Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii învaţă online

Pe toată durata concursului, cadrele didactice au acces la statistici şi rapoarte care prezintă evoluţia elevilor lor. Astfel, dascălii vor şti la ce nivel se află elevii pe care îi pregătesc şi care sunt noţiunile pe care nu şi le-au însuşit încă suficient de bine. „Prin www.CarePeCare.ro INTUITEXT propune elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor o comunitate online în care copii din toată ţara se întrec în cunoştinţe. Am conceput www.CarePeCare.ro ca un portal util elevilor pentru că îmbină învăţarea cu jocul şi competiţia, dar şi dascălilor pentru că îi ajută în pregătirea şcolară a elevilor şi le oferă informaţii despre performanţele acestora", a declarat Măriuca Talpeş, Director General INTUITEXT.

Primul concurs deschis în cadrul portalului de teste şi jocuri educaţionale www.CarePeCare.ro se numeşte „Convocarea numerelor" şi are ca scop aprofundarea operaţiilor cu numerele naturale pe care elevii le învaţă în clasa a III-a. Acesta se va desfăşura în perioada 21 noiembrie 2008 - 21 februarie 2009. Fiecare lecţie conţine mai multe teste de evaluare cu grad crescător de dificultate şi jocuri educaţionale. Accesul în concurs se face pe baza codului de activare valabil trei luni. Acesta poate fi achiziţionat cu 15 lei pe lună.  

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesaţi portalul educaţional www.CarePeCare.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 28.11.2008 12:21 | 5491 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (8)

0 0

03.12.2008 12:53 profeugen

multumim si felicitari pentru initiativa. sunt fericit ca tot mai multi elevi vor invata matematica prin joc.

0 0

06.12.2008 23:11 professorbujor

Este foarte bine daca se poate invata ceva prin jocuri;dar,din cand in cand ,trebuie sa ne jucam fara a ne juca;altminteri ,promovam ideea ca existam doar in gluma,adica ne jucam cum ca am fi.Nu sunt impotriva modei sau a modelelor ,dar nici nu sunt de

acord sa ne tot jucam cu existenta noastra.

0 0

10.12.2008 16:54 brunetzik

mie la mate imi plc partea de algebra........urasc GEOMETRIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0

10.12.2008 19:53 constantin_obreja

CITITI SI RECTITI ceea ce afirma S. Bujor: sa ne jucam, fara a ne juca; sa ne prefacem munca intr-o bucurie, fara a uita ca, de fapt, muncim; sa facem placuta invatarea, dar sa nu uitam ca ea este cea care ne asigura viitorul, deci trebuie sa fie TEMEINICA!

Oare cati copii se desprind de imaginile demonstrative si incearca sa faca o sinteza aplicabila? Intuitia nu tine loc de stiinta! Stiinta fara intuitie e ... ca un extraterestru, aterizat pe fruntea unei papusi din plastic, care este in cautarea unui ... creier adaptat mediului in care traieste! (?) Oare de ce intr-o tara in care s-au cheltuit multi bani pe computere si soft-uri educationale, avem o rata ingrijoratoare a .. analfabetismului(cred ca ar trebui niste ghilimele, dar cei care au dat testul PISA nu le-au pus!) Nu cumva elevul vrea doar solutia, iesirea din labirint, fara a putea indica si modul in care a gasit aceasta cale? Daca vom continua asa (si se pare ca asa va fi!) in curand vom ajunge sa ne adresam monosilabic, mimand si/sau gesticuland! De ce sa mai rasucim fraze intregi cand acelasi lucru se poate exprima printr-un simplu gest sau privire!

Mai vb mn.!! OK?

Numai bine,

0 0

14.12.2008 13:30 silviadoandes

Din pacate, professorbujor nu este convins ca se poate invata macar ceva prin jocuri! Sa cautam subtilitati unde nu exista? Si sunt destui profesori, parinti care gandesc asa. Cati elevi urasc geometria, asemenea lui brunetzik? Nu ne intrebam de ce?

Incercati sa folositi CD-urile de la INTUITEXT (despre ele este vorba aici) si urmariti reactia elevilor.

0 0

15.12.2008 20:05 constantin_obreja

Absent la apel!?

Nimeni nu va opreste sa oferiti o contaoferta! daca va tine BUZUNARUL! Cred ca undeva s-a adunat o SCHEMA DE CONTRAOFERTE prin care se anuleaza niste datorii! Nu condamn ceea ce face o anumita firma pana cand nu dau ... NAS IN NAS cu productia considerata finala!

Sau, spre o directie .. buna! Ma mir ca nu m-a contactat (nu contractat!) nimeni de la RATUSTELE VESELE pentru a gasi SOLUTIILE OMULUI DE LA CATEDRA! Exista pe net o multime de posibilitati de a invata ceva- DACA VREI, si MULT MAI MULTE DE A TE PROSTI!

Depinde ce ALEGI! Candva va trebui sa ALERGI dupa anii pierduti!

Numai bine,

0 0

16.12.2008 22:19 marcela

Don ' profesor, Obreja , pe cine sunteti asa suparat ? Viata oricum trece, fie ca o luam in joaca sau in serios, asa ca... sa ne facem macar ca suntem de acord cu joaca de a invata ceva! Va doresc succes!"Lumea " de la Raucesti e mai pasnica ...sau asa cred eu ...nu ?!

0 0

22.12.2008 16:38 silviadoandes

Observ în comentariile de mai sus … jocuri de cuvinte.



jocul=divertisment?



Ludicul s-ar opune seriosului, iar jocul s-ar opune muncii. Ideea este falsa, chiar daca are o lunga traditie

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

49 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN