Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Peste cinci mii de titluri de carte au fost expuse la Salonul de Carte pentru Copii si Tineret la Balti

Fiecare copil din clasele primare, vizitator al salonului, a primit in dar cate un exemplar din cartea-surpriza „Trei ursi” de Robert Southey, adaptare si desene de Lica Sainciuc. Anul acesta, micutii au desemnat-o pe scriitoarea Caudia Partole castigatoare a premiului „Simpatia copiilor”. Organizarea Salonului International de Carte pentru Copii si Tineret la Balti se inscrie in cadrul Proiectului National „Spre cultura si civilizatie prin lectura”. Organizatorii au pregatit si o donatie de carte pentru bibliotecile liceale si publice din Balti in valoare de circa zece mii de lei. Potrivit organizatorilor, desfasurarea acestui proiect este motivata de faptul ca bibliotecile publice si scolare, principala sursa de asigurare cu carte a populatiei republicii, au fondurile uzate moral si fizic, nefiind imbogatite cu publicatii noi de mai multi ani. Coordonatorul proiectului, Claudia Balaban, a declarat ca pana la sfarsitul lunii octombrie urmeaza sa fie organizate o serie de manifestari de promovare a lecturii in raioanele Cahul si Cimislia. „In noiembrie ne propunem sa ajungem la bastina academicianului Mihai Cimpoi, satul Larga, raionul Briceni. De asemenea, vom ajunge in mai multe scoli din sudul republicii pentru a aduce donatii importante de carte”, a mentionat Balaban. Cea mai emotionanta lansare a fost cea a volumului „Cartea foametei” de Larisa Turea, detinatoarea Premiului special la Salonul International de Carte Romaneasca, desfasurat recent la Iasi. La editia din acest an a Salonului au fost acordate peste 20 de premii, intre care aproape jumatate le-a revenit autorilor si editorilor basarabeni. De premiu special s-au invrednicit si Mircea V. Ciobanu, Mihai si Corina Patras si Tudor Cozari. De asemenea, Ion Hadarca a luat premiul de excelenta pentru creatie, iar Iulian Filip si Ianos Turcanu – premiul “Mihai Eminescu pentru poezie”. Anul acesta la Salonul International de Carte Romaneasca fost prezenti peste 200 de scriitori romani de pretutindeni (Republica Moldova, Romania, Ucraina, Serbia, Israel), precum si reprezentanti a peste 100 de edituri, inclusiv din Moldova.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 16.10.2008 12:55 | 913 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

18.10.2008 20:11 nalina

E un proiect superb. Bravo organizatorilor! Mă bucur că şi raionul Briceni este inclus în proiect. Ar fi bine să fie vizite chiar şi în oraşul Briceni, mai ales că la Liceul Teoretic nr.2 Briceni şi-a luat startul de anul trecut Cercul de lectură.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN