Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vaccin impotriva cancerului

http://www.ziarul-ziarul.com/articol5913/Gardasil-vaccinul-care-ucide.htm Guvernul vrea sa bage pe gat romanilor un vaccin, respins in toate statele americane, recomandat insa de fostul Secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright, care nu mai poate de grija romanilor. Dupa ce Guvernarea PSD a impus introducerea iodului in sarea consumata de romani, fara nici un fel de studiu stiintific, iata ca si liberalii incearca introducerea obligativitatii unui vaccin care poate provoca sterilitatea sau chiar moartea. Reporterii ZIARUL au realizat o documentare cu privire la vaccinul Gardasil si cere specialistilor de la Babes sa ia atitudine si sa aduca la cunostinta publicului romanesc pericolele vaccinului pe care Madame Albright vrea sa-l vada introdus obligatoriu in tara noastra. Romania ar putea initia in toamna acestui an, odata cu inceperea noului an scolar, un program de vaccinare a tinerelor impotriva cancerului uterin, au anuntat, recent, premierul Tariceanu si fostul Secretar de Stat american Madeleine Albright, presedinte al companiei de consultanta Albright Group. Romania, tinta pentru vaccinul ucigas La Bucuresti, Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al SUA, a facut zilele trecute lobby pe langa presedintele Traian Basescu si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu pentru ca Romania sa adopte vaccinul Gardasil, pentru "prevenirea cancerului de col uterin" (HPV). S-a dovedit foarte repede ca o astfel de deplasare nu este chiar un act de "binefacere", ci se intreprinde pe bani foarte multi: chiar si sute de mii de dolari, in acest caz. Compania de medicamente Merck & Co se asteapta la vanzari de cel putin 4 miliarde de dolari anual doar in SUA, militand pentru ca vaccinul HPV sa fie administrat in scoli obligatoriu. Costul dozele vaccinului “obligatoriu” leviteaza in jurul a 300 de euro pentru o persoana. In Romania traiesc circa 125.000 de tinere eleve care ar urma sa fie vaccinate “obligatoriu”. Daca inmultim aceste cifre cu 300, rezultatul devine foarte interesant financiar.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: invatator | 21.11.2008 22:40 | 2710 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (36)

0 0

21.11.2008 22:58 felixmunteanu

... şi iar suntem luaţi de proşti!

Vă amintiţi de deşeurile nucleare aduse pe şest după revoluţie?

E cam acelaşi lucru, doar că între timp au mai învăţat şi românii să butoneze pe net, să comunice şi să se apere cât de cât.

0 0

22.11.2008 08:56 emil

Cred ca ar trebui sa fim rationali. Eu nu cred ca specialistii in medicina lasa "deseuri radioactive" sa distruga viata copiilor nostri. E bine sa nu ne isterizm si sa facem afirmatii argumentate...

Este totusi o problema de viata copiilor nostri...

0 0

22.11.2008 10:34 stefaniateodorescu

Domnule "emil", cu tot respectul va spun ca ori n-aveti copii, ori ati uitat sa mai stati pe ganduri...ca nu mai poate americanul de grija fetelor noastre.Daca acest vaccin e minunea, poate ar trebui facuta o campanie ca si fetele mai mari (nu numai cele de clasa a IV-a)sa beneficieze de el.Cu parere de rau spun ca e iar ceva putred in Romania.

0 0

22.11.2008 10:36 nittu

nittu

Greu de inteles este doar faptul ca specialistii de la Babes nu iau atitudine. Sunt reprezentantii nostri cei mai de seama in lumea medicala si se cade sa ne lamureasca. Daca se simt romani si se simt in stare ii rugam sa se pronunte.

0 0

22.11.2008 10:43 felixmunteanu

De ce amestecati lucrurile? Vorbeam despre doua lucruri diferite. Voiam sa spun ca Romania a fost luata, nu o data, drept lada de gunoi. Dupa revolutie s-au adus la Sulina deseuri radioactive. Nimeni "nu a stiut nimic". Au intrat singure in tara...pâş, pâş. Tot dupa revolutie au intrat o gramada de produse frumos ambalate, pe care in vest lumea nu le mai prea cumpara, dar numai dupa 20 de ani s-au trezit "specialistii" ca sunt "bombe" pentru copiii nostri.

Acum se "propune" administrarea unui vaccin despre care se stiu putine lucruri, dar, suficient de grave ca sa ne ingrijoreze, si noi, românii, trebuie să spunem "Să trăiţi, am înţeles!". Şi, dacă peste 20 de ani vor veni "specialiştii" şi ne vor spune că a fost "o mică problemă", ce vor face producătorii? Vor spune, în cel mai bun caz, "Sorry!".

Si va mai intreb: in cazul "Talidomidei" nu au fost specialişti?

0 0

22.11.2008 10:45 felixmunteanu

Comentariul de mai sus este pentru domnul Emil. Sa ma scuye colegii care au reusit sa scrie mai repede decat mine!

0 0

22.11.2008 11:10 craciungabita

Eu cred ca este o problema grava de informare. Nu cred ca specialistii nostri din universitati pot formula clar o opinie. Iti trebuie acces la testele efectuate, studii comparative, rezultate. Sincer, consider ca este o problema de decizie a fiecaruia. Eu, daca as avea o fetita in clasa a IV-a, nu as vaccina-o.

0 0

22.11.2008 12:21 mihaifloarea

În completarea afirmaţiilor dv., aflu despre ultima afacere pe seama populaţiei cu vaccinul Silgrad. Postez aici o ştire a unui părinte în cunoştinţă de cauză:

(...)

În familia noastră s-a luat decizia de se a refuza vaccinarea cu Silgrad, produs de Merck&Dohmepentru următoarele motive:



- s-au înregistrat alarmant de multe cazuri de posibile efecte adverse, inclusiv decese; chiar dacă nu s-a stabilit cu certitudine ca acestea din urmă sînt legate direct de administrarea vaccinului (dar nici contrariul!) riscul este prea mare;

- vaccinul nu a fost testat suficient de mult timp ca să se vadă urmările lui, întrucît a apărut abia la finalul anilor ‘90; deci, pe termen lung, nu putem şti care vor fi efectele sale;

- vaccinul imunizează doar împotriva cîtorva tipuri de HPV (Human Papilloma Virus 6, 11, 16, 18);

- alte studii arată că incidenţa cancerului de col uterin este legată direct şi de avort. Cum România este “campioana europeană” la această îndeletnicire criminală, nu-i de mirare că suntem primii în Europa şi la cancerul de col uterin. Soluţia noastră? Educarea creştină, în responsabilitate şi dragoste, a copiilor, să nu îşi înceapă viaţa sexuală în mod nesăbuit şi să nu avorteze.



Studii, date, comentarii la http://www.bogdanstanciu.eu/2008/08/15/vaccinul-gardasil-silgrad-ucide/

0 0

22.11.2008 14:21 emil

Am copii, am medic in familie, sunt un om responsabil. Comentariile furibunde pe care le faceti pe seama unui act medical pe care efectiv nu il cunoasteti decat din barfe si, repet, isterii, nu se justifica. Pastrez rezerve si din partea pro si din partea contra. In orice caz cred ca ar trebui sa avem ARGUMENTE pentru ambele situatii. Deocamdata, sunt mai mult pro pentru ca stiu ca acest lucru nu se poate face decat cu consultarea unor specialisti pentru ca e vorba de viata unei generatii. Daca acceptam din obedienta e o CRIMA, daca refuzam lasand, poate, sa moara fiinte in viitor pentru ca nu am acceptat un act medical salvator, este tot o CRIMA! Eu cred ca nu noi decidem povestind de deseuri radioactive, decid specialistii si parintii copiilor.

Va rog sa va comportati impartial ca niste educatori rationali, intelepti!

0 0

22.11.2008 19:33 pasatcarmen

Mai mult, ministrul Eugen Nicolaescu a tinut sa precizeze ca parintii sunt cei care decid. Parerile sunt impartite si intre medicii ginecologi. Unii militeaza pentru vaccinarea fetitelor impotriva cancerului de col uterin, altii se abtin, deoarece nu au fost finalizate studiile si nu se cunosc cu exactitate reactiile adverse. "Nu s-au finalizat niste studii corespunzatoare ca sa ma pot pronunta. Consider ca acest vaccin a fost aruncat prea repede pe piata. Este cam scazuta varsta de administrare a acestui vaccin si ma refer aici la fetitele de clasa a IV-a. Eu, daca as avea o fetita in clasa a IV-a, as avea retineri. La aceasta varsta nu exista suficienta maturizare a aparatului genital. Cand studiile vor fi finalizate, voi putea sa ma pronunt. Fara niste studii bine definite, raportate la riscuri pe categorii de varsta, ma abtin sa fac comentarii", a declarat ieri dr. Eduard Crauciuc, medic specialist obstetrica-ginecologie.

0 0

22.11.2008 19:42 profist07

Presedintele Societatii de Epidemiologie ridica semne de intrebare

Conf.dr.Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, a declarat: „Daca as avea o fetita sau o nepoata in clasa a IV-a nu as accepta sa fie vaccinata. Autoritatile europene au recomandat vaccinarea, dar nici o tara nu si-a asumat o campanie nationala obligatorie de imunizare. In plus, ar trebui sa se stie ca papiloma virusul este un cofactor in aparitia cancerului de col uterin. Iarasi trebuie stiut ca circa 80% din infectiile cu astfel de virusuri se vindeca singure in timp de un an, iar leziunile precanceroase se dezvolta in 3-10 ani. Paradoxul pentru mine este ca nu se stie cat dureaza imunitatea data de acest vaccin. In plus, nu poti spune oamenilor ca vaccinul acesta te fereste suta la suta de cancerul de col uterin. Ce ma deranjeaza este ca nu exista nici o scrisoare metodologica din partea specialistilor pentru acest vaccin", afirma conf.dr.Geza Molnar.

Un vaccin controversat

Desi ministrul sanatatii a afirmat ca 17 tari din Uniunea Europeana au introdus campanii nationale de vaccinare HPV, pe site-ul oficial al Comisiei Europene, la Euvac.net, nu exista nici o tara europeana care sa fi demarat vreo campanie nationala de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. Singurele tari care au recomandat vaccinarile HPV sunt Austria , Belgia, Franta, Germania , Luxemburg, Spania si Elvetia. „In Statele Unite nu exista program de imunizari in scoli, pentru ca medicii care vaccineaza nu obtin aprobarea autoritatilor locale si a directorilor de scoli", spune prof.dr.Adrian Streinu Cercel. Vaccinul a starnit controverse aprinse in SUA, unde au fost emise acuzatii referitoare la efectele adverse ale vaccinului, care au mers de la lesinuri si ameteli pana la paralizie, tromboza, posibila sterilitate si decese.

Vi se cere sa va asumati raspunderea voi, pentru ceea ce fac altii.

Cereti-le lor sa-si asume raspunderea in scris ca vaccinul nu este periculos. Nu o vor face sub nici o forma ( vi se pare normal). Atunci de ce sa o faceti voi.

Specialisti onesti spun ca acest vaccin este un atentat la sanatatea copiilor (inducand sterilitatea permanenta a viitoarei femei).



Cunoasteti ce efecte secundare are vaccinul ?

De ce nu vi se explica, implicatiile si consecintele?

Stiti ca este impus de catre Americani?



Vaccinul nu este obligatoriu.

CERETI-LE CELOR CARE VA CER ACORDUL PENTRU VACCINARE SA-SI ASUME EI RASPUNDEREA IN SCRIS CA SANATATEA FETITEI D-VOASTRA NU VA FI AFECTATA DE ACEST VACCIN

0 0

22.11.2008 19:43 profist07

in concluzie, emil are si nu are dreptate! fata mea, de exemplu, nu va face acest vaccin! si nu datorita acestui articol de mai sus...

0 0

22.11.2008 19:45 glilianaviorica

Exact; rationali si intelepti!

Acum 9 ani, la nasterea fetitei mele, i s-a facut un vaccin de care nu am fost nici intrebati si nici informati noi parintii de catre medicul nanotolog (mi-a spus una din asistente, pe ascuns, cu rugamintea de a nu o "denunta").

Nu cred ca e vorba aici de comentarii furibunde!

Cand am aflat despre acest vaccin (cu ceva timp in urma) am intrebat medicul meu ginecolog despre ce e vorba.Mi-a spus sa mai astept si nici intr-un caz sa nu ma gandesc la el mai repede de varsta de 16 ani a fetitei!

Tocmai ca este vorba de un "act medical pe care efectiv nu il cunoasteti decat din barfe" provoaca aceste discutii (pe care, sincer, nu le-as numi chiar isterii!

Este vorba de copiii nostri (in general, nu neaparat personali)!

De ce nu s-a gasit o formula de a introduce acest vaccin in etape: eventual in primul rand "doritorii", apoi sa se vina cu acest "obligatoriu"?

De ce acea "declaratie pe proprie raspundere"? Ce rol are? Eu, daca vreau, pot spune ca e de intimidare!! Daca nu vor accepta toti parintii vaccinul, macar o parte sa o faca! Poate in "numele stiintei"!

Cu o educatie sanatoasa (ma gandesc aici inclusiv la controale medicale, cand vine vremea)cred ca se poate evita o astfel de boala, fara ... emotii pentru mai tarziu! Am asteptat fetita mea ani la randul, mi-a fost daruita de catre Divinitate frumoasa, sanatoasa, desteapta si cuminte (scuze, dar nu e o lauda)! Sunt sigura ca asa isi vede fiecare parinte propiul copil! NU am niciun drept sa hotarasc pentru ea acest " act medical salvator" care oricum este inca in cercetatre! (mi-a spus-o tot un medic din famile)

0 0

22.11.2008 20:36 emil

Pentru glilianaviorica. Vaccinul este optional, este facut public si puteti orice parinte poate refuza, mai ales daca i se dau "sfaturi intelepte" ca acestea de pe lista... Medicul care a a facut vaccin fetitei dvs. se cheama neonatolog si i-a facut BCG si Antihepatitic, vaccinuri care se fac de generatii si care sunt verificate. Nu va intreaba nimeni de ele la fel cum nu sunteti sau nu ati fost intrebata de alte vaccinuri care se fac copiilor la scoala, in folosul sanatatii lor. Daca fiecare dintre ele ar fi comentat asa cum procedati aici, ca si cunoscatori ca la fotbal ... atunci natia s-ar duce de rapa! Intaresc faptul ca nu stiti absolut nimic despre acest act medical si comentati fara sa aveti vreo sustinere rationala. De ce declaratie pe propria raspundere? Pentru ca la orice astfel de act medical exista riscuri, si OMS cere sa se respecte aceasta procedura. Daca dumneavoastra credeti ca numai cu controale si "educatie medicala" se pot eradica anumite boli, atunci va inselati. Este dreptul dvs. sa judecati, dar sa va si informati. Este OBLIGATIA dvs. sa informati corect parintii si sa nu va depasiti atributiile dand "sfaturi" necompetente. Pentru intrebari mai detaliate, consultati medici, persoane avizate si lasati...presupunerile ..
Pentru profist07. Un comentariu pertinent. Felicitari! Este dreptul dvs. sa refuzati vaccinul, de altfel, nu va obliga nimeni, nici nu ar fi posibil!


Cred ca ceea ce se poate reprosa acestei campanii este caracterul pompieristic si lipsa unui sistem sanatos de informare!



Sanatate!

0 0

22.11.2008 21:09 grigore_geta

O decizie grea.

O raspundere foarte mare pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii. Ca orice vaccin, la inceput naste discutii, mai ales ca si parerile medicilor sunt impartite.

Vaccinul a aparut de ceva timp si nu s-au prea repezit parintii sa-si vaccineze fiicele ( nici eu), si asta nu doar din cauza pretului destul de ridicat. Teama de a nu gresi, speranta ca nu ni se va intampla tocmai noua, incertitudinea asupra calitatii si urmarilor vaccinului ne fac sa lasam lucrurile asa cum au fost. Inteleg controversele, dar nu ne putem asuma nici decizia de a refuza vaccinul.Eu cred ca aceasta campanie de vaccinare nu ar trebui desfasurata in scoli, ci in familie, parintii sa-si asume decizia, iar vaccinul sa fie administrat gratuit celor care doresc acest lucru. Scoala, noi, cadrele didactice, nu ne putem pronunta in a le explica parintilor si elevelor ceva de care nici noi nu suntem convinsi, lamuriti.

0 0

22.11.2008 21:47 iuliana-mihaela

Eu am o fiică în clasa a IV-a şi nu îmi voi da acordul pentru vaccinarea cu acest tip de vaccin.

Simplul fapt,că se vehiculează afectarea fertilităţii mă determină să nu fiu de acord cu el. Nu mai am nevoie de nici un alt argument. Nu doresc să fie fiica mea cobai pentru alţii, sau să particip la posibila distrugere viitoare a vieţii ei.

0 0

23.11.2008 00:42 emil

Pentru iuliana-mihaela.

Este optiunea dvs. pentru propriul copil si mi se pare corect sa aveti o atitudine.

Este cu totul altceva. Oricum, optiunea dvs. nu e bazata pe vreun argument stiintific ci doar pe ce se "vehiculeaza". La urma urmei, daca nu faci, nu gresesti!
Cred ca MS ar trebui sa vina cu argumente...sanatoase, asa cum am mai zis!



Va doresc sanatate!



0 0

23.11.2008 09:59 pasatcarmen

http://www.ziare.ro/1227220202-100000_de_fetite_injectate_cu_un_vaccin_controversat

0 0

23.11.2008 10:52 mitzone

Consider ca rolul meu in aceasta situatie este acela de a facilita intalnirea dintre parinti si medic. Decizia este a fiecarui parinte. Am anuntat cu o saptamana inainte parintii de aceasta intalnire, le-am precizat scopul si le-am sugerat sa se informeze. Restul e problema lor. Am sa ma straduiesc cala intalnire sa nu transmit nici macar un mesaj nonverbal ca sa nu le influentez decizia.

E o problema foarte serioasa si nu e cazul sa ne expunem propriile pareri. Suntem dascali avem opinii doar in meseria noastra.

0 0

23.11.2008 11:04 glilianaviorica

da dom'le, este decizia noastra!

iar faptul ca aici se discuta nu inseamna ca impunem noi, dascalii,ceva parintilor! "Medicul care a a facut vaccin fetitei dvs. se cheama neonatolog"...imi cer scuze ca am gresit acest cuvant, oamenii mai si gresec, sau nu toti?! Si raman la parerea ca orice medic, indiferent de cum "se cheama" trebuie sa isi informeze pacientii cu ceea ce li se administreaza.

Si nu stiu daca aici se comenteaza ca la fotbal, mi se pare normal ca atunci cand vine vorba de sanatatea cuiva (in cazul de fata a unei generatii)sa aiba loc discutii contradictorii. In fond, cred ca Ministerul Sanatatii ar fi trebuit sa vina cu lamuriri, cu explicatii... poate nu s-ar fi iscat astfel de comentarii ca la fotbal.

Si va mai spun ceva (apoi nu mai comentez absolut nimic de aici incolo), fac parte din categoria celor care incearca sa se informeze, m-am interesat despre acest vaccin inca de cand a inceput sa se vorbeasca despre el, si cum am mai spus, am intrebat medici!

Sa dea Dumnezeu sa nu gresim in decizia pe care o vom lua si numai sanatate!

0 0

23.11.2008 11:08 jnny_frr

Eu am o fetita de 20 de ani dar daca ar avea 10 ani, tot nu as permite vaccinarea ei. Chiar suntem atat de naivi incat, stiind ca in Iran au murit multe fetite, noi sa insistam in vaccinarea aceasta mortala ? Americanii vor sa faca experimente pe fetitele noastre, sa vada daca sunt mai puternice decat arabii. Daca acceptam, suntem cu adevarat " stupid people". De ce nu incearca pe fetitele englezilor ? Le-ar arata ei !!!

0 0

23.11.2008 14:33 emil

Ei bine, eu stiu persoane care au platit cei peste 300 EUR pentru cele trei doze si au facut vaccinul!! Puteti sa va intrebati medicul de familie. Insist sa nu faceti recomandari dect numai in cunostinta de cauza. Fiecare hotaraste pentru propriul copil, dar si aici ... sa se gandeasca ...

0 0

23.11.2008 15:10 neruta99

Parintii hotarasc!Asta e scaparea noastra. De ce , totusi, ni se cere sa ne scriem numele in clar pe tabelul dat si sa semnam? De ce sa fim implicati si noi, obligatoriu, in ceva ce nu prea cunoastem? Se urmareste impartirea riscului si cu noi? Ministerul Sanatatii, prin angajatii pe care si-i platesc , mai mult sau mai putin decat pe noi, sa isi asume totul, merite sau..., fara sa ma oblige pe mine sa semnez si sa intermediez intre medic si familie.

0 0

23.11.2008 15:40 valentina

Daca citim toate comentariile de pana acum putem spune ca adevarul e undeva la jumatate..fiecare are dreptate...sau crede ca are dreptate.

Eu nu am fetita de 10 ani, dar daca acum 28 de ani ar fi fost cineva care sa ma informeze corect asupra vaccinului pentru poliomelita, la modul de administrare,baiatul meu ar fi fost acum un barbat in toata puterea cuvantului,nu ar fi avut sechelele de acum ,ceea ce/l face sa sufere atat pe el cat si pe noi ca parinti.Neglijenta, incapacitatea profesionala a unui medic a dus la aceasta situatie.In acea perioada de vaccinare au fost 13 cazuri din zona noastra ...si noi ,parintii nu aveam nicio putere iar ,,ei" au scapat doar cu o mustrare verbala.

Acum parintii pot decide si sunt informati...dar nu cred ca li se se spune totul.

Iata de ce sunt parinti care nu au incredere in astfel de vaccinari.Nu sunt de condamnat.

0 0

23.11.2008 16:27 emil

Pentru valentina. Cu scuze, campania antipolio a inceput in anii '60 si administrarea este extrem de simpla: oral.

Si atunci, probabil, multi oameni au refuzat vaccinarea, aveti dreptate, din lipsa de informare... Nu am dreptul sa va necajesc si sa comentez aici.

In prezent se fac multe vaccinuri si parintii nu isi dau niciun acord...



Aveti dreptate, MS nu face o campanie corecta, dar nici noi nu ne comportam corect.

Si un raspuns pentru neruta99. Tabelul pe care il semnati este acela care valideaza informarea parintilor si nu acceptul lor. Nu impartiti niciun risc, nu va faceti probleme inutile.

Gasiti informatii si toate documentele aici: http://isjvn.lufo.ro/noutati/

Vreau sa intelegeti ca nu ma fac avocatului Minsiterului Sanatatii si nu le sustin implicit campania, va invit totusi sa aveti o atitudine corecta ...



Sanatate!

0 0

23.11.2008 19:19 mmagdaion

am si eu o intrebare pentru emil. dumneavoastra cu ce va ocupati in viata de zi cu zi?

0 0

23.11.2008 21:29 stefaniateodorescu

Domnule Emil, vreti sa fiti impartial dar nu sunteti...

0 0

23.11.2008 22:04 emil

Nu sunt impartial. Am si eu opinie, am intrebat, am citit, nu am scris aici fara sa am minime informatii. Apreciez ca a vorbi doar din argumente de ziare sau din barfe nu este demn de un educator. Repet, este vorba de viata copiilor nostri. Un gest necugetat, o indrumare gresita, poate costa o viata de om. De ce vreti sa se spuna peste ani ca invatatorul de la scoala m-a invatat gresit si de aceea ...etc.

Am doua exemple concludente: 1.elevi care isi depun optiunile de admitere indrumati gresit de diriginti, elevi a caror viata o ia pe alta directie datorita "sfaturilor", 2. comentariile de pe aceasta sectiune legate de normele MS pentru ergonomia si igiena mobilierului scolar, care au pus efectiv in discutie viata si sanatatea copiilor datorita aceleiasi isterii de grup...

Pentru mmagdaion. Eu ma ocup, pentru dvs. cu ceea ce vedeti in acest moment si v-am facilitat sa aveti o cale unde sa discutati. Altele aflati, desi nu are importanta, aici: http://www.didactic.ro/despre

0 0

24.11.2008 00:12 cos_mirela

HAIDETI, DOMNILOR COLEGI , SA FIM SERIOSI!Consider ca noi, dascalii nu avem ce ne amesteca in aceasta problema si a influenta parintii pro sau contra acestui vaccin! Atata timp cat inca nu cunoastem suficient problema nu avem ce comenta!Noua dascalilor ni s-a cerut sa facem cunoscut si sa informam

parintii despre campania de vaccinare! Restul sa lasam in seama parintilor sa decida soarta propriului copil!Iar acuzele colegilor care ii fac pe alti colegi irationali mi se par caraghioase!Haideti sa ne vedem de problemele invatamantului si sa nu ne amestecam in ale medicinei! Noi nu ii trimitem pe copii la spitale sa faca matematica , geografie sau alte materii! Sa-si faca fiecare sector ce-i revine!Poate era bine sa nu ni se solicite deloc aceasta informare a parintilor si fiind un vaccin nou sa se faca prin medicul de familie ca si vaccinul antigripal sau vaccinul de alta natura!Dar statul se foloseste de noi de cate ori este nevoie !

0 0

24.11.2008 08:31 life1970

Domnule Emil nu stiu cu ce va ocupati in viata de zi cu zi..v-ati furisat subtil cand altcineva v-a pus aceasta intrebare ..dar sincera sa fiu mie nu imi inspirati incredere ci dimpotriva am motive serioase sa cred ca aveti anumite interese in legatura cu acest vaccin,,prea ii faceti reclama,zau asa!

Lasati parintii sa decida ce vor sa faca nu ii mai impingeti de la spate sa urmeze calea pe care d-voastra spuneti ca e cea corecta(asta ati sustinut pe tot parcursul discutiilor)..Si in definitiv toata povestea se reduce la proverbul:"Fara foc nu iese fum."

0 0

24.11.2008 09:27 emil

Pentru life1970. Scrie pe acest portal, la vedeere, cu ce ma ocup. incercati si o cautare cu Google! Nu fac reclama ci incerc sa conving lumea sa fie corecta si sa nu influienteze nici pozitiv nici negativ, parintii. Nu suntem specialisti in medicina, prin urmare, nu putem spune noi ce este bine, ce este rau! Daca as avea interese, nu as face discutii aici, fiti sigur! Oamenii cu interese lucreaza la nivel inalt si sunt, de regula , invizibili!

Aveti dreptate, parintii trebuie sa decida, dar nu sa decida ce le spun educatori neavizati. Repet, e in joc viata unor oameni!

0 0

24.11.2008 12:32 dddddd

Este o decizie greu de luat, mai ales ca se lasa la latitudinea parintilor...

Vaccinul a fost lansat pe piata de nici doi ani, deci nu se cunosc foarte bine reactiile adverse, in timp, care pot sa apara la maturitate! Cine garanteaza ca nu este asa?

Eu zic ca parintii trebuie sa cunoasca parerile pro si contra si sa fie informati despre aplicarea vaccinului in toate zonele lumii-procente rezultate, etc

0 0

24.11.2008 13:22 elena1

Am intrat pe site-ul de informare www.stopcancerdecol.ro.

Daca aveti curiozitatea sa intrati si sa cititi veti vedea ca nu apar decat beneficiile acestui vaccin , nu si riscurile la care sunt supusi copiii.Exista informatii doar in prospectul produsului . Oricum am citit si eu despre decesele si miile de cazuri in care s-au semnalat reactii adverse (Despre acestea insa nimeni nu spune nici un cuvant).Nu se stie nici efectul pe termen lung sau care este perioada de imunizare(informatie care apare si in prospect).

Si eu am 2 fete si doresc sa fiu cat mai bine informata inainte sa iau o decizie.

0 0

25.11.2008 10:03 cristinaboruz

Parintii trebuie foarte bine informati inainte de a lua o decezie asa de grea,noi cadrele avand datoria de a le spune de existenta lui.Restul este de competenta medicilor,care trebuie sa i informeze pe parintii despre aspectele pozitive si negative ale acestui vaccin.

0 0

25.11.2008 13:40 neruta99

Se pare ca medicii nu prea reusesc sa convinga parintii despre reusita actualului vaccin. Cel putin la noi, la scoala, nici un parinte nu si-a dat acordul. Si sunt patru clase paralele. Lipsa lamuririlor competente si-a spus cuvantul. Nici acum nu iese pe nici un post tv, ca sunt cele mai urmarite mijloace media, nici un specialist, oncolog, imunolog sau cum s-o fi numind el, sa ne lamureasca pe toti despre ce este vorba. Deci, tot zvonul e in floare!

0 0

26.11.2008 18:16 hammartia

Locuiesc de cativa ani in Germania dar am pastrat o stransa legatura cu personalul didactic din randul caruia am plecat, mai ales cu cei din orasul natal. De indata ce am auzit de decizia guvernului, am contactat medicul pediatru al fetelor mele. Mi-a spus ca aici s-a renuntat de mult la vaccindupa ce au fost constatate cazuri de decese nu numai in Germania ci si in Austria. Am intrebat foarte clar daca recomanda cuiva acest vaccin. Raspunsul a fost "categoric NU".

Medicul pediatru m-a mai sfatuit sa ... asteptam. Daca peste cativa ani, in urma finalizarii cercetarilor care inca se mai fac pe acest vaccin, nu se va mai inregistra nici un deces, si asta timp de un an de zile, atunci merita luata in considerare o vaccinare de acest gen.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

62 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN