Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Activitatea integrată în procesul instructiv - educativ

5 stele

Act integrata

13.11.2023 16:49

Nivel de dificultate: mediu

În activitatea integrată se îmbrăţişează metode de predare – învăţare – evaluare a cunoştinţelor îmbinând diverse domenii în constituirea deprinderilor şi abilităţilor școlare.
Procesul instructiv – educativ pe care îl desfăşurăm în școală permite fiecărui cadru didactic punerea în valoare a propriei experienţe didactice prin activităţi educative cu caracter integrat şi cu o abordare complexă a conţinuturilor.
Se impune, aşadar, ca procesul educaţional să fie educativ interdisciplinar, complex, să-i stimuleze pe elevi în vederea asimilării informaţiilor.
Elevii participă, se implică atât efectiv cât şi afectiv prin antrenarea unor surse variate (experienţe, exersarea analizatorilor, învăţarea prin descoperire).
Integrarea ia ca referinţă o idee sau nu principiu integrator care transcede graniţele diferitelor discipline şi grupează cunoaşterea în funcţie de noua perspectivă, respectiv tema.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Importanța activităților extracurriculare în motivarea elevilor

5 stele

Act extrascolara

13.11.2023 16:48

Nivel de dificultate: mediu

Activităţile extracurriculare sunt activităţi complementare activităţii de învăţare realizată la clasă, urmăresc lărgirea şi adâncirea informaţiei, cultivă interesul pentru diferite ramuri ale ştiinţei, atrag individul la viaţa socială, la folosirea timpului liber într-un mod plăcut şi util, orientează elevii către activităţi utile care să întregească educaţia şcolară, contribuind la formarea personalităţii. De aceea, şcoala trebuie să fie deschisă spre acest tip de activitate care îmbracă cele mai variate forme.
Realizarea lor presupune alegerea din timp de către cadrul didactic a resurselor, a materialelor, a destinațiilor, abordarea creatoare a temelor şi, nu în ultimul rând, măiestrie pedagogică şi dragoste pentru copii.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Obiceiuri și tradiții românești de Crăciun

5 stele

Util

25.01.2023 16:58

Nivel de dificultate: uşor

Mi-a placut materialul pentru ca prezinta importanta bradului, a colinadatului. Este o incursiune in tadițiile si obiceiurile romanesti , prezentandu-se aspecte importante din diverse zone ale țarii- Maramures, Moldova.... Recomand lectura materialului pentru a readuce la viata obiceiurile uitate.

sofianico
10 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Predarea - învățarea în mediul online

5 stele

Educatia online

10.01.2022 15:15

Nivel de dificultate: uşor

În zilele noastre cursurile / formarile online au devenit extrem de populare, deoarece tot mai multe institute si companii oferă cursuri online. Cu toate acestea, în ciuda popularității educatiei online, grupuri vaste de oameni resping astfel de metode, în mare parte datorită concepției gresite. În acelasi timp, în ciuda popularității în crestere a cursurilor online, formarea traditională (în clasă) se luptăși încearcă să adopte mijloace mai noi de a menține interesul cursanților. Existăîntotdeauna doua fețe ale unei monede. Pentru unii indivizi, formarea on-line este mai potrivită, în timp ce pentru alții formarea în clasî este metoda preferată.
Este important să îi ținem în continuare aproape pe copii de învățare în această perioadă, astfel încât în momentul când revin la școală, readaptarea să fie mai ușoară.
Încă de la grădiniță, copiii descoperă jocurile online și ajung să fie abili utilizatori ai internetului, dezvoltându-și deprinderi de utilizare a echipamentelor și softurilor care depășesc uneori nivelul părinților și al profesorilor lor. Pe măsură ce cresc, tehnologia este din ce în ce mai mult folosită pentru a se exprima, pentru a relaționa, a comunica etc.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Parteneriatul școală - familie, factor esențial în educația copilului

5 stele

SCOALA FAMILIE

04.06.2021 18:38

Nivel de dificultate: mediu

Şcoala este una din instituţiile centrale ale comunităţii, are roluri specifice dar nu poate funcţiona şi nu se poate dezvolta fără a ţine cont de specificul comunităţii în care funcţionează.
Dacă şcoala are iniţiativa organizării unor forme de parteneriat relevante pentru comunitate atunci, este posibil ca diverşi parteneri să se alăture activităţilor iniţiate de către şcoală.
Parteneriatul şcoală – familie reprezintă o problemă actuală importantă.
Factorii de bază care ajută copilul în desăvârșirea propriei educaţii sunt şcoala şi familia. Funcţia educativă a familiei constă în formarea priceperilor, deprinderilor de viaţă, sentimente. Rolul familiei este important în dezvoltarea copilului din punct de vedere fizic, intelectual, moral si estetic. Şcoala, alături de familie, influenţează, prin condiţiile concrete în care se desfăşoară procesul de învățământ, personalitatea copilului.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN