Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION INTERNAŢIONAL “ARTA ŞI TRADIŢIA ÎN EUROPA” - 20 FEBRUARIE 2010 - EDIŢIA I -

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

ORGANIZATORI: INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN IAŞI, UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI IAŞI, COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL MOLDOVA IAŞI, MUZEUL ETNOGRAFIC AL MOLDOVEI IASI, ASOCIAŢIA MEŞTERILOR POPULARI DIN MOLDOVA IASI, CASA CORPULUI DIDACTIC IASI, ŞCOALA „NICOLAE IORGA” IAŞI, ŞCOALA „TITU MAIORESCU” IAŞI, LICEUL TEORETIC „VASILE ALECSANDRI” IAŞI, FUNDAŢIA EUROED IASI. OBIECTIVE:*Editarea unui volum al simpozionului cu studii de specialitate. *Asigurarea unui cadru de interferenţe multiculturale, contribuind la creaţia şi cercetarea artei şi a tradiţiilor europene. GRUP TINTA: Simpozionul se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar, indiferent de disciplina predată, care au preocupări legate de educaţia pentru arta şi tradiţia din Europa, elevilor şi studenţilor interesaţi de păstrarea specificului naţional. LOCUL DE DESFASURARE: CASA CORPULUI DIDACTIC IASI. SECŢIUNEA I – Studii şi cercetări fundamentale în domeniul artei şi tradiţiei statelor membre UE. SECŢIUNEA II – Concurs de desene şi fotografii - adresat elevilor, cu tema „ARTA ŞI TRADIŢIA ÎN EUROPA”.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: carmenutza_sir | 09.12.2009 21:24 | 2607 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (11)

0 0

15.12.2009 17:47 profadechimie

Cine sunt participanţii/invitaţii internaţionali dacă este un Simpozion Internaţional? Lucrările trebuie redactate şi într-o limbă de circulaţie internaţională? De asemenea nu am observat nici o semnătură sau ştampilă a instituţiilor partenere implicate care să ateste veridicitatea acestei acţiuni.Nu doresc să fiu greşit înţeleasă dar nu aţi specificat dacă volumul pe care îl editaţi are şi ISBN. De asemenea se spune că organizatorii îşi rezervă dreptul de a selecta lucrările ...dar dacă se plăteşte taxa si lucrarea nu este acceptată atunci se restituie această taxă? Doresc lămuriri asupra acestor aspecte deoarece simpozionul are o temă frumoasă şi părerea mea este că merită să participi dar să cunoşti mai bine detaliile, care ne interesează pe noi cadrele didactice.

0 0

15.12.2009 22:14 carmenutza_sir - Autor

Buna seara, stimata doamna. Multumim

pentru interes.

Participantii internationali vor fi colegi din invatamantul preuniversitar, directori de colegii, rectori si formatori europeni. Lucrarile pot fi redactate in limba romana, franceza sau engleza. Din motive de securitate nu s-au publicat numerele de inregistrare si nici stampilele. Volumul simpozionului va fi inregistrat cu ISSN. Fiind o tema atat de frumoasa si generoasa, organizatorii spera ca participantii sa abordeze cu seriozitate tema simpozionului si sa redacteze lucrari cat mai inedite.

0 0

18.12.2009 20:58 eugeniastnc

se accepta si creatii de abilitati practice ale elevilor sau doar desene si fotografii?

0 0

18.12.2009 22:17 carmenutza_sir - Autor

Sectiunea de concurs prevede participarea doar cu desene si fotografii. Va asigur ca vom lua in consideratie ideea dvs. si poate la editiile viitoare vom introduce si alte sectiuni.

0 0

08.01.2010 20:10 bogdantudor

buna seara. va referiti la anumite edificii ale statelor membre U.E? sau la arta in general a unui stat european.va multumesc

0 0

08.01.2010 22:03 carmenutza_sir - Autor

Buna seara. Tematica simpozionului se refera la arta din tarile membre UE. Alegerea subiectului pe care doriti sa-l abordati depinde doar de dvs. Va doresc succes si va asteptam participarea.

0 0

16.01.2010 08:38 ela_dimache

Felicitari pentru initiativa.Un proiect de un inalt si calitativ nivel. Ati putea sa-mi dati detalii referitoare la programul zilei simpozionului?

0 0

16.01.2010 09:10 carmenutza_sir - Autor

Programul zilei simpozionului incepe la ora 11.00 cu deschiderea oficiala. Va fi o zi plina de evenimente deosebite: lansare de carte etnograf Marcel Lutic (presedintele Asociatiei Mesterilor Populari Moldova Iasi), vernisaj expozitie pictura U.A.P.Iasi,recital vioara, pauza de cafea si sesiunea de comunicari.

Va vom anunta din timp reperele orare si modificarile care pot interveni.

Toate activitatile se vor desfasura la C.C.D.Iasi,initiatorul proiectului si principalul organizator.

0 0

22.01.2010 13:46 estetica

Buna ziua! Felicitari pentru initiativa!

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot inscrie mai mult de trei elevi la sectiunea aII a si daca poate fi un elev cu mai multe lucrari, adica daca poate fi marit tabelul? Multumesc! Spor mult la organizare.

0 0

22.01.2010 18:59 carmenutza_sir - Autor

Buna seara. Multumim pentru aprecieri.La sectiunea de concurs a elevilor puteti inscrie cati elevi doriti dvs. Sigur ca fiecare elev poate participa cu mai multe lucrari,daca sunt abordari diferite. Va multumim pentru interesul acordat si va dorim sa primiti cat mai multe premii.

0 0

05.02.2010 12:29 carmenutza_sir - Autor

Centrul de Studii Europene al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi sprijină simpozionul internaţional „ Arta şi Tradiţia în Europa”. Centrul de Studii Europene (CSE) al Universităţii „ Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi s-a alăturat echipei de parteneri ce va organiza la Iaşi, pe data de 20 februarie 2010, Simpozionul internaţional „Arta şi Tradiţia în Europa”. Alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Casa Corpului Didactic Iaşi, Uniunea Artiştilor Plastici, Complexul Naţional Muzeal Moldova şi alţi colaboratori, CSE se va implica în activităţile dedicate înţelegerii diversităţii culturale şi conştientizării importanţei propriei identităţi culturale în context european.

„În baza parteneriatului iniţiat, CSE îşi oferă disponibilitatea de a susţine eforturile de creştere a performanţelor învăţământului preuniversitar prin participarea la proiecte cu finanţări europene în şcolile şi liceele ieşene, organizarea de programe de formare continuă şi perfecţionare la cererea cadrelor didactice, organizarea de seminarii, dezbateri pe teme europene, facilitarea documentării elevilor şi profesorilor în domeniul Studiilor Europene” (Director CSE, prof. univ. dr. Gabriela Carmen Pascariu)

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN