Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Comunicarea, tipuri de limbaj

5 stele

COMUNICAREA

10.01.2022 15:23

Nivel de dificultate: uşor

• Comunicarea reprezintă schimbul de mesaje între cel puțin două persoane, din care una emite (exprimă) o informație, iar cealaltă o recepționează (înțelege), cu condiția ca ambii parteneri să cunoască codul (să vorbească aceeași limbă).
• Mesajele pot fi verbale (adică orale, scrise și citite) sau non-verbale (adică exprimate prin semne, gesturi, desene).
• Instrumentul comunicării este limba.
• „Limbajul corpului’” reprezintă, de asemenea, o parte importantă a comunicării. Prin “limbajul corpului” numim mesajele transmise prin tonalitatea vocii expresia feței, poziția corpului, gesture etc.
• O bună comunicare presupune combinarea armonioasă a limbajului verbal cu cel non-verbal.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Cum faci față stresului în perioada de izolare

5 stele

Sresul

10.01.2022 15:22

Nivel de dificultate: uşor

Păstrează legătura cu cei dragi folosind telefonul și internetul. Stresul este suportat mai ușor când ne simțim aproape de cei dragi. Din păcate, tocmai acum este nevoie să păstrăm distanța de multe persoane la care ținem. De aceea, comunicarea prin telefon sau internet este esențială. Evită vizitele la domiciliu cât poți de mult, mai ales când vine vorba de bunicii copiilor tăi. Păstrează distanța față de ei atunci când le aduci alimente sau medicamente, dar sună-i frecvent și păstrează legătura cu ei.
Reinterpretează situația folosind raționalizarea. „E normal să fiu stresat în această perioadă. Pot controla doar anumite lucruri și voi acționa în consecință.”. Învață să accepți că există lucruri pe care le poți controla și asupra cărora poți interveni, dar și lucruri asupra cărora nu ai control și asupra cărora nu e nevoie să acționezi. În situația concretă în care ne aflăm, putem opri răspândirea virusului stând în casă într-un număr cât mai mare. Poți încerca să influențezi deciziile altor oameni (care refuză, de exemplu, să respecte izolarea și distanțarea fizică), dar nu le poți controla în totalitate.

Vedeţi mai mult
sofia-bianca
153 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Evaluarea copilului. Sfaturi pentru părinți și educatori. Idei importante de reținut despre evaluare

5 stele

Material de calitate, util!

13.08.2021 00:04

Nivel de dificultate: mediu

Mi- a plăcut felul în care a abordat tema și documentarea teoretică. Este un material lesne de înțeles și de urmărit, cu implicații directe în activitățile practice în managementul clasei de elevi. Foarte util! Mulțumesc

anelice
41 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN