Unitati de invatare clasa a VI-a programa noua
8 octombrie 2018, 19:20
Unitati de invatare la clasa a VI-a dupa noua programa
Învăţământ gimnazial - Matematica - Planificări - Clasa a 6-a;
50 materiale
Review-uri (2)
4.5 stele
Adăugaţi un review
Material bine realizat.
22.07.2020 07:15
Nivel de dificultate: mediu
Acest material este foarte bine realizat, util pentru orice profesor. Modul in care a fost realizat face dovada ca doamna profesor cunoaste foarte bine modul de proiectare didactica si faptul ca dumneaei urmareste fiecare etapa cu responsabilitate. Recomand folosirea acestui material in desfasurarea activitiatii la clasa.
10 review-uri
Aţi găsit acest review util?
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Material foarte bine întocmit
16.07.2020 13:23
Nivel de dificultate: mediu
Pentru a transforma curriculumul oficial în învățare efectivă la nivelul unui grup concret de elevi, este necesară o proiectare didactică atentă care să găsească acele contexte potrivite prin care rezultatele învățării listate în programă să devină reale în cazul fiecărui elev, în funcție de particularitățile sale de învățare.
Proiectarea didactică este, așadar, o activitate căreia profesorul trebuie să-i acorde o importanță deosebită. Proiectarea pe unități de învățare tinde să înlocuiască proiectarea pe lecții. Avantajele proiectării demersului didactic pe baza unităților de învățare sunt multiple:
programa școlară nu mai este o listă aproape nesfârșită de conținuturi care trebuie tratate separat, în lecții individuale pentru care ar trebui eventual să concep fișe de lucru cu exerciții banale care nu aduc mari beneficii elevilor și pot deveni chiar plictisitoare, atât pentru profesor, cât și pentru elev, conținuturile sunt grupate în jurul unei teme, ajută la formarea unor aptitudini concrete (situarea în spațiu, realizarea unui pliant/ afiș/ program etc., scrierea unui email…), utile în viața cotidiană, deci limba franceză devine mult mai relevantă și interesantă pentru elevi;
de asemenea, conținuturile fiind grupate pe unități de învățare tematice, am o perspectivă mai clară asupra legăturii dintre ele, aspect valabil și pentru elevi, și asupra a ceea ce trebuie realizat într-un an școlar, ce competențe trebuie dezvoltate sau formate;
unitatea de învățare se realizează pe o perioadă mai mare de timp decât o lecție, fiind vizat un interval mai mare de timp pentru o temă majoră, am în mai mare măsură posibilitatea unor abordări diferențiate, individualizarea învățării în raport cu ritmul de învăţare pe care îl au elevii.
10 review-uri
Aţi găsit acest review util?
Da (0) Nu (0) Vedeţi comentarii (0)Planificări recomandate de comunitatea Didactic.ro
Învăţământ gimnazial - Matematica - Lecţii - Clasa a 6-a;
aldeamihai | Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea
2 comentarii
Învăţământ gimnazial - Matematica - Lecţii - Clasa a 6-a;
aldeamihai | Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea
0 comentarii
Învăţământ gimnazial - Matematica - Lecţii - Clasa a 6-a;
aldeamihai | Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea
0 comentarii
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.