Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Pensionarii si plata cu ora

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, intenţionează ca, începând cu toamna viitoare, să acopere deficitul de cadre didactice din şcoli doar prin plata cu ora a dascălilor care au depăşit vârsta pensionării. Doamna Andronescu a declarat în exclusivitate pentru „Gândul” că MECI evaluează în prezent care este situaţia exactă a cadrelor didactice din învăţământ, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţate măsuri concrete: „Nu avem încă o statistică exactă pentru că, la preluarea mandatului, funcţionarii din minister erau în minivacanţă. Săptămâna viitoare voi avea rezultatele evaluării dar, deocamdată, pot spune că aproximativ 15% din orele ţinute de cadrele didactice suplinitoare sunt acoperite prin plata cu ora şi cumul. În toamnă, dacă nu vom reuşi să acoperim posturile vacante, vom apela la pensionari dar nu le vom acorda normă întreagă, ci vom merge pe sistemul plăţii cu ora. Nu va mai exista cumul, adică nu vom mai avea profesori pensionari pe care să-i plătesc ca şi cum ar fi angajaţi în şcoala în care predau”. sursa: www.gandul.info

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: letitiapetcu | 03.01.2009 22:15 | 13748 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (30)

0 0

03.01.2009 23:32 ionut60

Cu tot respectul pentru doamna ministru, dar dacă actualele condiţii din învăţământul românesc se menţin în câţiva ani la catedră vor rămâne doar pensionarii care din cauza sărăciei vor fii nevoiţi să facă acest lucru.În situaţia în care salariile vor ramâne aceleaşi mulţi profesori vor prefera să muncească chiar în condiţii mult mai dificile acolo unde vor fi mai bine plătiţi.Credeţi că proiectul de buget va fi adoptat în această lună? Dacă da anunţaţi-mă şi pe mine .

0 0

04.01.2009 11:45 spec

Rezolvarea zecilor de mii de cazuri de ore CE NECESITA A FI ACOPERITE(subliniez ca in urma incadrarii profesorilor calificati prin titularizare, detasare, suplinire etc) nu s-ar putea rezolva, dupa parerea mea, decat in patru modalitati:

1) prin acceptarea de catre tinerii profesori calificati a unor norme sau fractiuni de norme, formate chiar si in 2-3 scoli din mediul rural;

2) prin folosirea profesorilor pensionari, in continuare(cumul sau plata cu ora);

3) marirea normei didactice a profesorilor titulari la 20-22 de ore(de neacceptat, de fapt);

4) sau prin folosirea absolventilor de liceu;

Asa ca, Guvernu, MEC si Sindicatele din Invatamant au de ales. Sau poate ca mai sunt si alte modalitati ?

0 0

04.01.2009 11:57 alesarec

De acord cu cele patru modalitati!

Insa,profasorii ce sunt testati vara sau toamna sunt dezavantajati deoarece profesorii pensionari nu sunt supusi nici unui test si ocupa posturi inaintea profesorilor calificati si necalificati testati in septembrie. Si nu este corect! Se spune peste tot ca ei(prof.pensionari)ocupa posturi in inv. rural, ....nu peste tot. In Bacau va spun clar si precis ca majoritatea posturilor din oras sunt ocupate de pensionari iar restul....la naveta.Sunt profesori calificati, cugrade didactice care nu au ocupat post decat dupa ce pensionarii au fost repartizati. Ar trebui sa fie testati la fel ca si ceilalti dascali si sa renunte la pensie pt. perioada in care predau. La scoala unde predau un profesor pensionar cu o pensie de 1200 lei are si un salar de 1800 lei, iar un profesor titular cu definitivat are 1100 lei. Vi se pare corect????

O alta varinata ar fi: daca se simt in stare sa o ia de la capat in invatamant sa o ia de la capat cu salar de debutant!!!

0 0

04.01.2009 13:05 alexion

Domnule spec modalitatea 4) e groaznica: stim noi cadrele didactice cum se ia bacalaureatul si normal ca acele "capodopere " vor veni in invatamant!!!!

La clasa unde sunt diriginte a venit o absolventa de liceu ce facuse "practica pedagogica" la o casa de marcaj !!!

De cum a intrat in clasa un elev s-a facut ca lesina ,ceilalti elevi s-au aruncat peste el in hohotul general...

In continuare preda orele intr-un haos monstruos.

Despre domnul alesarec cred ca e omul lui Boc incearca sa dezbine cadrele cu concurenta intre generatii , face generalizari... RUSINOS.

Cand au intrat in facultate, profesorii trecuti de 50 de ani nu au dat concurs de dosare, la gradul II au picat 2 treimi din candidati si la randul lor si acei profesori au avut salariul mai mic decat a celor cu vechime mai mare.

La noi in judetul Neamt s-a facut repartizarea pensionarilor dupa cea a absolventilor de facultate . Profesorii pensionari au eliberat anterior posturile unde au fost titulari in oras si s-au dus la tara.

Daca in Bacau s-o fi intamplat altfel in vreo cateva cazuri ori acei pensionari au avut pile (cum pot avea si absolventii tineri) ori au fost extrem de buni ceea ce se pare ca nu e cazul la domnul alesarec.

0 0

04.01.2009 13:15 rotars

Sunt de acord ca un profesor pensionar sa mai lucreze unde nu sunt cadre suficiente dar sa nu li se adauge sporul de vechime si alte sporuri...care le ridica mult prea mult veniturile.Sa fie si ei obligati sa se perfectioneze,ca sunt destui plafonati si sa faca cursuri pentru a obtine credite.Am atins aceasta problema pentru ca la mine in scoala sunt mai multe cazuri de acest fel.Ei sa beneficieze de toate drepturile si...nici o obligatie.

0 0

04.01.2009 14:29 gabriela_19652002

Consider ca domnul/d-na,,rotars" are dreptate.As adauga numai:,,Unde esti tu

Tepes Doamne...?"

0 0

04.01.2009 15:36 78cam

Sunt de acord cu pensionarii dar numai acolo unde nu sunt cadre calificate.Dar pana a aduce un pensionar la catedra eu cred ca ar fi bine ca postul respectiv sa fie scos la concurs si daca nu vine nimeni sa vina un pensionar.Nu cum se procedeaza in majoritatea cazurilor, pensionarul cere inainte de anul de pensionare prelungire pe post si primaria, consiliul profesoral din scoala si comuna respectiva sa dea votul si gata pensionarul mai ramane inca 3 ani.exemplu concret in comuna Mihailesti, Buzau.

0 0

04.01.2009 15:57 rotars

Multumesc d-nei gabriela ca este in asentimentul meu si vreau sa-i spun ca sunt doamna cu gr.l si 30 ani in slujba scolii,insa cum e acum....n-a fost niciodata.Apropo...daca ar ,,invia"Tepes mi-e teama ca ,,ar pierii"multi.Succes tuturor!

0 0

04.01.2009 16:08 spec

Cred ca exprima o propunere...Altfel, in exemplul concret dat, cei din Mihailesti, Buzau, au procedat legal. ART. 128 din St. Pers. Did. precizeaza:

"Personalul didactic din învăţământul preuniversitar de stat, cu gradul didactic I sau cu titlul ştiinţific de doctor, care dovedeşte competenţă profesională deosebită, poate fi menţinut ca titular în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare la cerere, cu avizul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ, exprimat în urma votului nominal deschis şi cu aprobarea anuală a inspectoratului şcolar".

0 0

04.01.2009 16:14 ana2006

DIVIDE ET IMPERA!cred ca asta este strategia guvernului...urmarind opiniile dvs cred ca guvernul va fi cel castigat!

0 0

04.01.2009 16:27 jnny_frr

In curand, in invatamantul romanesc veti gasi numai babe si mosnegi ! sa vezi atunci ce se vor mai distra elevii !

0 0

04.01.2009 17:08 alesarec

Sa facem in ciuda guvernului si sa acceptam ca profesorii pensionari sa aiba statut dublu?

Pai, ori esti profesor ori esti pensionar.Nu putem accepta asemenea nedreptati doar ca sa nu facem guvernului pe plac

0 0

04.01.2009 17:09 alesarec

In legatura cu art.128 din St.Pers.Did.



Tot noi suntem de vina.Ar trebui sa le spunem unde le este locul daca ei nu mai stiu.

0 0

04.01.2009 17:26 anca31

Ha,ha,ha ! Iata cum s-a concretizat articolul respectiv prin teritoriu: profesor(limba si literatura romana) cu definitivat, incadrat vreo cinci ani dupa pensionare. Si ar mai veni vreo cinci, "competenta profesionala", dovedita de-a lungul carierei, nemarcandu-l prea mult fizic.

0 0

04.01.2009 20:06 luminitamorosanu2

Tot respectul pentru prof. pensionari foarte buni d.p.v. profesional,dar acestia sunt putini;din pacate majoritatea urmaresc rotunjirea veniturilor doar fara a-i interesa calitatea muncii prestate(daca i-a interesat vreodata?!).Cunosc si eu cazuri in Bacau,dar cel mai haios dar n-ar fi si revoltator este al unei invatatoare pensionare din Tamasi care "urmareste"toate posturile care se mai elibereaza prin comuna,fie ca e vorba de educatoare sau profesor de chimie,doar-doar va mai lua niste bani degeaba;noroc cu directorul coordonator care se tine tare ca altfel.....Sa fim seriosi!Astia sunt oamenii care n-au muncit in viata lor si de asta mai pot sa vina la ore inca 10 ani de acum incolo!Sa ne fereasca Dumnezeu de ei!Sau poate MECI?

0 0

05.01.2009 01:44 plsov

Eu nu sunt profesor sunt o persoană neutro de învaţămănt ca atare nu ţin partea nici a profesorilor şi nici a profesorilor pensionari. Însă consider că se pun 2 probleme:

1. Trebuie recunoscut faptul că profesorii tineri calificaţi la alegerea posturilor la inceput de an şcolar au avut un drept premeditar în a alege locuri vacante faţă de actualii profesori pensionari, însă acestea au renunţat la posturile respective, asa dar acesta fiind vacante urmau profesorii pensionari. Atunci întreb şi eu de ce sunt vinovaţi profesorii pensionari şi devin victime ale piticului BOC.

2 Suntem în plin an şcolar. BOC din căt am înţeles a dat O.G. valabil din 1 ianuarie 2009. Dacă profesorii pensionari renunţă la salariu cine va fi pus în locul acestora. De ce nu lasă sa se termine acest an scolar iar din septembrie 2009 va aplica noau legislatie.

Recunosc ca este bine acest sistem dar nu in invatamant. Ca parinte nu-mi este egal ca pe copilul meu sa inveţe un personal didactic incepator sau în cel mai rau caz un necalificativ cu 12 clase.

Sunt de acord ca si tinerii calificati trebuie sa dobăndescă experienţă însa nu se poate concepe ideea ca un necalificativ cu 12 clase este mai profesional decăt un profesor pensionar.

Daca avae intentii asemănătoare distnsul BOC de ce nu a împărtăşit aceste idei şi în campania electorală. Poate gresesc dar consider ca acest act normativ fiind razbunarea lui BOC împotriva unui coleg al său tot profesor universitar pentru faptul că nu a primit ore în plus. Este indmisibil ca un dascăl ajunge în fotoliu şi primul lucru care face este ca dă cu pumnul tot în dascăli.

BOC uită faptul că alegeri vor mai fii chiar şi în anul acesta iar cei mai periculoşi votanţi sunt profesorii şi preoţii. Ce dicteză preotul şi dascălul are efect asupra electoratului, iar acest gest a lui piticu nu vor uita mulăi profesori.

0 0

05.01.2009 09:19 vulc

Stimaţi domni şi doamne,

Discutăm de competenţe, de pregătire profesională, etc. Să nu uităm că pensionarii nu stiu ce înseamnă "concurs de titularizare", nu cunosc nimic din noutăţile sistemului şi dacă îi soliciţi spun că "ei sunt pensionari, au făcut destul, iar acum îşi fac numai orele". Îmi pare rău pentru ei, dar nu mi se pare corect ca pensionarul să primească post în buricul târgului înaintea absolventului cu studii superioare. Să nu uităm că şi noi am fost debutanţi. Că nivelul de pregătire al absolvenţilor este sub orice critică, este adevărat. Dar, iar să nu uităm, că sunt şi tineri absolvenţi care sunt interesaţi şi dornici să devină dascăli de elită, dar nu au posibilitatea de afirmare.Putem parlamenta mult şi bine pe această temă, dar trebuie cântărite bine situaţiile. Prioritate trebuie să aibă tinerii absolvenţi şi apoi, acolo unde este cazul să fie acceptaţi şi pensionarii. Gândiţi-vă cum ar fi ca dvs., în calitate de pensionar să primiţi post în oraş, iar copilul dumneavoastră, după ce s-a prezentat la concurs, a obţinut notă mare, nu este post pentru titularizare, iar la suplinire trebuie să ia un post într-o localitate în care s-a auzit de mijloace de transport, pentru că posturile mai accesibile le-au luat pensionarii.

0 0

05.01.2009 09:48 emil

Cel mai neplacut lucru este ca masurile guvernantilor provoaca de cele mai multe ori disensiuni...

0 0

05.01.2009 13:23 iulia_32

plsov, tu cu cine ai facut limba romana, cu un pensionar sau cu un necalificat? Doamne, "drept premeditar","asa dar","profesor necalificativ" care este mai ..."profesional"!? Eu sunt necalificata inca, mai am un an de facultate, dar ma perfectionez continuu, studiez, ma implic in toate activitatile

scolii si elevii ma indragesc. Nu contest meritele pensionarilor, dar si eu am copil de crescut ... De ce nu as avea si eu sansa mea? Din punctul meu de vedere e o masura buna!

0 0

05.01.2009 14:37 rasmina

Lasand toata supararea deoparte ar cam trebui colegii pensionari sa aleaga: pensie sau salariu...si in acest fel o sa vedeti ca 99,9% vor alege pensia pentru ca este un venit binemeritat dupa o viata de munca ...daca ar mai fi pusi si in fata responsabilitatilor cot la cot cu cei tineri iar sunt convinsa ca multora nu le-ar conveni , este firesc 40 de ani de uzura psihica nu sunt de neluat in seama...azi de ex in scoala mea unde functioneaza 4 pensionari discutii aprinse erau ca nu le convine plata cu ora si ca se lipsesc..mai bine stau acasa decat sa vina cam pe 12 mil salariu cat rezultau in urma unui calcul simplu....asa ca....eu care am ceva mai putin de aceste 12 mil si nici o alta sursa de venit ar trebui sa-mi dau direct demisia si sa-mi caut de lucru in alt domeniu?....nu mai spun ca deja ni se scot ochii cu expersii de genul " Lasa draga ca vor lua de la noi niste amarati de pensionari care mai venim sa castigam un ban in plus fata de pensia aia nenorocita si va vor da voua!!!!...." si uite asa....lumea noastra este invrajbita de niste legi care probabil ca nu ne vor duce la nimic concret ..sau ba da ..or sa duca la dezbinari si rautati gratuite de ambele tabere ....

0 0

05.01.2009 14:43 grigore_geta

Este corect ca pensionarii sa fie angajati in invatamant, daca este nevoie de ei. Problema nu e numai a lor daca sunt angajati incorect, ci si a celor care ii angajeaza, a celor care accepta. Fara a deranja, trebuie sa ne spunem parerea atunci cand se fac fraude la angajare, dar, de cele mai multe ori, preferam sa nu ne amestecam, sa tacem dar sa vorbim pe la spate. Daca am veghea cu totii la respectarea legii si am cere explicatii atunci cand banuim ca s-a facut o frauda, daca am cere socoteala directorului sau consiliului de administratie, poate ca nu ar mai fi atatea discutii fara rost. Un pensionar care isi face datoria un an intreg, cu planificari, activitati extracurriculare, evaluari etc. trebuie platit cu salariu intreg. Daca este incadrat pe o perioada scurta, trebuie platiti cu ora. Fara suparare. Dar asta trebuie cumva reglementat, pentru a nu da iar nastere la discutii si interpretari. Noi am avut un caz cand un pensionar serios, angajat pe concediu de maternite, desi isi facea corect si constiincios datoria, a fost dat afara pentru a se incadra o tanara. Nimeni n-a comentat, considerandu-se corect , tanara avand drept la munca si fiind calficata. Din pacate, nu s-a ridicat nici la jumatate din valoarea pensionarului. Vom spune ca nu e treaba noastra. Noi putem insa sa veghem la respectarea legilor, iar atunci cand se "greseste", sa nu tacem, pentru ca avem cu totii de pierdut: scade prestigiul scolii, numarul de elevi...

0 0

05.01.2009 16:07 pricopililiana

Sa ne gandim ca cei despre care vorbim unii cu atata inversunare ne-au fost dascali, dar ma gandesc , c-ar fi timpul sa dea loc si celor tineri.Cunosc un caz di BT , unde o tanara absolventa de facultate nu a putut sa suplineasca la o scoala din comuna H, doar pentru faptul ca profesoara pensionara , de 2 ani era recomandata de general si era invincibila...Unul doua pite si altul de loc?Asa ne-ati invatat????E buna masura!

0 0

05.01.2009 19:44 trisi

Daca pot munci si dupa pensie si sunt asa de buni si duc la tavaleala zic eu ca e un semnal ca trebuie prelungita varsta cand trebuie sa iesim la pensie, nu?? Eu cred ca asta e concluzia la care pot ajunge ministerabilii nostri. Ce spuneti sa iesim la pensie pe la 65 de ani femeile si pe la 70 barbatii?? Pai daca un mos de 80 de ani, -mult mediatizat anul trecut- era in stare cu exemple concrete sa tina lectii de educatie sexuala, inseamna ca SUNTEM TARI, NU??/ Asta vrem asta sa ne dea... A!! o fi buna si pensia si salariul luate impreuna dar sa avem grija ce ne dorim... trebuie sa scapam de bosorogii din invatamantul universitar, mai ales... Pentru ei -care iau cumulat cate 200 milioane lei vechi lunar- noi astia din preuniversitar care avem la 20 de ani vechime 12 milioane, nu vom primi marirea de 50 % promisa si meritata din plin, cred eu, cu toata modestia. Daca m-as duce cu inca 6 milioane in buzunar acasa, nu mi-ar sta rau si sa stiti ca nu mi-as face probleme de constiinta ca ar fi prea mult sau ca nu-i merit...pentru ca eu ma respect ca profesionist al scolii, ma perfectionez continuu si aplic tot ce e bun eficient la clasa...

0 0

06.01.2009 21:11 hadasa

Am citit cu atentie fiecare parere postata aici si in mintea mea s-a nascut o intrebare: Avand in vedere ca luna viitoare termin Concediul de ingrijire al copilului, sa inteleg ca din semestrul al doilea al actualului an scolar pot ocupa postul unui pensionar care alege sa ramana acasa? Exista intr-o localitate invecinata un astfel de caz si ma gandeam cui ar trebui sa ma adresez pt a nu intra in somaj... Multumesc binevoitorilor care vor incerca sa-mi dea raspunsul!

0 0

06.01.2009 22:49 rasmina

Nu stiu cum o fi la altii in scoala dar la noi deja este dezgropata "securea razboiului" pensionarii sunt agitati si suparati si isi varsa furia pe noi cei carele suntem in " raza de actiune" ca de..pt cresterea salariului nostru sunt ei sacrificati....deja atmosfera este insuportabila.....ma intreb de unde sa apara " pipa pacii " pentru restabilirea linistea atmosferei de dinainte?....Pacat de copii ca pe undeva sunt si vor fi afectati de starea conflictuala dintre noi.....

0 0

06.01.2009 23:52 profesormr

Referitor la comentariul " In curand, in invatamantul romanesc veti gasi numai babe si mosnegi ! sa vezi atunci ce se vor mai distra elevii ! " mi se pare foarte corect . Daca altii s-au pensionat la 40-50 ani cu pensii f. mari si multe salarii in compensare plus angajare , in invatamant mi se pare ca este o mare gresala cu pensionarea la 62 respectiv 65 ani Am 60 ani si ma ingrozesc gandindu-ma ca mai am 5 ani de mers la catedra.

0 0

07.01.2009 23:19 mseplecan

Inversunatilor impotriva cadrelor didactice pensionare ce lucreaza si la catedra , le spun cu tot respectul si consideratia , ca D-lor sunt in mare masura in necunostinta de cauza.Niciun caz ori situatie nu poate fi apreciata la modul global . Am functionat ca invatatoare inainte de a ma fi pensionat(cu mult mai degraba decat varsta reglementara si prin urmare am o pensie foarte mica)Cei care ma cunosc stiu ca am fost si sunt cu har pt. meseria asta atat de frumoasa si atat de prost platita si subestimata . Pot afirma si ar fi destui care sa confirme ca niciodata nu am muncit mai mult ca in prezent. Fara sa fiu remunerata ,coordonez un club de copii -Amici d'Italia- unde scolari si prescolari invata limba italiana functionala prin activitati artistice (cu repertoriu muzical si dramatic in romana si italiana), prin activitati de divertismment etc... (vezi adresa web : www.amiciditalia-dej.go.ro - care e in constructie ).Conduc o filiala locala a unei fundatii culturale ce realizeaza activitati cultural-educative, editoriale si de caritate atat in tara cat si in strainatate. Am editate si publicate pana in prezent mai multe carti si albume muzicale, ...,am intemeiat un grup vocal de adulti, calculatorul imi este un prieten indispensabil si enervant deopotriva (pt. ca am devenit aproape dependenta de el... ).si consult la zi toate site-urile didactice ...Va asigur ca nu-s o baba ramolita, blazata, depasita profesional de vreme si vremuri.Dar nu sa ma laud intentionez, ci sa reabilitez in fata "inversunatilor" conditia de pensionar (care dupa acest invidiat de ei eveniment , e trecut pe linie moarta,i se sterg toate meritele si capacitatile anterioare... si e obligat sa-si reconsidere intru totul un nou statut pentru a supravietui si a fi respectat).In prezent eu suplinesc in mediu rural pe o invatatoare-institutoare, foarte vrednica , o fosta eleva de-a mea care a intrat pe la sfarsitul lunii septembrie in concediu de maternitate. Conduc o clasa a IV-a cu 17 elevi care nu m-au vazut la ore niciodata incruntata , batracioasa,rutinata etc. Toate grijile , problemele personale ori de familie (de care nu duc lipsa )imi raman la usa clasei iar cu mine la ore imi duc doar o energie pozitiva, dragul si priceperea de a preda ...Mi-s tare dragi copiii , mi-e drag sa invat si sa predau si ma pricep sa fac asta (iar copiii imi raspund acestei afectiuni ,pe masura) Pana in 2008 nu mi-am depus dosar de suplinire pentru ca nu am fost nevoita. Am depasit neajunsul unei pensii de mizerie meditand acasa (pe baza de autorizatie PF)limba italiana - generala si pt. oameni de afaceri -; potolindu-mi dorul de clasa prin coordonarea si instruirea copiilor de la club, creandu-mi repertoriul , facand traduceri si retroversiuni etc...etc... In acest an am avut unele dificultati financiare si de aceea am optat pentru aceasta modalitate de suplinire. Va asigur ca nu am ocupat locul vreunui invatator tanar si calificat pentru ca dosarul meu a fost rezolvat favorabil de-abia pe la sfarsitul lunii septembrie . Cadrele didactice calificate au ocupat posturile etapizat : mai intai cei disponibilizati, apoi detasatii, apoi cei care s-au titularizat prin concurs ,apoi cei care au concurat pt. suplinire , apoi s-au rezolvat dosarele celor ce beneficiau de continuitate, si in sfarsit, inaintea pensionarilor calificati toate dosarele cadrelor didactice calificate , inafara categoriilor rezolvate anterior. Multumesc pentru rabdare si Va doresc tuturor colegilor tineri precum si celor pensionari- un AN NOU 2009 bun si binecuvantat cu sanatate , cu impliniri si bucurii atat personale cat si familiale si profesionale !!! PS. Tocmai am aflat precizarile premierului Boc , privitor la pensionarii actori si din invatamant . Habar nu am ce presupune acea plata a dascalilor pensionari pe baza de conventie civila !

0 0

08.01.2009 08:42 glilianaviorica

Jos palaria in fata DUMNEAVOASTRA!

Sa va dea Dumnezeu multa putere de munca in continuare, iar oamenii respectul pe care il meritati!

0 0

08.01.2009 18:22 rasmina

Pt d-na mseplecan colegi ca dumneavoastra am fi mandri sa avem fiecare dar din pacate priviti in jurul dumneavoastra si faceti o comparatie corecta in randul colegilor de anii dumneavoastra putini fac ceea ce faceti iar acesti oameni sunt cu adevarat apreciati de toti din jur copii, colegi sau parinti. In cariera mea didactica am lucrat in doua scoli unde am avut colegi de diferite varste si va spun cu sinceritate ca am avut o colega cu un statut profesional asemanator celui descris mai sus. Sunt sigura ca o sa ramana un model pentru mine si pentru multi alti colegi pentru toata viata...este pacat sa generalizam...sunt si tineri si varstnici care de multe ori fac de rusine breasla noastra prin lipsa vocatiei , interesului pentru calitatea actului didactic sau fara a se implica in activitati extrascolare atat de necesare copiilor....pentru acesti oameni conteaza doar timpul ce trece si semnatul unui stat de plata nimic mai mult. Asa ca pot concluziona :este o mare greseala ca ne lasam influentati de aceasta ordonanta care a transformat armonia din scoli intr-o mare disputa. Probabil ca se vor gasi niste solutii care sa multumeasca ambele categorii.

0 0

10.01.2009 20:03 ceeu52

plsov: nene,dacă vrei să comentezi şi să intri în discuţie cu cadrele didactice,care reprezintă o parte din intelectualitatea românească,bunul simţ ar trebui să alegi un limbaj adecvat.Rămăsei consternat când îţi citi comentariul.

Nu eşti în stare,nu te faci de râs! În primul rând nu stăpâneşti limba română.

Ai fi şi titrat!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN