Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vă invităm să participaţi la studiul privind starea de bine a profesorilor, în premieră în România!

Primul studiu științific privind starea de bine a profesorilor din România se va desfășura  în perioada martie - aprilie și se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar din toată țara. Inițiativa aparține programului Profesori Fericiți pentru România din cadrul Fundației Transylvania College în colaborare cu dr. Gilda Scarfe, psiholog, Fondator Positive Ed., în parteneriat cu Merito, SuperTeach, RBL și Clusterul de Educație C-EDU.

Studiul vizează evaluarea și investigarea nivelului actual al stării de bine a profesorilor la nivel național, folosind instrumentul The Well-Being Assessment, care a fost creat în urma colaborării dintre membrii echipei „Human Flourishing Center” a Universității Harvard și programului “100 Million Healthier Lives”, S.U.A.

Completaţi chestionarul şi participaţi astfel la primul studiu ştiinţific privind starea de bine a profesorilor din România

Meseria de profesor, una dintre cele mai solicitante

Profesorii reprezintă una dintre acele categorii profesionale care manifestă cel mai ridicat nivel de stres și epuizare. Acest fenomen este prezent în multe țări.

Cercetările arată că mai mult de 50% dintre profesorii care încep, părăsesc profesia în primii 5 ani de predare. Procesul educațional este unul foarte solicitant. Adesea, adversitățile meseriei împing profesorii dedicați în deficite sociale și emoționale și, în cele din urmă, duc la epuizare. Iar epuizarea fizică și emoțională în combinație cu presiunea ridicată constantă a procesului educațional pot fi costisitoare pentru sistemul educațional atât din punct de vedere academic cât și financiar.

“Vorbim prea rar despre importanța și impactul stării de bine a profesorului în procesul educațional. În special în această perioadă dificilă pentru noi toți, este extrem de important să ne uităm atent la nevoile reale ale celor care educă generațiile viitoare. În România, nu există studii dedicate stării de bine a profesorilor. De aceea, am hotărât, împreună cu Dr. Gilda Scarfe, colaboratoarea noastră, să realizăm noi un astfel de studiu. Ca urmare a acestui studiu, vom sugera un cadru pentru implementarea programelor de educație pentru starea de bine a profesorilor, care ar putea include strategii, domenii de sprijin și exemple de cursuri.”, transmite Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiți pentru România.

Investiția în starea de bine a profesorilor, în cadrul dezvoltării profesionale le poate permite acestora să construiască practici fundamentale și pedagogii bazate pe știința educației pozitive.
Motivația profesorului sau lipsa acesteia este în strânsă legătură cu reușita elevilor. Atunci când profesorii sunt stresați sau epuizați, rezultatele obținute de elevii lor vor avea de suferit, deoarece sunt mai preocupați de supraviețuirea lor personală. (Hattie, 2013)

Atunci când profesorii au strategii de susținere a stării de bine, vor reuși să își păstreze motivația și entuziasmul pe tot parcursul anului școlar, fapt care se va reflecta în rezultatele academice ale elevilor.
„Sperăm că cercetarea noastră va stârni discuții și dezbateri despre importanța prioritizării stării de bine și a rezilienței profesorilor.”, declară Dr. Gilda Scarfe.

Prin participarea la acest studiu și completarea acestui chestionar, ne ajutați să înțelegm care este starea de fapt și să găsim împreună soluții pentru a susține starea de bine a profesorilor din România. 

Completaţi chestionarul şi participaţi astfel la primul studiu ştiinţific privind starea de bine a profesorilor din România

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 30.03.2021 16:48 | 7911 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

De ce este necesara tristetea

Echilibrul emotional

Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

06.04.2021 09:21 andam_mail

Completat! Succes1

0 0

06.04.2021 09:46 sfetnicul

Am completat. Aștept cu nerăbdare publicarea rezultatelor.

0 0

12.04.2021 13:30 livia13

Bună ziua,
Am răspuns cu sinceritate. Răspunsurile nu sunt de nota 10!
Este o perioadă grea! Nu este ușor să facem față acestei pandemii, mai ales când nu ne putem întâlni elevii, lucru vital pentru orice cadru didactic!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

212 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN