Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cinci milioane de euro pentru calitatea din scoli

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) a demarat acest proiect cu scopul de a dezvolta sistemul national de management si de asigurare a culturii, in contextul in care aceasta este principala modalitate prin care creste competitivitatea in scolile si liceele autohtone. Pana la data de 31 octombrie 2011, reprezentantii ARACIP, impreuna cu autoritatile din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) vor realiza, potrivit legii, atat “harta nationala a riscului educational”, cat si metodologii specifice pentru fiecare nivel si forma de invatamant in parte. Totodata, proiectul are ca obiectiv major sa profesionalizeze cadrele didactice care sunt implicate in activitatile de management al scolilor. Astfel, se va forma o noua categorie de angajati in domeniul Educatiei, cum ar fi evaluatorii calitatii, formatorii-consilieri, in timp ce inspectorii scolari si expertii din cadrul MECT se vor perfectiona. Un alt tel pe care si-l propune acest program este sa sprijine unitatile de invatamant, ca sa existe un management adecvat al calitatii, ce include evaluarile facute pentru a obtine autorizarea si acreditarea scolilor. Potrivit surselor autorizate din cadrul ARACIP, acest lucru va fi posibil dupa ce se va publica “Barometrul calitatii educatiei”, un instrument util de monitorizare a calitatii. Mai mult, rezultate si mai bune vor aparea daca se vor organiza conferinte, mese rotunde campanii de informare si sensibilizare in legatura cu bunele practici din domeniu, sustin initiatorii programului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: trisi | 15.12.2008 19:01 | 1156 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (2)

0 0

24.12.2008 17:45 elaisa

Evaluatorii calitatii? Si cine ii va propune ca evaluatori ai calitatii? Gasca personala, amicii de cancelarie, superiorii carora le sunt servili? Ei insisi se vor propune? Se stie ca de sus in jos functioneaza o solidaritate a mediocritatii. Si acum exista o comisie a calitatii... Pe la noi e formata din insi influenti, prinsi cu fraude la examene si cu greseli penibile in asa zisele carti publicate. E nevoie de o privire critic-obiectiva in selectarea acestor evaluatori ai calitatii. Altfel, e doar jale.

0 0

04.01.2009 13:07 rasmina

Imda teoria ca teoria ca toti suntem buni la capitolul acesta dar ce ne facem stimati colegi cu practica????? ..de practica se pare ca uita majoritatea birocratilor care nu-si pun problema cum se aplica practic toate aberatiile lor....ce frumos suna " pregatim formatori pt punerea in practica a intentiilor noastre nobile" pai acesti formatori se tot " pregatesc " de cativa ani buni se tot investesc bani in aceste " formari" dar rezultatele in teritoriu sunt nule.....ma intreb de ce nu se evalueaza adevaratele probleme cu care ne confruntam noi cei de la " talpa sistemului".de ce nu putem face investitii in care elevul sa se poata regasi ca principal beneficiar al investitiilor de milioane de euro.....s-au mai facut laboratoare, sali de sport , terenuri de sport dar...multe nu pot fi utilizate din lipsa cadrelor cu adevarat initiate in manuirea tehnologiei aduse in scoala....imi maintesc cum in urma cu 4- 5 ani intr-o fosta scoala unde am functionat prin ambitia a doua partide rivale ni s-au adus pc-uri , imprimante multifunctionale fax, retroproiector ..etc...au stat ceva timp plin ede praf pt ca nimeni nu indraznea sa umble la ele pt a nu le strica.....alt ex....mai acum doi ani am participat ca reprezentant al scolii la actiunile inspectoratului scolar pe programe europene.....ni se cerea insistent sa facem parteneriate cu diverse scoli din europa dar nimeni nu-si punea problema ca din toata sala 95% din reprezenantii scolilor habar nu aveau sa vb cursiv o limba internationala care ar fi facilitat aceste parteneriate..am fost trimisa sa particip la instruiri organizate de ARACIP ..ce frumos sunau promisiunile ca sunt fonduri europene pe care putem sa-i investim in proiecte pana in anul 2011 ...am lucrat la proiectul scolii noastre centrand subiectul pe reale probleme identificate...dar ce te faci cu partea contabila??..cum sa anticipezi cheltuieli pe 2 ani cat era prevazut a se derula proiectul?...am trimis celor avizati schita de proiect dar raspunsul a venit sec ca este incomplet fara alte adaugiri sau indrumari care ne-ar fi permis sa completam ceea ce incepuseram....si ma intreb , cum pot sa minta cu atata nerusinare ca avem oameni pregatiti gata sa ne indrume in proiectele demarate??? ..nu este oare suficient ca peste noapte afara de meseria de dascali am devenit menegeri, contabili si tot ce mai presupun aceste activitati???

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN