,,Sărbătoarea luminii prin ochii mei ,,


Coordonator: daysylaly
Scoala Primara Reghiu, Reghiu, Vrancea
0 membri

Detalii proiect

Scoala Primara Reghiu, Reghiu, Vrancea

Nivel învăţământ: Învăţământ gimnazial
Disciplină: Limba şi literatura română, Educaţie plastică
Clasă: Clasa a 5-a, Clasa a 6-a, Clasa a 7-a, Clasa a 8-a

Ne apropiem cu paşi repezi de una dintre cele mai importante sărbători creștine. Sărbătorile românilor au fost întotdeauna un prilej de bucurie şi de împăcare sufletească.Tradiţiile reprezintă cea mai de preţ comoară a poporului nostru, de aceea ea trebuie păstrată şi predată generaţiilor următoare.
Sărbătoarea Învierii Domnului este bucuria duhovnicească în lumea creştină. Prin Învierea Sa, Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate. Cerul si pământul s-au îmbrăcat in haina de lumina divina.
După cum spunea Fericitul Augustin. „ Învierea Domnului este speranţa noastră, Înălțarea Domnului este mărirea noastră ”,
Farmecul Paştelui este dat atât de semnificaţia religioasă, cât şi de tradiţii: oul pictat, iepuraşul, masa cu mâncăruri tradiţionale de Paşte - cozonac, pasca, mielul, slujba de sâmbătă seara cu luarea luminii. Creştinii din lumea întreagă se pregătesc printr-un întreg ritual să sărbătorească Paştele.
Urmărind modul în care sunt reflectate valorile în societate, dar şi realităţile socio-umane şi intelectuale întâlnite în viaţa de zi cu zi, constatăm nevoia organizării de activităţi care să-i mobilizeze pe elevi în realizarea unor creaţii literare proprii, să le cultive sentimentul „frumosului”.
Prin acest proiect încercăm să insuflăm elevilor noştri dorinţa de a fi mai buni, mai curati, de a întâmpina această mare sărbătoare asa cum se cuvine. Considerăm că acesta este un mod de a-l aduce pe Hristos în sufletele noastre.
Proiectul” are menirea de a reuni copii şi cadre didactice din toate colţurile ţării, de a crea legături durabile, prietenii unite sub acelaşi ţel, al faptelor bune, al respectului pentru obiceiuri şi tradiţii strămoşeşti.
Elevii înscrişi în proiect, se vor manifesta prin lucrări practice şi plastice realizate cu interes, dăruire, păstrându-şi identitatea, valorizând istoria, credinţa şi obiceiurile locurilor din care provin.

SCOPUL
Afirmarea şi stimularea potenţialului creativ al elevilor prin intermediul artelor plastice şi literaturii;
Dezvoltarea interesului elevilor pentru valorificarea si perpetuarea obiceiurilor tradiţionale romaneşti legate de sărbătoarea Învierii Domnului.

Loc de desfăşurare: ŞCOALA GIMNAZIALĂ ȘINDRILARI

Perioadă desfăşurare: 28.03.2014 - 28.05.2014