Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Absolvenţii bursieri ai universităţilor din Moldova , în continuare obligaţi să muncească conform repartizării de stat

Hotărârea a fost supusă controlului constituţionalităţii joi, 4 iunie, în urma sesizării Curţii Supreme de Justiţie. Sesizarea are la bază judecarea cazului unui absolvent al Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare”, impus să restituie cheltuielile de instruire pe motiv că nu şi-a respectat obligaţia de a munci timp de 3 ani după absolvire în structura în care a fost repartizat conform ofertei ministerului de interne. CSJ consideră că hotărârea în cauză contravine atât Constituţiei R. Moldova , legislaţiei naţionale, cât şi unor prevederi ale Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, Pactului Internaţional cu privire la Drepturile Civile şi Politice, Convenţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii privind munca forţată şi obligatorie. „În măsura în care o persoană îşi face studiile fiind finanţată din contul bugetului public, ea îşi asumă nişte obligaţii, iar în măsura în care cineva şi-a asumat o obligaţie, trebuie să o execute. Doar acestei părţi a Europei îi este specific ca atunci când o persoană semnează un contract fiind conştientă de tot ce este scris acolo, să caute anumite subterfugii ca ulterior să se eschiveze de la respectarea obligaţiilor”, a declarat Nicolae Eşanu, viceministru al justiţiei în exerciţiu, reprezentant permanent al Guvernului la Curtea Constituţională. „Situaţia este de aşa natură că circa 54%-55% din absolvenţii instituţiilor sunt repartizaţi la locul de muncă. Ar fi ideal ca statul să poată să asigure pe fiecare din aceşti absolvenţi, ceea ce la moment nu este posibil” - a spus Galina Bulat, viceministrul al educaţiei. Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă şi intră în vigoare din data adoptării.Info-Prim Neo, 4 iunie 2009

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 05.06.2009 10:09 | 805 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

16.06.2009 14:15 ela52

E mai bine sa fie someri decat sa aiba o repartitie pe un loc de munca ? Macar capata experienta, invata ceva la locul de munca si vor putea concura pentru slujbele pe care le vor dori/gasi dupa aceea.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN