Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cetăţenii Republicii Moldova pot face studii de licenţă la 49 de universităţi din România

Din cele 1100 de locuri pentru studii de licenţă, 300 de locuri cu bursă le revin basarabenilor care au obţinut diploma de bacalaureat din România. Pentru absolvenţii de liceu cu diploma de bacalaureat din R. Moldova le revin 700 de locuri cu bursă şi 100 fără bursă, din care 70 de locuri cu bursă pentru absolvenţi ai liceelor din raioanele de Est ale republicii. Tuturor etnicilor români de peste hotarele ţării le sunt repartizate 123 de locuri cu bursă şi 230 de locuri fără bursă la studii postuniversitare de masterat; pentru studii postuniversitare de rezidenţiat - 127 de burse, iar pentru studii universitare de doctorat – 40 de locuri cu bursă şi 20 de locuri fără bursă. Ocuparea locurilor cu bursă şi fără bursă se face prin concurs corespunzător fiecărui nivel de învăţământ. Înregistrarea candidaţilor în învăţământul universitar de licenţă, pentru absolvenţii de liceu cu diplomă de BAC din România şi cei cu diplomă de BAC din R.Moldova cu studii parţiale de liceu din România (minim doi ani de studii) se face direct la universităţile din România, care organizează concurs la admitere în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români. Absolvenţii de liceu cu diplomă de BAC din RM, cu studii liceale complete în Moldova, se înscriu la Ambasada României din Chişinău. Absolvenţii cu studii de licenţă în România sau în alt stat al UE se pot înmatricula în învăţământul universitar pentru studii de masterat, rezidenţiat, doctorat direct la instituţiile din România, care organizează concurs pe locurile alocate de MECI. Cei cu studii de licenţă, de masterat în România, alt stat membru al UE sau R.Moldova se pot înscrie la studii de universitare de doctorat direct la universităţile organizatoare de concurs. Cetăţenii R.Moldova care vor să se înscrie la studii în România pentru mai multe detalii pot accesa site-ul MECI al României, www.edu.ro , compartimentul relaţii internaţionale, românii de pretutindeni. Rezultatele selecţiei şi înmatricularea elevilor, studenţilor se vor comunica până la 31 august la: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România, Ambasada României din Chişinău, instituţiilor de învăţământ universitar primitoare. Rezultatele concursurilor de masterat, doctorat şi rezidenţiat se comunică la MECI în termen de 5 zile lucrătoare de la afişarea acestora de către instituţiile organizatoare. Jurnal de Chisinau

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 05.07.2009 14:22 | 961 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

07.07.2009 20:13 angel_mihaela

Chiar ma bucur ca concetatenilor mei le este oferita o asemenea sansa, e o posibilitate de a-si fauri de la o virsta frageda un viitor mai bun!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN