Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări
Propuneţi un sondaj

Sondajele Didactic.ro

Sunteti de acord cu inghetarea salariilor ca masura a crizei financiare?

Da
14.71% ( 20 voturi )
Nu
83.09% ( 113 voturi )
Nu ma pot pronunta
2.21% ( 3 voturi )

Nr. total voturi: 136 Sondaje anterioare

10.08.2009 / 812 vizualizări

20 comentarii

Comentarii (19)

0 0

10.08.2009 16:54 anomalia

solidaritate .da.daca si guvernatii vor trai dintr-un salariul ca al meu, de 1800 dupa 30 de ani de munca..

0 0

10.08.2009 17:44 codina2007

Cine ar putea fi de acord cu o asemenea masura??? Ar fi interesant sa stim cine a votat DA!

0 0

10.08.2009 17:47 sportiv

Cred ca macar in situatii de criza ar trebui confiscate averile celor care nu le pot justifica.N-am vazut si n-am auzit despre niciun cadru didactic din preuniversitar care sa aiba milioane,spre deosebire de alte domenii ale salariatilor bugetari.

Sau s-a auzit?

0 0

10.08.2009 19:24 marian_dorin

banuiesc ca nimeni nu ar fi de acord cu o asemenea masura.... ar fi aberanta! SI EU AM PROPUS ACUM CATEVA SAPTAMANI O INTRABRE PENTRU SONDAJ....VA FI OARE PUBLICATA VREODATA??!!

0 0

10.08.2009 19:26 marian_dorin

era chiar interesanta , in legatura cu comisiile metodice ale invatatorilor.... observ ca unele intrebari stau si cateva zile pe site , iar altele doar o data pe zi ....de ce se mai numeste "SONDAJUL ZILEI" cand nu se respecta aceasta regula , domnule ONEA?

0 0

10.08.2009 19:50 neluta

in sfera privata se practica des in caz de criza . Daca reusim sa ne redresam vor veni si mariri. Problema e ca aceasta solidarizare pentru iesire din criza sa fie insotita si de o transparenta totala a folosirii banului public.

0 0

10.08.2009 22:28 sorinborodi

DA

Cu conditia sa inghete la toti bugetarii.

0 0

11.08.2009 04:47 floarebernad

Vorbim de inghetarea salariilor si marim numarul de inspectori; in schimb reducem din personal si din cel auxiliar, care oricum nu este corelat cu numarul de copii(vorbesc de gradinita).

0 0

11.08.2009 08:05 emil

Pentru marian_dorin. Va rog sa va referiti la subiectul in discutie. Va atrag a nu stiu cata oara atentia ca nu aveti un comportament corect si riscati masuri administrative.

0 0

11.08.2009 09:45 lauracarmen

Nu sunt de acord cu "inghetarea" salariilor, desi ar fi o masura mai putin drastica decat diminuarea sporurilor.........Atunci, de ce am mai munci in invatamant???? Care ar mai fi diferenta intre cadre didactice si un maturator? Nu vreau sa jugnesc pe nimeni, dar cei care propun acum fele si fel de legi.........au trecut mai intai prin bancile scolii......Au uitat oare??

0 0

11.08.2009 09:45 lauracarmen

Nu sunt de acord cu "inghetarea" salariilor, desi ar fi o masura mai putin drastica decat diminuarea sporurilor.........Atunci, de ce am mai munci in invatamant???? Care ar mai fi diferenta intre cadre didactice si un maturator? Nu vreau sa jugnesc pe nimeni, dar cei care propun acum fele si fel de legi.........au trecut mai intai prin bancile scolii......Au uitat oare??

0 0

11.08.2009 10:41 constantin_obreja

1. Mai bine sa inghete decat sa scada!

2. Poate va intereseaza urmatorul material (sper sa incapa!)\



Ideile din aceastã prezentare le-am primit prin e-mail.



Nevoile primare ale oamenilor se considerã a fi:

Sãnãtatea

Banii (prin intermediul cãrora obþinem alimente, adapost, îmbrãcãminte ºi distracþii)

Dragostea

Unul din modurile de a atinge aceste obiective este sã fii bogat ºi prosper.

Dupã cum existã oameni bogaþi ºi oameni sãraci, tot aºa, existã þãri bogate ºi þãri sãrace.

Diferenþa între þãrile sãrace ºi þãrile bogate nu constã în vechimea lor.

Aceast fapt poate fi dovedit dacã dãm ca exemplu þãri precum India sau Egiptul, care existã de mii de ani, dar sunt sãrace.

Spre deosebire de acestea, sunt þãri ca Australia sau Noua Zeelandã, care pânã în urmã cu mai puþin de 150 de ani erau necunoscute, iar



astãzi sunt þãri dezvoltate ºi bogate.

Diferenþa între þãrile bogate ºi cele sãrace nu este legatã de resursele naturale pe care acestea le posedã.

De exemplu, Japonia, care are un teritoriu mic ºi muntos, care nu este deloc potrivit nici agriculturii ºi nici creºterii vitelor, ºi nici nu are



petrol sau minereuri, dar este a doua putere economicã mondialã.

Teritoriul sãu este ca o mare fabricã plutitoare care importã materie primã din toatã lumea, o prelucreazã, iar produsul rezultat este exportat



apoi în toatã lumea, ºi uite aºa, se acumuleazã bogãþia…

Mai avem ºi exemplul Elveþiei, tarã fãrã acces la mare, dar care deþine una din cele mai mari flote maritime din lume. Care nu are cacao, dar



are ciocolata cea mai bunã din lume. Care în puþinii ei kilometri pãtraþi creºte vite ºi permite cultura doar 4 luni pe an, deoarece în restul



timpului este foarte frig. Care are cele mai bune produse lactate din Europa. Si care, ca ºi Japonia, nu are materii prime, dar exportã produse



de o calitate greu de întrecut.

O þarã pe care siguranþa, ordinea ºi munca au transformat-o în “casa de bani” a lumii…

…ºi nu este nici inteligenþa oamenilor cea care face diferenþa între bogãþie ºi sãrãcie…

Aceast fapt este demonstrat de studenþii din þãrile sãrace care studiazã în þãrile bogate ºi obþin rezultate excelente în educaþia lor.

Un alt exemplu poate fi vãzut la managerii din þãrile occidentale care ne viziteazã þara. Vorbind cu ei ne putem da seama cã nu existã nici o



diferenþã intelectualã notabilã.

În sfârºit, putem spune cã nici rasa nu face diferenþa între bogaþi ºi sãraci...

În þãrile Europei Occidentale putem vedea cum “leneºii” (hispanici sau africani) demonstreazã cã ei sunt forþa productivã în aceste þãri.

ªi atunci?

Ce face diferenþa?

ATITUDINEA oamenilor face diferenþa.

Studiind comportamentul persoanelor din þãrile bogate, descoperim cã marea parte a populaþiei respectã urmãtoarele reguli (ordinea nu este



importantã):

1. Etica

2. Ordinea ºi curãþenia

3. Integritatea ºi cinstea

4. Punctualitatea

5. Resposabilitatea

6. Dorinþa de perfecþionare

7. Respectul pentru legi ºi regulamente

8. Respectul pentru drepturile celorlalþi

9. Dragostea pentru muncã

10. Efortul pentru a face economii ºi cheltuiala cu chibzuinþã



Are România nevoie de alte legi?

Nu ar fi oare de ajuns sã respectãm cu toþii aceste 10 reguli simple?

În þãrile sãrace, numai o micã parte (nesemnificativã) din populaþie se conduce dupã regulile acestea în viaþa de zi cu zi.

Nu suntem sãraci din cauzã cã þara noastrã n-are resurse naturale sau fiindcã natura este crudã cu noi…

Suntem sãraci pur ºi simplu din cauza atitudinii noastre.

Ne lipseºte caracterul pentru a ne comporta dupã aceste principii de bazã ale funcþionãrii societãþii.

Dacã vom aºtepta ca Guvernul sã ne rezolve problemele noastre, vom aºtepta toatã viaþa.

O atenþie deosebitã acordatã faptelor noastre, împreunã cu schimbarea de atitudine pot semnifica intrarea þãrii nostre pe drumul



progresului ºi bunãstãrii.

Valorile acestea vor anima fiecare proces de schimbare pe care îl impulsionãm, fiecare obiectiv care-l vom atinge, ºi în principal stilul de



viaþã care-l vom avea.

Împreunã vom putea modela o þarã mai bunã.





0 0

11.08.2009 12:33 mariflor

10 zile concediu neplatit pentru ~1,6 mil. bugetari si +2% pentru ~4 mil. pensoinari. Suna mi se pare mie a campanie electorala. Deobicei pensionarii sunt cei care merg la vot, si probabil isi vor arata recunostinta.Parerea mea!

0 0

11.08.2009 14:27 ioara

"1. Etica 2. Ordinea ºi curãþenia 3. Integritatea ºi cinstea 4. Punctualitatea 5. Resposabilitatea 6. Dorinþa de perfecþionare 7. Respectul pentru legi ºi regulamente 8. Respectul pentru drepturile celorlalþi 9. Dragostea pentru muncã 10. Efortul pentru a face economii ºi cheltuiala cu chibzuinþã ", toate acestea m-au ajutat sã fiu ceea ce sunt, sã cresc singurã 1 copil, sã-l fac mare, sã-i asigur o diplomã, sã cresc acum trei copii (1*1=3), sã nu ajung pe centurã, sã agãþ 2 diplome în cui. Rectific, m-a ajutat ºi banca. ªi tot datoritã ei voi ajunge la închisoare participând cu cele enumerate mai sus de dvs. la salvarea marii naþiuni.Domnule Obreja, poate dvs. aþi petrecut un concediu cu cineva de pe la guvern. Eu nu! Sper cã nu sunteþi lider de sindicat.

0 0

11.08.2009 14:57 felixmunteanu

Valorile acestea, domnule Obreja, ... sunt ingropate la Canal si in gropile nestiute ale Aiudului, Gherlei sau Sighetului!!! Tortionarii sunt bine mersi. Au pensii obscene pe care nu le va ingheta nimeni, ba poate le vor creste cu 2% in octombrie. Da, as fi de acord cu inghetarea, cu conditia ca pentru parlamentari perioada sa fie mai lunga, macar cu o zi. De asemenea, la primarii sa se faca si "curatenie", nu doar inghet, pentru ca se bea cam multa cafea pe-acolo. In drumul meu spre scoala, intalnesc zilnic angajati ai primariei, care inainte lucrau in fabrica (azi inchisa).

0 0

11.08.2009 16:05 lstoian

ªi noi cei 1,6 mil de bugetari, nemulþumiþi, de ce nu ieºim la vot? Au trecut cei aproape 20 de ani necesari ptr "stupid people"

0 0

11.08.2009 16:28 neluta

comentariul d/nului Obrejea este total.Problema este ca si noi dascalii trebuie sa contribuim la formarea unei astfel de culturi intr/o societate, este greu si este si o munca de durata, astfel de valori nu le implementezi usor in subconstientul unei natiuni, mai cu seama cand oamenii care pretuiesc aceste valori au fost si sunt marginalizati sau exterminati . Si alte natiuni au trecut prin perioade critice dar au stiut sa fie cu adevarat uniti, sa faca eforturi si sa plece pe un drum al modernitatii in sensul bun al cuvantului. Sunt total de acord ca ATITUDINILE fac diferenta. Dar faptul ca unii refuza sa vada drumul adevarului nu ne da dreptul de a renunta la ideea ca trebuie sa facem tot ce sta in puterea noastra a fiecaruia sa militam si sa actionam in conformitate cu aceste valori, cel putin gandindu/ne la viitorul copiilor si nepotilor nostri.

SPERANTA MOARE ULTIMA.

0 0

11.08.2009 17:43 webmaster

Lamurire pentru domnul Marian_Dorin: "sondajul zilei" apare in fiecare zi de luni pana vineri inclusiv.

In acest fel, sondajul care apare in fiecare zi de vineri va sta pe site si in zilele de sambata si duminica.

Pentru celelalte sondaje, care apar de luni pana joi inclusiv, regula este ca acestea sa fie pe site o singura zi. Cu titlu de exceptie, mai avem unele sondaje care apar pe site mai mult de o zi. Pentru acestea din urma consideram ca este bine sa avem mai multe raspunsuri de la dumneavoastra.

Va multumim atat dumneavoastra cat si tuturor celorlalti membri Didactic care ne-au trimis propuneri pentru sondaj. Va asteptam in continuare si cu alte propuneri.

Ioana Radian, administrator Didactic.ro, din partea echipei INTUITEXT.

0 0

11.08.2009 22:25 sportiv

Nu trebuie sa asteptam ca Guvernul sa rezolve treburile?Atunci nu se justifica aceasta forma de organizare si trebuie sa gasim alta!Ce propunere aveti?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

64 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN