Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Andronescu: Vom majora salariile profesorilor, dar prioritatea sunt criteriile de performanţă

"Am format comisiile care se vor ocupa de întocmirea programului de salarizare, iar după ce vom pune la punct principiile criteriilor de salarizare în funcţie de performanţe, vom începe discuţiile cu sindicatele. Săptămâna aceasta voi participa la mai multe întrevederi pe această temă cu reprezentanţi ai societăţii civile. Câtă vreme Parlamentul aprobă proiectul de buget în forma negociată cu noi de primul ministru, nu văd de ce nu am ajunge la o înţelegere cu sindicatele în privinţa majorărilor salariale", a precizat ministrul Educaţiei. Ecaterina Andronescu mai spune că declaraţia de ieri a premierului Emil Boc despre amânarea oricăror creşteri salariale până pe 15 aprilie şi anularea majorărilor de 5%, după inflaţie, nu influenţează negativ discuţiile cu sindicatele din Educaţie. Sindicaliştii spun că nu ştiu cum să reacţioneze la propunerile Executivului şi că aşteaptă o primă întâlnire la minister. "Sper că declaraţiile premierului nu ne afectează. Aşteptăm să se decidă ceva clar, ca să vedem cum reacţionăm. Oricum, noi nu am mandatat confederaţiile pentru negocierea legii 221/2008 privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor şi ne aşteptăm să primim procentele de majorare rămase după creşterile salariale din octombrie anul trecut, adică cei aproximativ 33%", a spus preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor. Şi reprezentanţii cadrelor didactice din învăţământul superior sunt nemulţumiţi de discuţiile de la guvern. "Suntem nemulţumiţi de atitudinea executivului la negocieri şi de confuziile pe care le creează intenţionat guvernanţii. Am convenit cu celelalte sindicate să mai aşteptăm, poate se lămureşte ceva", a comentat liderul Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu. sursa adevarul.ro data 3.02.2009

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: dianataicutu | 04.02.2009 23:54 | 1720 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (21)

0 0

05.02.2009 20:18 liliana_mursa

criterii de performanţă? haideţi în şcoala mea să vedeţi cu ce copii lucrez şi din ce mediu provin şi apoi mai vorbim despre performanţă;

0 0

05.02.2009 21:18 dorinav

cine va hotărî criteriile de performanţă? cei care stau în scaunele ministeriale şi care nu au habar de felul cum se lucrează în unele şcoli? puteti fi siguri ca majoritatea elevilor nu vin gata învăţaţi de acasă şi că unii dintre noi,în ciuda bârfelor din media, se străduiesc să-i crească oameni şi se bucură sincer pentru fiecare succes al acestor copii...........

0 0

05.02.2009 21:24 spec

Domnilor colegi, cred ca deja, de azi, incepem sa vorbim.....vorbe ! In aceasta seara, Guvernul Boc a hotarat ca pana la 15 aprilie salariile sa fie inghetate, si apoi in anul 2009 salariile si pensiile vor fi majorate cu 3% din aprilie(cu plata in mai !) si cu 2% din octombrie(cu plata in noiembrie !).... Si asta nu e totul, Boc ne mai spune ca printre masurile de obtinere de resurse financiare se afla si masuri precum: compensarea cu timp liber a orelor suplimentare, ca nu se acorda niciun fel de prima sau bonusuri în anul 2009 si ca se vor reducere cheltuielile de personal cu aproximativ 20%... Oare,se refera si la invatamant ? Sau invatamantul va face exceptie de la aceasta hotarare???! Ce va spune doamna ministru ? Dar sindicatele ?

0 0

05.02.2009 21:50 luminitamorosanu2

sa vedeti ce "batalii"or sa fie in scoli pentru puncte;de parca nu erau suficiente cele pentru salarii si gradatii de merit;nu-i vorba ca avem si colegi care nu fac nimic,nici macar orele ,dar ce facem cu cei care muncesc dar nu au elevi pe masura;eu am ore si la un liceu sportiv si e jale acolo;nu-i intereseaza nimic pe elevii aia cu cateva exceptii;simt ca daca mai raman mult acolo ma deprofesionalizez,n-am nicio satisfactie ,numai nervi;fa cu astia performanta;si mai esti si punctat.Cred ca in cunoscutul stil romanesc toata lumea o sa aiba rezultate excelente ca sa isi ia amaratul asta de salariu,asa cum in prezent unii fenteaza grila de la gradatii si obtin punctaje ametitoare (am intalnit si 87 de puncte la un profesor care trage chiulul de pe la ore si nici vorba de olimpici sau manuale si carti scrise)si eu fac activitati ca proasta,parteneriate,pregatiri suplimentare neremunerate pentru tezele unice si abia ating 55 de puncte.Corect nu?Or sa fie niste abuzuri prin scoli!Sa vezi directorii politruci ce-or sa-si sustina protejatii care cotizeaza,la buzunarul lor,evident.Trist dar adevarat!Am auzit recent de o situatie hilara in care salariul unei prof suplinitoare pe luna decembrie a ajuns din "greseala"pe cardul concubinei directorului scolii in care lucreaza cu totii.Ati mai auzit de asa ceva?Probabil nu cotizase la angajare ,desi nu cred ca a fost meritul directorului scolii ca a venit pe suplinire dar individul se lauda ca ajuta pe toata lumea,ca are cunostinte pe la ISJ,ca rezolva angajari,transferuri,etc.Imaginati-va viitorul!Cam asa o sa se intample in unele scoli cu acele criterii de performanta:cotizezi mananci o paine ,nu cotizezi,vreun colt!Sau rabzi!Nu vreau sa fiu pesimista dar sunt convinsa ca in unele scoli abuzurile or sa se tina lant!Vai de bietii oameni care lucreaza acolo si n-au curajul sa scoata directorul in suturi din functia platita cu cotizatia la partid!

0 0

05.02.2009 23:19 albinutzafbm

mare dreptate ai, luminitamorosanu2! Mare-i gradina, si multi or sarit gardu'!

0 0

06.02.2009 10:38 sorinborodi

Opinia mea in aceasta problema reiese, cred,din urmatorul text-parabola:



....... Odă dentiştilor mei.......



De mic am avut probleme cu dinţii / măselele.Poate de vină e ciocolata.Drept urmare,”din fragedă pediatrie” (e vorba unui fost profesor de lb.franceză) am venit in contact cu mânuitorii cleştelui şi a frezelor stomatologice.

Unul dintre primii dentişti pe care l-am vizitat era gras,albinos şi cam afemeiat.Şi-a făcut treaba pentru care m-am dus: o injecţie,10 minute de aşteptare,după care extracţia ,ce a durat câteva secunde.Îmi amintesc apoi de o doamnă care avea cabinetul la un grup şcolar.Condiţii rudimentare…dar şi-a făcut treaba şi m-a scăpat de durere.Altul avea degetele îngălbenite de nicotină şi ,cât timp am stat în cabinet,a ieşit de vreo două ori să fumeze.Dar şi el şi-a făcut meseria,nici mai bine şi nici mai rău decât ceilalţi.Altul mirosea a alcool (e drept,m-am prezentat la cabinet la o oră destul de ….înaintată).Dar treaba şi-a făcut-o…şi incă cu brio.Pe urmă,a mai fost o doamnă ce părea cam dură,cu un limbaj nu întotdeauna foarte academic.Şi-a dus şi ea la bun sfârşit treaba pentru care ma dusesem la cabinet.

Cum aş putea acum evalua calitatea muncii lor,dat fiind faptul ca fiecare şi-a făcut treaba ? Mi-e imposibil !

De fapt,doresc să le mulţumesc acestor dentişti încă pentru ceva:ei mi-au demonstrat,pe pielea,dinţii şi măselele mele, de ce e imposibil să se facă salarizarea profesorilor în funcţie de performanţă………



P.S. În această scurtă evocare am vorbit numai despre dentişti,nu şi despre felceri …….

0 0

06.02.2009 12:22 mateimihai

Astept cu interes criteriile de salarizare in functie de "performante" pentru guvernanti in functie de realizarile promisiunilor electorale proprii!

0 0

06.02.2009 14:28 vicamaftei

Din surse neoficiale am inteles ca performanta, printre alte metode, va fi evaluata si de parinti si elevi. Oare sunt ei in masura sa-mi judece activitatea mea? Intrebarea este pentru parintii care-si trimit odraslele la scoala cu temele nerezolvate si lectiile neinvatate, nu vin sa se intereseze de situatia lor scolara, nu ii vad cum pleaca de acasa la scoala (imbracamintea unor elevi lasa de dorit); cu toate acestea ei sunt cei mai revoltati. In acest caz multe persoane vor pune note nemeritate pentru a capata aprecierea elevilor sau a parintilor. Asta, da performanta.....

0 0

06.02.2009 14:52 elena_calin_2007

Doamna prof. univ.dr. Andronescu, va rog sa stabiliti acele criterii de performanta. Dar ceva mai repede, ca ies la pensie si nu aflu si eu daca am lucrat performant sau nu. Dupa 31 de ani de munca la catedra eu nu am inteles prea bine daca performanta inseamna elevul adus de la 0 la 5/6/7 etc. sau doar cel care participa la olimpiade-cu care muncesti pana nu mai poti!-dar nu ia locul I. Si stiti de ce nu-l ia? Pentru ca NU exista-n lume popoare formate DOAR din premianti. Stiu ca va plac olimpicii!...DOAR statistic. La vot, nu. Aici va plac fraierii, doar ei cred in promisiuni electorale dezonorante si neonorate. Va propun inca ceva. Sa acceptati un experiment. Detasati "in interesul invatamantului" un profesor megaperformant de la "Tudor Vianu" din Bucuresti la Glod ,in judetul Dambovita. Si sa raspunda acelorasi criterii de performanta! Nu cumva trebuie sa plecam de la IQ, mediu familial si alte asemenea chestiuni insignifiante?!...Trista tara, plina de umor! Va spun toate aceste lucruri din experienta mea de cadru didactic care a lucrat cu copiii proveniti din toate mediile sociale. Doamna, unde Dumnezeu da cat CREDE el, noi facem cat PUTEM. Ca tot Dumnezeu ne-a facut si pe noi. Sau sunteti de alta parere?

0 0

06.02.2009 15:47 adi_63

De acord întru totul cu stimaţii mei colegi de mai sus.

Evaluarea " performanţelor" noastre va fi făcută de" bunii" noştri directori care nici pe departe nu au auzit de corupţie,nepotism, pile şi relaţii , şi alte asemenea noţiuni balcanice?Sau de către cine oare ?

Şi cred că minţi luminate din MEC vor stabili şi criteriile de performanţă , oameni care nu au legătură cu munca de la catedră, ajunşi acolo "numai" prin performanţe deosebite.

0 0

06.02.2009 17:56 lorylory

Ştie cineva când vor fi stabilite aceste criterii de performanţă oricare ar fi ele? Sau trebuie să mai aşteptăm mult şi bine!!!Oricum, deocamdată ştim că ne-au luat deja salariile de merit!!!!

0 0

06.02.2009 18:33 ana2006

Cum ne-au luat salariile de merit?

Pe ce va bazati cand faceti astfel de afirmatii? Sau si asta e doar un zvon ca multe altele?

0 0

06.02.2009 19:17 luminitamorosanu2

Nu au luat salariile de merit;nu mai vorbiti prostii

0 0

06.02.2009 20:10 lyly_mate

Eu nu mai dau doi bani pe guvernul ...c...pardon Boc , noi la scoala muncim si asteptam ....fluturii la sfarsitul lunii.Lasand gluma la o parte , nu vreau ca problemele guvernantilor sa-mi afecteze imaginea . Cu bani mai multi sau mai putini voi face intotdeauna ce este bine .Probabil ca aceste cuvinte va vor face sa radeti dar ........doar atat.

0 0

06.02.2009 21:08 tatiana_botzu

Va fi interesant care vor fi criteriile de performanta.Numai sa nu fie facute de director ca nu-i de bine!

0 0

06.02.2009 21:17 lorylory

Luna aceasta am primit deja salariile!!M-aş fi bucurat să nu fie adevărat, dar salariul de merit nu l-am mai primit nici eu şi nici colegii mei!!

0 0

06.02.2009 21:38 ceeu52

Salariul şi gradaţia de merit sunt sporuri obţinute în urma unor criterii de performanţă. Fiţi siguri că pt. aceleaşi ,,criterii de performanţă", nu se vor da mai multe sporuri(respectiv mărirea salariilor şi salariul şi dradaţia de merit). Raţionamente de felul ăsta,ştiu guvernanţii să-l facă în defavoarea noastră.

0 0

06.02.2009 21:46 ceeu52

Dar, după raţionamentul de mai sus, asta trebuie să intre în vigoare după ce se aplică ,,criteriile" de evaluare pentru salarizare.(doamne fereşte,să nu le vină ideea asta)

0 0

06.02.2009 23:00 lia97_69

nici in teleorman nu s-a luat salariul de merit si nici 2% fondul de premiere

0 0

06.02.2009 23:13 emil

Va rog sa discutati pe marginea articolului propus si a temei.

0 0

07.02.2009 18:04 professorbujor

Ce mai sunt acele comisii care sa se ocupe de intocmirea programului de salarizare,dar ce nazbatie mai inseamna asa-zisul program de salarizare ? Sper ca activitatea propusa sa se finalizeze in maximum 3 ani dupa care in urmatorii 4 ani sa se dezbata cu sindicatele criteriile de performanta si ,in sfarsit,dupa inca un studiu de fezabilitate de vreo 5 ani ,sa se aplice si legea privind majorarea de care sa poata beneficia educatorii care vor mai fi ramas in nenorocita asta de tara!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

7 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN