Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Activități plăcute de elevi în timpul orelor online

Învăţământ primar | Consiliere si orientare

Propus de: morarescu13 | 09.04.2021 13:01 | Revista cadrelor didactice nr. 71/2021 | 716 vizualizări

Activități realizate în timpul orelor online, activități care
au fost pe placul elevilor.

Activități plăcute de elevi în timpul orelor online

Școala online a fost o provocare pentru elevi, dar și pentru profesori. Ne-am adaptat rapid noului mod de a preda, dar munca a fost la noi. A trebuit să căutăm singuri informații, tutoriale, activități care să-i atragă pe elevi. În fiecare oră simțeam nevoia să-i antrenez pe elevi, să-i ascult pe toți, să le văd tuturor produsele. De aceea am presărat printre activitățile de concentrare câteva momente de bucurie și relaxare. O să vă prezint câteva activități reușite pe care le-am aplicat în acest an școlar, în timpul orelor online.
• Salutul de dimineață.
În online ne salutam folosind diferite semne (ok, inimioare, salutul de armată, zâmbete......), sau scriam pe chat. Am folosit și aplicația Mentimeter.com – pentru că în această secțiune se adunau toate saluturile/mesajele elevilor și le vedeam pe toate adunate sub difetite forme. Această aplicație este foarte îndrăgită de elevi; am folosit-o și pentru părțile de vorbire, sau pentru prezentarea unor aprecieri/ opinii/ preferințe.

• Învârte și citește

Am gândit acest ”artificiu” pentru a –i motiva pe elevi să citească în diferite moduri. Am creat în aplicația Word wall-Roata aleatorie câteva sarcini pentru citit: Citește....cu voce groasă! Citește....pe silabe! Citește.....foarte lent! Citește ....ca și cum ai fi un șarpe! Citește ....cu ecou! Puteți adăuga și alte sarcini legate de citit , de matematică.
Am mai folosit această aplicație și pentru Săptămâna Școala altfel unde elevii au propus provocări pentru colegii lor.

• Caută prin casă
Am folosit această activitate pentru a-i ridica de la birou, pentru a îmbina mișcarea cu învățarea, căutarea, orientarea în spațiu, respectarea sarcinii de lucru. În funcție de tema lecției, elevii aveau de căutat obiecte folositoare/ obiecte nefolositoare; obiecte care funcționează cu baterii/ jucăria preferată/ un obiect verde/ o pereche de șosete-care trebuia desfăcută, apoi strânsă.........și alte sarcini de lucru.
• Camerele- activitate pe grupe
Activitățile pe grupe au fost preferate în școala online. De la cercul pedagogic am aflat cum pot împărți clasa în camere de lucru cu ajutorul aplicației Extensia Chrom – Breakout Rooms .
Elevii așteptau cu nerăbdare să se întâlnească cu echipa pentru a rezolva sarcinile de lucru, pentru a negocia cine prezintă ecranul, cine caută muzică, cine spune informațiile..... Erau încântați de faptul că ei gestionează activitatea și doreau să arate că și ei pot, că echipa lor se descurcă foarte bine.
• Panoul-afișarea lucrărilor
Și în școala online elevii aveau de realizat diferite produse, fie individuale, fie pe grupe sau în perechi. Fiecare copil își prezenta obiectul/ produsul realizat și era mândru de reușita lui. Tot din discuțiile cu colegele am aflat de o aplicație Padlet în care poți afișa lucrările pe panou, ca la școală. De când au aflat de el, elevii doreau să le creez panou și pentru lectură, când doreau să promoveze o carte, sau pentru proiectele la muzică, educație civică. Era o plăcere să-și vadă produsul afișat, dar să-l vadă și pe al colegului; așa realizam și Turul galeriei.

Tabla comună – JAMBOARD
Altă activitate plăcută pentru elevi a fost folosirea tablei albe, tabla comună. Această aplicație am folosit-o în cadrul multor activități unde doream să văd răspunsuri rapide, de la toți elevii, dar într-un timp scurt. Toți elevii vor să fie ascultați, de aceea am recurs și la această modalitate.

O temă plăcută pentru acasă
Prima dată când am auzit expresia ” Vrem temă pentru acasă” a fost după folosirea aplicației Chatter Pix. Elevii au avut de realizat o promovare pentru cartea preferată. A fost o temă rezolvată rapid, cu plăcere și mult interes. De atunci am folosit-o în cadrul multor discipline, iar produsele finale le-am inserat pe un panou-în aplicația Padlet.

Acestea au fost câteva activități care ne-au făcut viața ușoară în online. Cu siguranță ați desfășurat activități interesante, de aceea aștept cu interes un schimb de experiență!

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

6 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN