Olimpiada locala de matematica, Dambovita (2007)
18 februarie 2007, 12:38
Subiectele si listele cu punctajul participantilor de la olimpiada locala Dambovita
Învăţământ gimnazial - Matematica - Teste - Clasa a 5-a; Clasa a 6-a; Clasa a 7-a; Clasa a 8-a;
119 materiale
Review-uri (1)
4 stele
Adăugaţi un review
Material util
02.08.2020 22:57
Nivel de dificultate: mediu
ată câţiva paşi pe care ar fi bine să-i reţii în situaţia în care te simţi copleşit de teama de nereuşită:
Acţionează. Asta înseamnă să nu te laşi copleşit de o situaţie tensionată. Cu cât rămâi cuprins în spaimă, cu atât nu vei fi capabil să îţi revii. Şi atunci nu conteaza ce faci, atâta timp cât faci ceva pentru a scăpa de sentimentul de teamă.
Persistă. Organizează-ţi timpul şi materia de învăţat, fă un plan şi urmează-l chiar dacă uneori simţi că nu vei obţine rezultatul dorit. Concentrează-te pe etapele pe care le ai de traversat până la competiţie.
Fă-ţi un plan de rezervă. O modalitate de a reduce teama de nereuşită poate fi crearea unui plan de rezervă. Cu alte cuvinte, ce altă materie te atrage? La ce alt concurs ai vrea să participi? Dacă nu vei avea succes în ce îţi propui în prezent, ce altceva ai dori să faci?
O posibilă nereuşită nu înseamnă decât un pas din drumul pe care îl urmezi. Ai să fii surprins să descoperi câţi oameni de succes s-au confruntat cu nereuşite în drumul lor. Walt Disney, celebrul producător american de desene animate, a avut un eşec total cu prima sa producţie, fiind ridiculizat de un jurnalist pe motiv că nu are idei creative pentru producţia de film. În prezent, compania pe care a fondat-o are o cifră de afaceri de zeci de miliarde de dolari anual. Henry Ford, producător american de automobile, a trebuit să treacă peste două falimente până când a ajuns la succes, reuşind să revoluţioneze producţia industrială în SUA şi Europa.
Fii mai puţin exigent cu tine. Acordă-ţi şi momente de relaxare în care să nu faci nimic altceva decât să dai frâu liber imaginaţiei şi minţii tale. Doar aşa te vei putea concentra mai bine când te vei reapuca de învăţat.
Caută în orice experienţă pe care o trăieşti acel grăunte de cunoaştere pe care îl poţi obţine. Competiţia înseamnă o oportunitate de a câştiga cunoştinţe, nu doar de a câştiga un premiu sau o diplomă. Cu cât te vei concentra mai mult asupra abilităţilor şi cunoştinţelor pe care le obţii în timpul pregătirii pentru concurs, cu atât mai bune vor fi rezultatele tale.
Vorbeşte cu cineva apropiat despre temerile tale. Multă lume a trecut prin asemenea stări cel puţin o dată. Numai aşa vei afla strategii prin care şi alţii au reuşit să treacă şi să accepte nereuşita în viaţa lor.
Principala greşeală pe care o fac persoanele care se lasă copleşite de teama de nereuşită este că iau nereuşita ca pe ceva personal. O persoană care a avut un un rezultat slab nu va fi caracterizată pentru totdeauna în funcţie de acel rezultat. Nereuşita se referă la comportament, aşteptări şi rezultat. Nu este o caracteristică de personalitate.
10 review-uri
Aţi găsit acest review util?
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Teste recomandate de comunitatea Didactic.ro
Corectarea lucrării scrise semestriale - sem. al II-lea, cls.a V-a, an școlar 2018 - 2019
Învăţământ gimnazial - Matematica - Teste - Clasa a 5-a;
cosma_teodora | Colegiu Tehnic Transport Cai Ferate "A.Saligny" Simeria
0 comentarii
Fisa de lucru fractii zecimale
Învăţământ gimnazial - Matematica - Fişe de lucru - Clasa a 5-a;
Cosmina118 | Scoala Gimnaziala Nr.7 "Constantin Brancoveanu" Galati
2 comentarii
Patrate perfecte si cuburi perfecte
Învăţământ gimnazial - Matematica - Fişe de lucru - Clasa a 5-a;
mirelaclau | Scoala Gimnaziala "V.Cristoforeanu" Ramnicu Sarat
1 comentariu
Comentarii (1)
18.02.2007 14:43 sorinborodi
Multumim pentru subiecte.Ca o mica remarca personala:nu cred ca era necesara includerea in arhiva a tabelelor cu rezultatele.Aceasta din mai multe motive: pedagogice, psihologice, economice(spatiu de stocare in plus).
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.