Zece exerciții de psihologie pozitivă pentru adolescenți
Promotorii psihologiei pozitive susțin că educația nu înseamnă doar învățare, ci și cultivarea valorilor și formarea caracterului. În plus, starea de bine socială și psihologică a elevilor este extrem de importantă pentru ca aceștia să poată învăța și să se poată dezvolta.
Datorită beneficiilor pe care psihologia pozitivă le are asupra elevilor, tot mai mulți experți recomandă folosirea acesteia în școală. De aceea, exercițiile de psihologie pozitivă pot fi utile la vârsta adolescenței, ajutându-i pe copii să își identifice propriile puncte forte și diferite feluri în care își pot păstra echilibrul emoțional.
Zece exerciții de psihologie pozitivă pentru adolescenți
Iată câteva exercitii care pot fi realizate în clasă, dar care pot fi adaptate și în relația părinte-copil.
- Alegerile școlare - elevilor li se dă posibilitatea de a alege din mai multe obiective școlare, din mai multe modalități de evaluare sau din mai multe surse de informare.
- Harta emoțională - îi ajută pe elevi să își urmarească emoțiile de-a lungul întregii zile. Fiecare elev poate avea o foaie de hârtie sub forma unui termometru, cu gradații și emoții de la polul negativ până la polul pozitiv. În fiecare oră, copilul poate să își noteze emoțiile pe care le simte, iar la final de zi, să își observe harta emoțională.
- Cele trei lucruri bune - acest exercițiu înseamnă a întreba elevii la începutul zilei sau la final de zi, care sunt cele mai frumoase trei lucruri pe care le-au văzut până au ajuns la școală sau cele mai frumoase lucruri care li s-au întâmplat cât timp au fost la școală.
Citiți continuarea articolului pe SuntPărinte.ro
Interes general | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: SuntParinte_ro | 21.05.2018 15:56 | 2457 vizualizări
Aflați mai multe despre SuntParinte.ro
Repetarea unui an școlar. Ce spun studiile despre efectele acestei măsuri
SuntParinte_ro | 22.01.2019
Academia Română și Asociația NeamUnit lansează aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă”
SuntParinte_ro | 15.01.2019
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.