Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vacanța de vară. Exercițiu de reflecție pentru cadrele didactice

Pentru cadrele didactice, învățarea nu se încheie niciodată, iar acesta este deseori unul dintre motivele pentru care profesorii au ales această muncă. Așa cum le spunem elevilor noștri, învățăm reflectând la rezultatele obținute și la modalitățile prin care le-am obținut.

După agitația specifică fiecărui sfârșit de an școlar și după câteva zile de vacanță și liniște, poate fi momentul potrivit să reflectăm la anul școlar care s-a încheiat, pentru a ne pregăti mai bine pentru anul școlar următor.

Iată câteva întrebări care vă pot ajuta în acest proces.

Care sunt lucrurile care au decurs bine în acest an școlar?

Care sunt progresele pe care le-ați observat la elevi, schimbările pozitive în felul în care ați gestionat dificultățile sau pur și simplu momentele de bucurie din clasă?

Care sunt lucrurile care nu au mers așa cum mă așteptam?

Poate anumite metode de predare nu au avut succes, poate elevii v-au surprins în mod neplăcut sau poate inițiativele din clasă sau din școală nu au avut succesul anticipat. Oricare ar fi răspunsurile la această întrebare, este benefic să îi acordăm atenție și să găsim modalități prin care putem face lucrurile diferit în anul școlar următor.

Care au fost momentele în care am fost motivat profesional?

Pentru a evita epuizarea profesională, este necesar să ne amintim motivele pentru care am decis să alegem această profesie. Privind în urmă la anul școlar încheiat, care au fost momentele care v-au adus satisfacție profesională? Poate fi vorba de un elev care și-a îmbunătățit rezultatele, recunoștința exprimată de părinți sau elevi sau un rezultat bun la un concurs.

Cum am făcut față stresului în acest an școlar?

Cât de mult v-a afecta stresul în acest an școlar și care sunt lucrurile pe care le puteți schimba pentru a-l gestiona mai bine în anul școlar viitor? Care sunt activitățile care vă ajută să vp relaxați sau vă aduc bucurie în afara școlii și cum le puteți introduce în programul zilnic?

Cum am comunicat cu părinții elevilor și cu colegii?

Există lucruri pe care ați vrea să le schimbați în comunicarea cu părinții elevilor dumneavoastră? Dar în relațiile cu colegii?

Desigur, există și alte aspecte la care este benefic să reflectăm în calitate de cadre didactice. Dumneavoastră ce alte întrebări ați adăuga pe listă?

Sursă foto: Freepik.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 27.06.2024 13:58 | 206 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN