Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Absolventii liceelor din R Moldova vor sustine examenele de bacalaureat in liceele lor

Adrian Ghicov, seful Agentiei evaluare si examinare din cadrul Ministerului Educatiei si Tineretului, a spus ca "examenele de absolvire se vor desfasura in conditii mai dure, pentru a evalua cit mai obiectiv cunostintele elevilor si liceenilor".

Potrivit lui, institutia trebuie sa intruneasca citeva conditii necesare: cel putin 25 de absolventi, acces la internet, dispunerea de calculatoare si imprimante. Daca liceul nu corespunde conditiilor, elevii de acolo vor sustine examenele in alte institutii de invatamint din apropiere ce corespund standardelor de bacalaureat. Un alt element nou este testul de examen in format electronic.

"Testele in format electronic le vom trimite dimineata in ziua examenului. In aceeasi zi ele vor fi prelucrate de un program de calculator", a spus Ghicov.

Presedintii centrelor de examene, care vor fi directorii de institutii, vor primi acces la test prin programul de calculator. Codul de acces va fi comunicat chiar inainte de a incepe examenul. Testul va fi imprimat in prezenta elevilor si observatorilor. Fiecare pagina va avea cite un cod-bara.

Potrivit Tatianei Tverdohleb, sefa Directiei generale educatie tineret si sport, examenele de bacalaureat se vor desfasura in 72 de scoli din municipiu - in salile de festivitati, de sport si in cantine. In timpul examenelor vor fi prezenti profesori si parinti.

Ultimul sunet va suna vineri dimineata. In municipiu peste 5,6 mii de elevi absolva liceul, 2,2 mii - scolile si colegiile profesionale, 8,9 mii - gimnaziul. Examenele de absolvire a scolii vor incepe la 2 iunie, iar de liceu - la 3 iunie.

Admiterea la universitati se va efectua, ca si in anii precedenti, in baza diplomelor de absolvire a scolilor si liceelor. Universitatile sint pregatite sa primeasca circa 20 mii de studenti noi, inclusiv peste 7 mii in baza de buget.

Examenele de admitere se vor desfasura in perioada 16 iulie-12 august la 170 de specialitati.

In Moldova sint inregistrate 30 de institutii de invatamint superior, inclusiv 16 institutii de stat.

INFOTAG. 25 mai 2009

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 26.05.2009 12:01 | 763 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN