Baloane colorate (2)
27 noiembrie 2008, 11:03
Balonul este un obiect de formă rotundă cu pereţi etanşi, care nu permit trecerea aerului, fiind umplut cu un aer cald sau gaze mai uşoare decât aerul, ca heliu, hidrogen. Balonul poate fi închis de jur împrejur ermetic, fiind sub presiune, sau să fie prevăzut la partea inferioară cu o deschidere, pe unde nu poate ieşi gazul, acesta fiind mai uşor ca aerul. Până în secolul XX, baloanele erau numite aerostate, azi se consideră ca o categorie din grupa mare a aerostatelor.
Despre istoria baloanelor, vezi PPS-ul Baloane colorate(1)
Învăţământ primar - Învăţământ simultan - Proiecte educaţionale - Clasa a 3-a; Clasa a 4-a;
1565 materiale
Review-uri (0)
0 stele
Adăugaţi un review
Nu există niciun review
Proiecte educaţionale recomandate de comunitatea Didactic.ro
Adunarea nr. naturale formate din zeci - clasa I; "Rapsodii de primavara" de G. Toparceanu "
Învăţământ primar - Învăţământ simultan - Lecţii - Clasa 1; Clasa a 3-a;
180168 | Alta institutie
0 comentarii
Proiect didactic clasele II- IV
Învăţământ primar - Învăţământ simultan - Lecţii - Clasa a 2-a; Clasa a 4-a;
bulgaras | Scoala Primara Gaiseanca
0 comentarii
Proiect didactic Clasele II-IV Limba romana -Matematica
Învăţământ primar - Învăţământ simultan - Lecţii - Clasa a 2-a; Clasa a 4-a;
bulgaras | Scoala Primara Gaiseanca
0 comentarii
Comentarii (11)
28.11.2008 19:24 munteanu2000
Acuzatii!
D-le Ioan,
Sunteti acuzat ca acaparati cu "hapca" timpul nostru liber;
De azi inainte speram ca nu vom mai fi luati "in balon" de materialele d-voastra!
Cu mult respect, Munteanu!
28.11.2008 19:46 oanamihaela
Vad a doua oara un material cu baloane postat la sectiunea de fizica, care care contine prea multe incorectitudini din p.d.v. al fizicii pentru ca nu este scris de un fizician, iar fundul gol de pe unul din baloane este probabil cel mai indicat material didactic pt. predarea fizicii. Credeam macar ca aici nu voi vedea femei dezbracate, ci vom trata teme stiintifice si didactice!
30.11.2008 07:46 hapca - Autor
Păreri cârcotaşe au mai fost şi vor mai fi. Cu mult respect, vă urez tuturor să vă bucuraţi, când vizualizaţi materialele postate. Toate sunt făcute numai cu bune intenţii.
30.11.2008 10:31 sper_663
Nota 10 cu felicitati!
Fondul muzica este foarte relaxant.
30.11.2008 10:32 sper_663
A se citi muzical. Imi cer scuze!
30.11.2008 23:12 oanamihaela
Domnule Hapca, am constatat ca, in data de 30 nov., mi-ati acordat note numai de 10 la toate materialele de pe prima pagina a ID-ului meu, dar fara macar sa descarcati materialele si fara sa le cititi, astfel incat in circa 10 minute ati reusit sa votati cele 63 materiale ale mele. Oare cum pot sa apreciez acest fapt: ca o luare "in balon" sau ca mita pt. a nu va mai critica in viitor?
01.12.2008 01:50 hapca - Autor
oanamihaela - nota 4 (2008-11-28 19:45:30) mi-aţi acordat pentru PPS-ul BALOANE COLORATE, dar eu v-am acordat note numai de 10 la toate materialele de pe prima pagină a ID-ului oanamihaela şi îmi cer scuze ca nu am găsit a doua pagină a ID-ului oanamihaela. Cred că discuţia trebuie să se încheie aici definitiv şi irevocabil. Păreri cârcotaşe au mai fost şi vor mai fi. Mama cârcotaşelor e mereu gravidă.
07.12.2008 16:57 oanamihaela
Regret ca nu am avut pana acum timp sa detaliez motivele pentru care am notat materialul cu nota 4, dupa cum am fost invitata de d-l Hapca, dar la caseta de comentarii pentru un material de al meu. Sunt 3 motive:
1) Motive stiintifice: 1.1) Nu exista principiul lui Arhimede, ci legea lui Arhimede, care este o consecinta a principiului fundamental al hidrostaticii. 1.2) In cadrul legii lui Arhimede, nu exista notiunea de forta statica de ridicare. La sol, asupra balonului vor interveni 2 forte: forta arhimedica si greutatea balonului, incluzand si greutatea echipamentelor si a ocupantilor nacelei (aceste forte nu pot avea valori fixate, pentru ca depind de mai multe variabile). In cazul in care este orientata vertical in sus, rezultanta celor doua forte se numeste forta ascensionala si poate asigura ridicare balonului. 1.3) Forta ascensionala se calculeaza dupa formulele: Fa = FA - G = (ρaer – ρgaz)gV, unde FA este forta arhimedica. Formula indicata in material reprezinta valoarea numerica pentru forta arhimedica in cazul unui balon cu volumul de 60 litri, aflat in aer in conditii normale de presiune si temperatura. 1.4) Forta se masoara in Newtoni (N) si nu in kg (macar daca ar fi fost kgf, unitatea ce nu se mai foloseste de mult timp). 1.5) Valorile indicate pentru forta ascensionala pentru un volum de 1 mc de gaz (numita in material forta de ridicare) sunt gresite si pentru 0 grd Celsius, si pentru 20 grd. Celsius, presiune normala. Nefiind mentionate conditiile de presiune si temperatura la care se calculeaza, nu stiu daca ar putea corecte in alte conditii.
07.12.2008 17:20 oanamihaela
2) Motive de etica: 2.1) prin slide-ul cu persoana feminina dezbracata, consider ca materialul este vulgar si indecent, mai ales ca legea lui Arhimede se studiaza numai in clasa a 8-a. 2.2) Acelasi slide este reclama pentru lenjerie intima. 2.3) Slide-ul respectiv prezinta o persoana feminina intr-o pozitie mai mult decat sexi, putand sa creeze ideea ca femeia are doar un rol de sex-simbol, dupa ce toate manualele din scoala primara si generala au acreditat pana atunci doar ideea de femeie=menajera+mama in familie.
3) Motive legate de modul de producere a celor mai multe din materialele d-voastra: cautati un subiect la care exista un text in limba romana in wikipedia si pentru care sa puteti gasi fotografii spectaculoase prin cautare pe google. In circa o ora se poate realiza materialul.
Intrucat ati avut probleme de copyright cu wikipedia, indicati aceasta sursa de informare, fara a indica pe celelalte. Rezultatul unui astfel de mod de a realiza materialele este neadecvat, intrucat materialele din wikipedia nu sunt realizate de specialisti in domeniul respectiv, ci de diversi amatori. Pentru corectitudinea unui material este indicat sa folositi mai multe surse, din care unele sa fie carti editate de specialisti. In cazul d-voastra, ar fi bine sa va consultati macar colegii de cancelarie.
07.12.2008 17:27 oanamihaela
Completare: formula Fa = FA - G = (ρaer – ρgaz)gV se refera la calculul fortei ascensionale numai pentru un volum V de gaz, fara a tine cont si de greutatea echipamentelor si a peretilor balonului.
15.12.2008 21:15 hapca - Autor
Repet: Cred că discuţia trebuie să se încheie aici definitiv şi irevocabil. Păreri cârcotaşe au mai fost şi vor mai fi. Mama cârcotaşelor e mereu gravidă.
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.