Condensatorul electric
12 noiembrie 2007, 14:43
Este o lectie pentru clasa X liceu,pentru materia Electrotehnica si masurari electrice
Învăţământ profesional şi tehnic - Electrotehnică aplicată - Proiecte educaţionale - Clasa a 10-a;
5 materiale
Review-uri (0)
0 stele
Adăugaţi un review
Nu există niciun review
Proiecte educaţionale recomandate de comunitatea Didactic.ro
Exercitii electrotehnica aplicata III
Învăţământ profesional şi tehnic - Electrotehnică aplicată - Fişe de lucru - Clasa a 10-a; Clasa a 11-a; Clasa a 12-a;
saboemil | Liceul Industrial Tasnad
1 comentariu
Fisa de lucru - electrotehnica aplicata -
Învăţământ profesional şi tehnic - Electrotehnică aplicată - Lecţii - Clasa a 10-a;
saboemil | Liceul Industrial Tasnad
0 comentarii
CIRCUIT ELECTRIC DE CC CU DOUA NODURI, ALIMENTAT DE LA O SINGURA SURSA DE ENERGIE
Învăţământ profesional şi tehnic - Electrotehnică aplicată - Fişe de lucru - Clasa a 10-a;
lascoi | Liceul Tehnologic de Electronica si Automatizari "Caius Iacob", Arad
0 comentarii
Comentarii (1)
22.11.2007 17:44 constantin_stanescu
Stimată doamnă profesoară,
permiteţi-mi câteva remarci legate de materialul dv.
1. Înainte de a trimite un material, îmi permit să vă sfătuiesc să îl verificaţi de mai multe ori, ştiţi cum se zice: masori de 10 ori şi tai o dată. Asta pentru a nu mai apărea erori de genul celor chiar de la început, de la definiţie: "Condensatorul electric este un sistem de două condensatoare separate printr-un dielectrice". Aici, în afara greşelii de tehnoredactare, apare o greşeală mai gravă, produsă probabil din neatenţie (emoţie, nu cred), în locul cuvântului "conductoare" fiind scris "condensatoare".
Apoi, e0 este permitivitatea vidului şi nicidecum cea a dielectricului.
În privinţa clasificării condensatoarelor, la primul slide nu este deloc clar. Totul se lămureşte la slide-ul următor, unde este o diagramă, dar persistă totuşi o eroare: de fapt, singurele condensatoare polarizate din acea diagramă sunt cele electrolitice.
Dacă vă mai uitaţi odată în lucrarea "A, B, C... Electronica în imagini. Componente pasive", pe care aţi folosit-o (poate şi altele, dar asta sigur) în elaborarea prezentării, veţi vedea că acolo nu se pomeneşte la acea clasificare nimic despre condensatoare polarizate.
Mai departe se spune: "Capacitatea echivalentă a grupării în parallel este egală cu suma capacităţiilor fiecări condensator din grupare." Sunt evidente greşelile de ortografie (trei), datorate probabil tastării în grabă.
2. Din modul de realizare a prezentării, se poate deduce cu uşurinţă că nu sunteţi prea familiarizată cu facilităţile şi modul de lucru în Power Point.
În primul rând, trebuie să ştiţi că la proiecţie, slide-urile arată altfel decât se văd pe monitor. Astfel, combinaţia de culori şi aspectul general al slide-urilor fac prezentarea foarte dificil de urmărit la proiectarea pe un ecran, în primul rând datorită culorii albe a literelor şi fondului destul de întunecat. În plus, de la un slide, la altul, dimensiunea caracterelor diferă considerabil. Gândiţi-vă şi la elevii din ultima bancă. Dacă nu văd nimic, îşi vor pierde şi bruma de interes pe care îl au de obicei.
Apoi, să ştiţi că puteţi scrie caractere şi subscript sau superscript. Astfel, indicii de la notaţii îi puteţi scrie foarte simplu la subscript prin selectare, clic dreapta, alegeţi "font" şi apoi bifaţi căsuţa "subscript".
De asemenea, într-un slide se pot insera şi alte obiecte, precum ecuaţiile editate cu editorul din Office, sau cu Mathtype, astfel încât se pot scrie formule cu fracţii şi cu orice altceva doriţi.
Gata, mă opresc aici, că şi aşa am spus prea mult. Sper să nu mi-o luaţi în nume de rău. Oricum, rămâne de apreciat efortul şi munca depusă şi, cu corecţiile pe care sunt convins că le veţi aduce, va rezulta un material frumos, util, de nota 10.
"Umblu" de foarte puţin timp pe acest site, dar din ce am văzut, cred că puteţi, atunci când simţiţi nevoia, legat de folosirea Power Point-ului, să cereţi sfatul unui coleg şi cu siguranţă vi-l va acorda.
Succes!
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.