat pentru a fi un instrument de învățare util elevilor și un pod de acces la valorile culturii literare românești și străine.

Elevii vor descoperi pasiunea pentru lectură și dezvoltarea progresivă a competențelor specifice prevăzute în programa școlară, precum și a creativității, gândirii critice și dezvoltării abilității de a lua decizii informate.

Răsfoiți manualul de Limba și Literatura Română pentru clasa a VII-a!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 08.07.2024 11:47 | 357 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

668 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN