Structuri textile – ţesături


Domenii de utilizare a ţesăturilor

Domenii de utilizare a țesăturilor din mătase şi tip mătase

Țesăturile din mătase şi tip mătase pot fi obţinute din fire de mătase naturală sau din fire tip mătase (viscoză, acetat, poliamidă, poliester).

Ţesăturile din această categorie sunt recomandate pentru produse ca: rochii, bluze, fuste, cămăşi, cravate, lenjerie de corp.

Propus de: dobre_alberto | 06.07.2020 14:47

 

Domenii de utilizare a țesăturilor din lână şi tip lână

Ca grosime, ţesăturile de lână sau tip lână pot fi: ţesături subţiri, semigroase sau groase. Întrebuinţarea acestora în confecţii se face avându-se în vedere destinaţia îmbrăcămintei şi anotimpul în care se poartă.

Confecţiile la care se folosesc ţesături din lână sunt foarte diverse şi pot fi exemplificate prin: rochii, fuste, pantaloni, costume, pardesie, paltoane, jachete, mantouri etc.

Pentru îmbrăcămintea folosită vara se recomandă ţesăturile subţiri, pentru toamnă se recomandă ţesăturile semigroase, iar pentru iarnă, ţesăturile groase.

Propus de: moraru_ionela | 04.07.2020 18:44

 

Domenii de utilizare a țesăturilor din in

Ţesăturile de in sunt recomandate la confecţionarea îmbrăcămintei pentru femei şi bărbaţi la produse cum sunt: rochii, fuste, bluze, jachete, cămăşi, bluze de vânt, costume etc.

Propus de: popescu_alexandru | 03.07.2020 17:29

 

Domenii de utilizare a țesăturilor din bumbac şi tip bumbac

Ţesăturile de bumbac şi tip bumbac, considerate ţesături uşoare, sunt recomandate la confecţionarea lenjeriei şi îmbrăcămintei subţiri. Pentru îmbrăcămintea exterioară (rochii, fuste, pantaloni, bluze de vânt etc.) se pot utiliza ţesături din bumbac şi tip bumbac semigroase.

Propus de: neagu_adina_nicoleta | 01.07.2020 18:27

 

SARCINĂ DE LUCRU:

Prezentați principalele domenii de întrebuințare a ţesăturilor.

Postați aici materialele elaborate pe această temă în mod interactiv, pe tot parcursul anului școlar 2019-2020, în mod independent, în activități în perechi, în activități de învățare colaborativă în echipe, atât la ore, cât și în cadrul activităților extracurriculare.

Termen: 10.08.2020.

Profesor coordonator,

Andrei Doina.

Propus de: andrei2na | 22.06.2020 17:31

 

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.