Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

„Educaţie şcolară” pe podgoriile din Republica Moldova

În timpul vizitei, Avocatul Parlamentar a aflat că elevii sunt scoşi la muncă în baza unui contract, încheiat între S.A. Cimişlia şi administraţiile liceului „M.Eminescu” şi a şcolii profesionale din Cimişlia. Zilnic, între orele 9-17, elevii claselor a V-XI sunt aduşi pe podgoriile satului Cenac.

„Li se încalcă dreptul la instruire”, declară Tamara Plămădeală, adăugând că va cere explicaţii de la Ministerul Educaţiei pe marginea acestui caz.

Tamara Plămădeală susţine că elevii sunt asiguraţi cu hrană o dată pe zi şi că aceştia muncesc pe timp de arşiţă. Acestor copii urmează să li se plătească de la 17 până la 30 bani pentru un kilogram de struguri.

„Sunt încălcate prevederile Codului Muncii (art.46), care reglementează vârsta minorilor şi orarul de muncă. Niciun minor nu a încheiat contract individual de muncă, astfel încălcându-se grav drepturile copilului”, a declarat Tamara Plămădeală.

Tamara Plămădeală a comunicat că acest caz nu este unicul în toată Moldova. Avocatul Parlamentar afirmă că, pentru a vedea situaţia reală, se va deplasa în teritoriu mai des, în legătură cu intensificarea lucrărilor în câmp, iar pe marginea acestui caz, va cere explicaţii MET-ului pentru a afla în baza cărui act normativ s-a permis ca elevii din Cimişlia să lipsească de la ore.

Tamara Plămădeală insistă ca de mâine, 22 septembrie, copiii să se întoarcă în sălile de studiu şi să reînceapă orele. În caz contrar va înainta o cerere în judecată în apărarea drepturilor copilului.
Info-Prim Neo

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: moreak | 21.09.2009 19:54 | 895 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

22.09.2009 18:18 marinescuana56

NU INCALCATI DREPTURILE COPIILOR!CE SE INTAMPLA?S-A DAT TIMPUL INAPOI ,CAND COPIII ERAU INSTRUMENT DE EXPLOATARE A RESURSEI UMANE?JOS COMUNISMUL!

0 0

23.09.2009 12:09 professorbujor

Apoi,dragi moldoveni din stanga Prutului,nimanui nu-i strica munca;doar munca l-a creat pe om !Oricum ar fi ,ceea ce se intampla la voi seamana cu ceea ce se intampla si la romani inainte de 1989;va doresc succese in munca si atitudine corecta fata de propria soarta !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

54 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN