Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs national ,, Natura , prietena mea,,

Concursul se adreseaza prescolarilor, scolarilor din clasele I-XII si cadrelor didactice care iubesc natura si o protejeaza. Concursul are trei sectiuni I-ROMANIA -TARA CU POTENTIAL TURISTIC VARIAT II -POLUAREA III-ACTIVITATI REALIZATE , PENTRU PROTECTIA MEDIULUI.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: violeta13 | 31.10.2008 20:36 | 3682 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (43)

0 0

31.10.2008 23:59 emil

Buna afacere cu 10 lei pentru fiecare poza! Dati chitante?
Dar pentru pozele primite platiti ceva? ... Dar de ce se cheama concurs online? Unde publicati fotografiile?...

0 0

01.11.2008 13:39 violeta13 - Autor

Fotografiile sunt scoase de mine in format A4 , apoi sunt expuse intr-o expozitie.Tot din acesti bani fac diplomele in tipografie,cumpar plicuri, trimit la posta diplomele .Este online deoarece nu cred ca fiecare poate trimite fotografii A4 deoarece in sate nu sunt aceste posibilitati.Fiind online am scutit participantii de a plati fotografiile, de a trimite la posta.Pe langa aceste lucruri mai sunt si alte cheltuieli pentru scrierea diplomelor, aranjarea expozitiei etc.Participa cine doreste.

0 0

01.11.2008 17:34 mikela_bc

daca sunt fotografiile aceluiasi copil (toate 3) -din partea dvs implica un singur rand de cheltuiele, poate putin peste cu printatul, dar copilul primeste o singura diploma, un singur plic...banii sunt aceeasi? 30 lei pt un singur copil?

0 0

01.11.2008 18:03 emil

Nu mi s-a raspuns la treaba cu chitanta... Si nici n-am inteles de ce ONLINE, ce anume este online? Si iar nu am inteles unde, cum se face expozitia?

0 0

01.11.2008 20:08 marcela

Unde trimitem banii?Daca fotografiile sunt facute cu intreaga clasa de elevi , e bine ?? Ar fi mai provocator sa achite taxa de 10 lei fiecare copil , postand 3 poze, nu credeti?! (la cata saracie este !!!)

0 0

01.11.2008 20:10 marcela

Am uitat, mai am o intrebare : pana cand se pot trimite pozele, dar banii?

0 0

01.11.2008 20:17 mariuta48

Sunt foarte incantata de idee.Eu voi participa sigur. Iubesc mult natura si as dori sa contribui catusi de putin la mentinerea echilibrului ecologic.Am organizat cu copiii diferite actiuni de intretinere a mediului, ma bucur mult ca v-ati gandit la o asemenea tema si cine nu vrea sa nu participe. Si eu sunt organizatoarea unui simpozion national si stiu cate trebuie si cata bataie de cap este. Eu va doresc succes si sa auzim de bine.

Exista un termen limita de trimitere a pozelor sau in decurs de 4 luni putem trimite pozele?

Va multumesc!

0 0

01.11.2008 21:00 violeta13 - Autor

3 poze >30 lei > 3 diplome.Pot fi de la orice sectiune si cu cati copii doriti.Concursul se deruleaza pana pe 1 martie 2009 deci aveti suficient timp.Completati formularul pe care l-am trimis .

Am observat ca cei care au desfasurat activitati au inteles, deoarece stiu cat e de ,, usor,, doar pentru unii e mai greu de inteles.

0 0

01.11.2008 21:35 mihainv

Felicitari,Violeta!Am participat si anul trecut la concursul "Munca si creatie".A fost foarte atractiv de catre elevi.Sper sa putem sa mergem si acum impreuna.Spor la treaba !

0 0

01.11.2008 22:39 emil

Inca odata intreb. UNDE se face expozitia? Caree este perioada de expozitie pe simeze? Vreau sa vin si eu la aceasta expozitie cu pozele printate de dvs. Eventual as vrea sa stiu cum vor aparea fotografiile online? De ce trebuie sa primeasca un om trei diplome daca a trimis trei poze? Dati chitante? Sau faceti actiuni de evaziune fiscala?

0 0

02.11.2008 01:14 anca31

Fotografiile trebuie sa fie realizate de prescolari si elevi de la clasele I-IV ? Cred ca trebuia o sectiune pentru cadrele didactice .

0 0

02.11.2008 08:01 lililistanciu

Presupun ca in cei 10 ron/fotografie intra printarea fotografiei pe imprimanta, calculatorul, tusul dvs. color, tiparirea diplomei, platirea unui spatiu in care faceti expozitia, plicul de la posta si expedierea plicului cu toate materialele catre concurenti. Pai nu cred ca este mult.O agenda cu un pix costa cel mai ieftin 4,5 ron.

0 0

02.11.2008 08:50 emil

Alte intrebari desi nu s-a raspuns celor dinainte. De cand prescolarii fac fotografii? Chiar si scolarii mici? De ce trebuie sa se dea diplome la fiecare fotografie? Incasati bani de la copii? Ati infiintat un SRL de diplome? Ce institutie publica isi pune stampila pe astfel de targ? De ce nu dati PREMII si diplome doar la cei mai buni? Din documentul atatsat nu rezulta nicio JURIZARE a fotografiilor. Repet cea mai importanta intrebare: UNDE va avea loc expozitia pe simeze si in ce perioada? Va rog sa clarificati aceste probleme. Didactic.ro promoveaza stiri/actiuni serioase si nu permite publicitate mascata sau activitati in afara legii. Multumesc.

0 0

02.11.2008 11:25 violeta13 - Autor

Cred ca nu ati studiat materialul.

Criterii de evaluare:

• Respectarea secţiunii la care s-a înscris ;

• Relevanţa imaginii în promovarea mesajului ecologic transmis;

• Claritatea imaginii ;

• Grupa de vârstă a participantului la concurs ;

• Colaborarea dintre copil şi cadru didactic.

Stimate domn,

dupa cum observati acolo scrie ca in fotografie trebuie sa se observe colaborarea dintre copil si cadru didactic in activitati de protectie a mediului . Fotografiile Nu vor fi scoase la inprimanta( acelea nu sunt fotografii) ci vor fi scoase A4 la un centru foto (daca va intereseaza , eu sunt pasionata de arta fotografica) mai am si alte expozitii personale la CCD, ISJ,si ori de cate ori sunt solicitata . Cum poti acorda diplome si premii fara sa jurizezi? Juriul va fi format din prof de foto, de la clubul copiilor, invatatori, inspector scolar coord.Eco etc . E prea devreme sa formez juriul dar in principiu aceasta va fi componenta. Diplome se acorda celor premiati iar ceilalti primesc diplome de participare. Expozitia va fi la Obsrvatorul Sv daca va fi posibil sau depinde unde voi avea spatiu (CCD., ISJ)

Participarea nu cere sa trimiti 3 fotografii,se poate participa doar cu una.

Tin sa mentionez ca eu am un coordonator de proiect care verifica derularea proiectului , deci managerul e cel care il aplica si raspunde de partea practica .

Pe 22 Martie va asteptam la Suceava sa vizitati expozitia , scoala mea si orasul. Voi anunta in luna martie pe site locul unde va fi ,ora si premiile acordate.Apoi voi pune pe site si fotografii de la activitate .

Ma bucur ca cineva se intereseaza atat de amanuntit de acest proiect.

Daca mai aveti intrebari, astept sa raspund dar nu mai faceti tot felul de presupuneri.Nu cred ca toata lumea gandeste negativ. Fiind coord. eco la scoala mea , avand derulate atatea activitati am considerat ca e potrivit acest concurs, sa cunoastem frumusetile tarii noastre si activitatile elevilor si a cadrelor didactice care au aceasta frumoasa preocupare , protectia mediului.

0 0

02.11.2008 12:48 madalinu

Fara nicio legatura cu polemica iscata de propunerea acestui concurs (pe care eu il gasesc, de altfel, interesant), vreau sa-i spun domnului Onea ca scolarii mei mici, dintr-o scoala din mediul rural, realizeaza fotografii, de multe ori, mai bune decat cele facute de mine! Le descarca in calculator, le prelucreaza... atat cat am stiut sa-i invat. Avem, in calculatorul din clasa, sute de fotografii facute de ei! Deci nu este un lucru imposibil pentru cei mici!

0 0

02.11.2008 12:54 emil

Am studiat cu atentie materialul dvs., inclusiv comentariile stirii. Citez: "Fotografiile sunt scoase de mine in format A4 , apoi sunt expuse intr-o expozitie." Nu se specifica aici modul de imprimare...profesional, care costa cam de doua ori cat taxa! Nu se specifica nicaieri in materialul dvs. care mai poarta si semnatura unui inspector general, despre jurizare, expozitie, etc.

Mai citez din document pentru a va arata ca am citit si ca nu ati facut nicio referire la o gestionare serioasa a concursului: "Desfăşurarea concursului:

- Concursul se desfăşoară online în perioada 1 noiembrie 2008- 1 martie 2009

- Diplomele se vor trimite prin poştă pe data de 22 Martie – Ziua Apei.

"

Spuneati de desfasurarea online de la 1 noiembrie, asta inseamna ca de azi ar trebui sa vad poze publicate, sau sa vad un site...

Ma intreb cum veti gestiona dvs. sute sau mii de fotografii pe care le primiti by email, in diverse formate(nu ati specificat nimic despre asta) si de diverse dimensiuni...

Nu vreau sa par o piedica in calea actiunii dvs., dar va spun cu convingere ca ati demarat o actiune improvizata. Raspunderea dvs. este extrem de mare, la fel ca si a oficialitatilor care si-au pus semnatura pe asa ceva.

.....



Va doresc succes!

0 0

02.11.2008 13:02 anca31

Deci , cum facem ? Trimitem fotografii cu peisaje si trecem ca autori prescolari sau scolari mici ? Vor fi crezuti ?

0 0

02.11.2008 13:07 anca31

Deci , cum facem ? Trimitem fotografii cu peisaje si trecem ca autori prescolari sau scolari mici ? Vor fi crezuti ?

0 0

02.11.2008 13:33 violeta13 - Autor

Fiind trimise prin mail am considerat ca 3 fotografii nu vor depasi 10 MB.Nu gestionez singura proiectul , am o ehipa. Am scris ca se vor trimite printr-un singur mail sa avem o singura inregistrare a unui cadru didactic cu elevii sai.Nu am specificat dimensiunile fotografiei deoarece am considerat ca sunt termeni tehnici si daca sunt trimise prelucrate nu mai reusesc sa le scot clare in format A4.

Derulandu-se pe o perioada lunga sper sa duc pana la capat cu succes acest proiect.Oricum, va multumesc si va voi tine la curent pe tot parcursul concursului si binenteles cu finalul.

0 0

02.11.2008 14:36 emil

Nu ati clarificat aproape nimic din intrebarile mele. Personal, nu am incredere in ceea ce faceti, in calitatea lucrarii, in respectarea legalitatii si corectitudinii. Ramane la latitudinea colegilor sa discearna.



0 0

02.11.2008 17:45 elena_gongea

Domnule Emil, daca tot sunteti in specialitatea informatica, garantez ca nu aveti cand sa faceti educatie ecologica. De cand va urmaresc pe forum - desi intrebarile pe care le ridicati sunt de cele mai multe ori pertinente, am impresia ca jucati rolul lui "Gica contra". Oricum nu ma veti convinge ca fotografiile pe care le-ati trimite ar fi din timpul derularii unui proiect eco.

0 0

02.11.2008 17:48 elena_gongea

pentru violeta 13

La sectiunea III "Activităţi realizate, pentru protecţia mediului" primiti si proiecte de mediu?

0 0

02.11.2008 18:32 violeta13 - Autor

Numai fotografii care sa ilustreze aspecte din timpul derularii activitatilor de mediu.

0 0

03.11.2008 09:01 emil

Pentru elena_gongea Nu prea inteleg comentariul. Eu nu am participat cu fotografii la vreun simpozion. Observatiile mele se refera la modul de organizare, la calitate si nu la continutul fotografiilor. Nu retractez ce am spus, dimpotriva, intaresc faptul ca se organizaeaza, in cazul de fata, o actiune superficiala. Chiar faptul ca se primesc fotografii facute de prescolari mi se pare complet absurd!

Despre educatie ecologica: TOTI trebuie sa facem astfel de educatie!

0 0

03.11.2008 18:46 mikela_bc

pentru emil: prescolarii fac fotografii si inca reusite. fiica mea are aproape 5 ani si doua expozitii personale la activ, fotografii pt coperta unei carti si pentru o revista. a castigat si premiul special al juriului la concursul "mesajul meu antidrog". problema noastra e ca de multe ori concursurile de fotografie au limita minima aproximativ 12-14 ani, primeste in cel mai fericit caz un premiul special...nu are varsta.

Eu sunt contrariata de banii pe care ar trebui sa ii trimit pentru cele trei fotografii daca doresc sa trimit trei...primeste totusi o singura diploma (nu am ce face cu trei) intr-un singur plic....

sunt constienta ca nu toti prescolarii au un aparat foto performant dar fiica mea e norocoasa. am observat ca ii place sa surprinda astfel lumea inconjuratoare si de curand am achizitionat unul mai bun decat cel pe care il aveam.

0 0

04.11.2008 13:44 violeta13 - Autor

Ce premiu veti primi, ce va scrie pe diploma ? Pentru care fotografie ,daca sunt 3 ?

0 0

04.11.2008 21:23 maritza2613

Pentru Emil: nu va obliga nimeni sa participati la acest concurs. Pe acest site sunt foarte multe concursuri, simpozioane...unul tr. sa va satisfaca toate cerintele ( cam exigente ). In loc sa va pierdeti timpul punand aceste intrebari mai bine incercati sa organizati si dvs. o astfel de activitate sa vedeti ce dificil este.

0 0

05.11.2008 17:25 mikela_bc

Din experienta am observat ca un copil chiar daca participa cu mai multe lucrari primeste premiu pt cea mai buna nu pt toate, asta daca e cazul. Ce ar fi daca ar lua o singura persoana 2-3 premii, nu scade asta sansele celorlalti...o singura diploma recunoaste talentul unui copil. In caz de juriul nu considera mici o fotografie suficient de buna, primeste 3 diplome de participare? E putin exagerat, nu credeti?

0 0

06.11.2008 13:51 viocro

Din comentariile de mai sus trag o concluzie mare şi clară: a)trimit dacă am elevi ce au făcut fotografii care se încadrează în una din secţiuni şi sunt doritori pentru aşa ceva - dacă nu - nu trimit; b) preţul unei fotografii A4 l-am aflat, o diplomă pe comandă ştiu cam cât e, trimisul prin poştă costă şi el...deci eu sunt de acord cu concursul şi sper să-mi văd măcar o fotografie expusă.

0 0

07.11.2008 22:07 gorcea2007

Felicitari,Violeta!Am participat si anul trecut la concursul "Munca si creatie",si anul acesta particip. Nepotica mea are 2 ani si 3 luni si sincer face poze cu aparatul digital de la 2 ani ,am elevi care fac poze deosebite sigur voi participa la concurs cu mai multi elevi. Nu este mult 10 lei de fotografie . Eu am dat la un simozion tot de pe didactic 50 de lei am trimis un referat si chitanta si am primit o diploma de participare pe o hartie de proasta calitate si atat. Dar am dorit sa particip si am participat. Fara sa cer chitanta ca stiu ca sunt multe cheltueli pentru asa ceva. Nu este usor. Va fi o reusita sunt sigura cunosc puterea ta de munca. Felicitari si spor la treaba !

0 0

08.11.2008 14:55 dragoiu

Vai!Pentru gorcea2007

La 2 ani nu ştie să vorbească! Unde s-a ajuns!Dar te cred când spui că face poze!Adică apasa pe buton!Ce fotografiază ,nu ştie sigur!Urât din partea voastră!

0 0

08.11.2008 18:16 gorcea2007

vai ! Pentru dragoiu Poate esti de la simpozionul cu 50 de lei? Ce te-a deranjat? Da apasa pe buton , stie sa vb. Dar poze am sa trimit de la elevii mei nu facute de nepotica. Ma deranjat ,,De cand prescolarii fac fotografii? Chiar si scolarii mici?" Ce este urat din partea noastra?

0 0

09.11.2008 11:26 violeta13 - Autor

Cred ca NATURA nu a ajuns la sufletele voastre .Nu aveti timp sa o admirati si sa o pretuiti, fiind prea ocupati cu lucruri minore care va otravesc viata, care e deja poluata . Incercati sa vedeti ce e frumos in natura alaturi de elevii d-stra, sa pretuiasca ceea ce e bun si frumos.Poate daca ar merge in natura si ar observa , alaturi de dascali , frumusetile pe care ni le-a dat Dumnezeu , nu vor mai fi atat de violenti si rautaciosi . Proiectul acesta a fost lansat si pentru prescolari(nu pentru cei de 2 ani) deoarece sunt in tara multe gradinite care deruleaza programul Eco-Scoala si pur si simplu nu am dorit sa-i exclud. In plus fotografia( imaginea)reprezinta un suport didactic pretios pe care il folosim cu succes in lectie. Anii trec iar noi vom ramane doar cu aceste amintiri pe care le-am surprins sau care oglindesc evenimentele la care am participat.Cei care vor vizita expozitia vor constata ca am avut dreptate.Voi trimite si pe didactic imagini de la expozitie ( in luna aprilie ).

0 0

09.11.2008 23:48 guran_natalia

La sectiunea I se trimit doar fotografii cu peisaje din tara ?

0 0

10.11.2008 11:27 violeta13 - Autor

Da. Numai fotografii din Romania .

0 0

10.11.2008 19:33 cosmin2000

Fara suparare, violeta, si eu sunt de parere ca acest proiect e facut cam in pripa. Intrebarile lui emil nu sunt negativiste , ele ar trebui sa va dea de gandit ca o sa aveti probleme in implementarea acestui proiect daca raspunsurile sunt de genul: "e prea devreme...","daca va fi posibil", "depinde unde voi avea spatiu". Am participat la un proiect asemanator de fotografie online, avand ca tema natura pe http://www.maimultverde.ro/, poate va este de ajutor. Pe de alta parte NATURA a ajuns in sufletul meu si in acest sens am coordonat mai multe proiecte de educatie ecologica. In mai toate proiectele am avut grija ca "banii" sa fie problema partenerilor, finantatorilor,"poluatorilor" oricum din alta parte iar "munca" (excursie, tabara, ecologizare sau ce o fi) sa fie treaba elevilor sau a tinerilor. Cu parere de rau, ma consider un prieten al naturii, dar nu ma consider un prieten al proiectelor de genul eco-scoala, patrula-eco, etc in care elevii, doar daca platesc, sunt prieteni ai naturii.

0 0

23.11.2008 23:58 coletta

Pt Cosmin 2000

Cred ca nu stii ce inseamna Eco Scoala, nu stii ce actiuni frumoase si chiar fara bani se pot desfasura aici.Sigur nu ai citit documentele acestui proiect. Cine crezi ca te poate opri sa-ti gasesti sponsori si in acest proiect? Eu am participat la acest proiect, fara a-i pune pe copii sa plateasca ceva.Pe langa faptul ca am obtinut-Steagul verde- cu care ne mandrim foarte mult am imbogatit baza didactico materiala a unitatii cu banii obtinuti in urma desfasurarii unor activitati.Daca ai fi coordonat astfel de proiecte ai fi stiut cat de greu este si cata munca se depune in astfel de proiecte.Pentru a intelege ce este Eco Scoala intra pe saitul ccdg.ro.

0 0

02.01.2009 13:32 cosmin2000

Pt Coletta

Felicitari pentru actiunile desfasurate si multumesc pentru sfat. Am citit cu atentie cerintele pentru inscrierea in programele CCDG si inca de la inceput, chiar scris cu rosu, se mentioneaza achitarea eco-taxei. Si clubul nostru ecologic are un steag galben-verde, de care ne mandrim la fel de mult. Nu am spus ca sunt impotriva unor astfel de concursuri, dar i-mi lasa un gust amar atunci cand vad ca se fac tot felul de calcule (sau eco-calcule), daca participa atatia copii, se aduna atatia bani, din care atatia cheltuim pentru premii, atatia pentru consumabile si daca mai raman ceva bani o sa vedem noi cum o sa-i cheltuim. Poate gresesc eu dar mi se pare ca astfel de premii nu sunt castigate ci mai degraba cumparate

0 0

02.01.2009 13:53 cosmin2000

scuze pentru greseala din mesajul anterior

0 0

20.01.2009 23:56 coletta

Cosmin 2000 cred ca tot nu ai inteles ce inseamna CCDG, nu ai inteles care este statutul acestei organizatii.Aici nu este vorba de cati copii participa, aici este o munca serioasaiar premiile sunt castigate nu cumparate.Si pana la urma nu o hartie conteaza ci acele deprinderi ecologice, acele convingeri pe care noi incercam sa le formam atit copiilor cat si parintilor.Pentru ce ?Nu-ti mai spun ca probabil si clubul vostru ecologic are niste obiective ,niste scopuri bine definite pe care ar trebui sa le cunoasca toate cadrele didactice si cand spun asta tu stii sigur la ce ma refer.Convinge-ne cu clubul vostru ecologig si cu siguranta ca multi vor dori sa colaboreze.Eu personal DA, pentru ca voi avea de castigat si eu si copiii si parintii si comunitatea si natura si.......Crede-ma sunt "FAN ECOLOGIC"

0 0

30.01.2009 13:00 laurian

Cred ca nu arta de a realiza poze este urmarita aici . Aici este vb de actiunile ecologice pe care le desfasoara copiii. Cu banii sunt probleme ... Sper ca diplomele sa ne ajute sa ne recuperam banii.

0 0

06.02.2009 11:55 violeta13 - Autor

Ati sesizat foarte bine. Se urmareste preocuparea noastra de a-i face pe elevi sa observe ce este in jurul nostru si sa ia atitudine impreuna cu cei din jur in rezolvarea, ameliorarea sau sesizarea unor probleme de mediu.

0 0

07.04.2009 17:58 violeta13 - Autor

Concursul s-a inchiat cu succes. Am primit 117 fotografii ,s-au oferit 10 premii I , 15 premii II , 20 premii III, mentiuni si diplome de participare .

Am realizat o expozitie la I.S.J cu fotografii format A4 .Felicitari tuturor participantilor!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

51 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN