Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Start la Proiectele Erasmus+ la Școala Profesională Plugari, jud. Iași

Învăţământ gimnazial | Alte discipline

Propus de: deleanu | 22.11.2017 22:13 | Revista cadrelor didactice nr. 43/2017 | 480 vizualizări

In anul aniversar 30 de ani de Erasmus +, am depus la termenul de 2 februarie 2017 două candidaturi, una pe componenta Educație școlară pentru cadrele didactice și una pe formare VET- stagii de practică pentru elevi.

Primul proiect pe componenta Educaţie şcolară, intitulat ”Un mediu școlar pozitiv- o soluție pentru diminuarea eșecului și abandonului școlar” se adresează cadrelor didactice interesate de dezvoltare personală, schimb de experienţă şi bune practice.
Scopul proiectului îl reprezintă reducerea eșecului și abandonului școlar în rândul elevilor de gimnaziu și invățământ profesional.
Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni intre 01.11.2017-31.10.2018. Bugetul alocat este de 26550 € și va fi folosit pentru 2 stagii de formare care vor avea loc in Italia si Portugalia.
Primul flux de cadre didactice va participa la cursul intitulat ”Non-formal education at school. Methods and tools to empower students motivation and learning” si se adresează tuturor categoriilor de cadre didactice din unitatea școlară.
Al doilea flux de cadre didactice va participa la cursul ”Stimulating creativity and innovation in the classroom/mobile devices in education” care se adreseaza membrilor echipei manageriale, responsabililor de comisii metodice.
Prin participarea la aceste mobilităţi cadrele didactice îşi vor dezvolta tehnicile şi strategiile de predare, întorcându-se cu informaţii şi practici noi, moderne, axate în special pe noi metode, instrumente și strategii ce vor fi aplicate la orele de curs și in cadrul activităților nonformale menite să atragă, stimuleze şi motiveze mai mult elevii in implicarea lor la desfășurarea activităților.
Cel de-al doilea proiect pe componenta- Formare profesională VET intitulat ” Experiența europeană- o șansă pentru tinerii absolvenți din agricultură” se adreseaza elevilor din invățământul profesional de la clasele X si XI - specializarea agricultură.
Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea competentelor profesionale pentru o integrarea mai ușoară pe piata muncii interne si europene , acumularea de cunoștinte in contexte noi de invățare a participanţilor, consolidarea abilităţile practice, in domeniul agriculturii, dezvoltarea competentelor lingvistice.
Aceștia vor beneficia de stagii de practică in Portugalia in companii dezvoltate in domeniul agriculturii, cu capacitatea de a oferi stagii de practică pentru elevi stagiari din alte tări ale Europei in cadrul Programului Erasmus+. Partenerii proiectului sunt:
Compania Raporal- Rações de Portugal, S.A.,
Companhia Das Lezirias, Portugalia prin intermediul partenerului intermediar ESCOLA PROFISSIONAL DO MONTIJO -Associação para a Formação Profissionale Desenvolvimento do Montijo-Portugalia.
Bugetul proiectului este de 79568 € alocat pentru deplasarea a 2 fluxuri de elevi cu un numar de 14 elevi pe fiecare flux.
Perioada de desfășurare a proiectului este de 12 luni intre 01.11.2017 si 31.10.2018.
Cele 2 stagii se vor desfășura in luna martie 2018 pentru clasa a XI și mai-iunie 2018 pentru clasa X-a.

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN