Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sesiune Naţională de comunicări şi referate "Copil ca tine sunt şi eu", ediţia I, 6 decembrie 2008

Un obiectiv strategic actual pentru sistemul de învăţămât românesc îl constituie sprijinirea copiilor cu cerinţe educative speciale în vederea integrării optime a acestora în învăţământul de masă. Pornind de la această perspectivă integratoare, se conturează tot mai clar necesitatea ca toţi factorii educaţionali implicaţi să dispună de resursele informaţionale, profesionale şi motivaţionale necesare abordării unui domeniu sensibil şi difícil aşa cum este cel al psihopedagogiei speciale. În consecinţă, este oportun să se abordeze, procesual şi experenţial, un repertoriu de cunoştinţe, abilităţi, expertize, interpretări psihopedagogice, de metode adecvate de predare, pentru ca factorii implicaţi să răspundă flexibil, în demersul lor educaţional, problematicii copiilor cu cerinţe de educaţie specială. Prin urmare,în anul şcolar 2008-2009, ne-am propus să continuăm acest proiect, abordând şi alte teme din domeniu, în contexte şi forme diversificate, cu scopul de a disemina bunele practici în domeniu, de a informa şi forma pe cei interesaţi şi implicaţi în domeniul psihopedagogiei speciale, mai cu seamă în ceea ce priveşte învăţământul integrat/nonsegregaţional. Prin intermediul dezbaterilor, vom urmări depistarea cazurilor concrete cu care se confruntă colegii noştri, dascăli, precum şi strategiile abordate în vederea diminuării cauzelor ce determină dificultăţile în învăţare ale elevilor. Având în vedere numărul mare de elevi ce prezintă tulburări socio-afective, diversitatea cauzelor care le generează şi efectele negative consecutive, proiectul nostru va continua prin organizarea unei Sesiuni Naţionale de referate şi comunicări în cadrul căruia participanţii vor avea prilejul să dezbată problematica referitoare la: • Cauze ce determină dificultăţi în învăţare • Strategiile de diminuarea a tulburărilor socio-afective în şcoală • Modalităţi de implicare a familiei în recuperarea copiilor cu C.E.S. Ca urmare a solicitărilor venite din partea participanţilor la sesiunea de referate şi comunicări din 28 noiembrie 2006, iniţiatorii proiectului de faţă propun şi organizarea unui program de formare a cadrelor didactice în domeniul psihopedagogiei speciale, cu sprijinul unor specialişti în domeniu, program ce se va desfăşura prin intermediul Universităţii din Piteşti

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ginap73 | 28.10.2008 13:12 | 2061 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (3)

0 0

29.10.2008 11:04 andromeda

"Activitatea este cuprinsă în calendarul activităţilor şcolare şi extraşcolare al I.S.J. Argeş pentru anul şcolar 2008/2009."

Este un calendar CAE deja aparut si nu stiu eu? Din cate stiu acum abia se predau propunerile de proiectele la inspectoratele judetene in vederea trimiterii la MEdCT pentru completarea CAE (asta daca propunerea este aprobata...). Deci abia din ianuarie incolo cred ca vom sti care vor fi concursurile din calendar...

0 0

29.10.2008 11:45 ginap73 - Autor

Este vorba despre calendarul activităţilor şcolare şi extraşcolare al I.S.J Argeş. Cei care sunt din judeţul Argeş ştiu despre ce este vorba. El a apărut în fiecare unitate şcolară din judeţ.

0 0

15.01.2009 14:48 ioan_sas_24

Am primit diplomele.Va multumim pentru seriozitate si promptitudine.Cu siguranta vom participa si la alte actiuni pe care le veti organiza.Un an nou plin de realizari! Inv.Sas Bistrita.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN