Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Materiale educationale gratuite

Centrul educational CSET (Center for Science Education and Training - http://education.inflpr.ro) ofera gratuit pe perioada limitata unitatilor scolare interesate, pentru dezvoltarea de proiecte, urmatoarele:

- echipament pentru masurarea poluarii luminoase (pentru participare la proiectul "Globe at night");
- echipament pentru masurarea radiatiei ultraviolete (pentru a participa la proiectul "Vivre avec le soleil");
- galileoscop – telescop educational avand ca model telescopul creat de Galileo Galilei;
- truse educationale in domeniul spectrometeriei;
- module USB pentru achizitia de date;
- roboti programabili;
- licenta LabVIEW 8.6;
- trusa pentru achizitie de date folosind diferite tipuri de senzori - in cadrul proiectului "Formarea si perfectionarea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar - Descopera!", proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea resurselor Umane: http://education.inflpr.ro/ro/Descopera.htm.

Tot prin proiectul "Descopera!", CSET pune la dispozitia cadrelor didactice din invatamantul primar module educationale originale si traduceri ale materialelor realizate in cadrul proiectelor "Pollen" si "La main à la pâte" (http://teachscience.moodlehub.com).

Sursa: Center for Science Education and Training

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 30.04.2010 15:22 | 7185 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (16)

0 0

02.05.2010 01:24 gica_ionescu

Nu am inteles prea bine.Se depun proiecte pentru a accesa materialele?

0 0

02.05.2010 09:04 cset2010

Scopul nostru este de a ajuta scolile, fie sa participe la proiecte educationale existente, fie sa-si dezvolte propriile proiecte folosind echipamente si materiale pe care le punem la dispozitie gratuit, pe timp limitat, in baza unui protocol. Cadrele didactice care doresc sa fie sprijinite de catre CSET trebuie sa ne contacteze la e-mail: dan.sporea@inflpr.ro pentru a stabili impreuna tipul de proiect in care sa se implice. De exemplu, in cazul masurarii poluarii luminoase, masurarii radiatiei ultraviolete si a galileoscopului, echipamentele imprumutate vor fi utilizate pentru a efectua masurari in cadrul unor programe internationale, care au in general, proceduri de investigare si raportare a rezultatelor bine definite. In cazul altor materiale pe care le punem la dispozitie, urmeaza sa stabilim de comun acord cu unitatea scolara beneficiara, tema unui proiect si protocolul de desfasurare al acestuia, tema care in majoritatea cazurilor este propusa de cadrele didactice cu care colaboram. In acest din urma caz conteaza natura si complexitatea subiectului abordat in proiect, ca si experienta cadrelor didactice in domeniul respectiv. In majoritatea cazurilor, in urma discutiilor purtate, gasim modalitati de a sprijini cadrele didactice, chiar daca au o experienta limitata in domeniul in discutie, astfel incat incurajam creativitatea elevilor si cadrelor didactice si ii ajutam in abordarea unor noi directii in predarea stiintelor.

0 0

02.05.2010 20:57 tita2008

Buna seara domnule SPOREA !Ma iertati ,dar as dori ,sa va adresez o intrebare!Aveti si proiecte care pot fi accesate la nivel de gradinite ,deci de invatamant preprimar?

0 0

03.05.2010 11:33 cset2010

Nu trebuie sa va scuzati, intrebarea este binevenita. Desi cadrele didactice din invatamantul prescolar nu fac parte din grupul tinta al proiectului “Descopera!”, astfel de cadre didactice au avut posibilitatea sa participe la cursurile pe care le-am organizat in cadrul proiectului (http://education.inflpr.ro/ro/DescCursClasic.htm). In plus, unele din aceste cadre didactice au trimis documente care ilustreaza activitatea desfasurata cu grupele de prescolari (http://education.inflpr.ro/ro/DescoperaProiecteProfesori.htm). Una din colaboratoarele noastre in acest proiect, absolventa a Facultatii de Fizica si avand un masterat in psihopedagoogie lucreaza la o gradinita, astfel incat materialele pe care le-a realizat reflecta si experienta dansei in lucrul cu prescolarii. Materiale care se preteaza a fi utilizate la gradinita sau in invatamantul primar le gasiti la pagina http://teachscience.moodlehub.com/ , fie accesand “Biblioteca virtuala”, fie accesand modulele educationale din sectiunea “Cursurile mele”. Accesul la aceste ultime module se face pe baza unei parole pe care o primiti de la noi; pentru a le accesa va rugam sa completati formularele care se gasesc la pagina http://education.inflpr.ro/ro/DescFormulare.htm si va rugam sa le trimiteti asa cum se precizeaza pe site si in plus sa ne solicitati printr-un e-mail parola de acces. Experimente care pot fi realizate cu prescolari gasiti si la pagina de internet a proiectului Pollen la care CSET a participat ca observator

(http://www.pollen-europa.net/?page=Prj0nqpx9f8%3D); aici exista materiale pentru grupe de varta de la 3 la 13 ani. Exemple de activitati desfasurate de noi in parteneriat cu gradinite gasiti la pagina de Internet a centrului http://education.inflpr.ro/ro/home.htm la sectiunea Evenimente trecute (Gradinita din satul Ionesti, comuna Buzoiesti, judetul Arges si Gradinita Happy Kids din Ramnicu Valcea in anul 2009). Invitam pe toti cei care utilizeaza materialele puse la dispozitie sau realizeaza activitati originale in domeniul predarii stiintelor, sa ne transmita rezultatele, pentru a le posta in sectiunea “Proiecte realizate de cadrele didactice”. La adresa . http://teachscience.moodlehub.com/ aveti la dispozitie un forum unde puteti posta observatii, comentarii privind predarea stiintelor in invatamantul preuniversitar; de asemenea, exista un al doilea forum unde cadrele didactice pot anunta evenimente pe care le organizeaza, evenimente relevante pentru predarea stiintelor in invatamantul preuniversitar.

0 0

08.05.2010 08:11 maneamc

Buna, sunt profesoara de chimie si as dori sa stiu daca ne puteti ajuta sa facem la scoala un mini laborator pentru a produce apa vie,

Va multumesc.

0 0

08.05.2010 12:44 carmen-mariana

Buna, sunt profesor de fizica ... se poate incepe si din septembrie?

0 0

08.05.2010 14:03 alternative

Aceste proiecte sunt organizate cu acordul Ministerului de resort? Orice proiect are valoare pentru cadrele didactice si elevi daca apare in Calendarul activitatilor M.E.C.T.

0 0

08.05.2010 15:03 alternative

Imi cer scuze, am vizitat site-ul si am vazut sigla MECT. Deci m-am lamurit.

0 0

08.05.2010 17:12 kris_alecu

buna ziua sunt un parinte si v as ruga daca s ar putea sa imi dea cineva numele la un site o adresa cu teste pt copiii de clasa a 2 a si a 3 a lucrez in strainatate si fac temele cu copiiii prin internet messenger si as dori sa le mai dau dictari exercitii va multumesc

0 0

08.05.2010 20:09 gica_ionescu

Cautati aici la materiale.discipline/invatamant primar/teste si selectati clasa care va intereseaza.

0 0

09.05.2010 00:49 angely

buna seara,eu sunt din Republica Moldova,si as vrea sa va intreb daca nu va suparati,noi de aici am putea sa participam la vriun proiect sau sa beneficiem de sprijinul dumneavoastra?va multumesc ca existati

0 0

10.05.2010 20:36 cuzabio

Buna ziua,

Sunt profesor de biologie si as fi interesata de derularea unui proiect. Mai precis as dori sa stiu cind poate incepe, care sunt criteriile. As fi interesata de trusele educationale in domeniul spectrometeriei. Astept precizari. Mult succes!

0 0

10.05.2010 21:49 emil

Regret, am scris si eu un email privat, nu mi s-a raspuns, probabil ca se propun aici stiri naumai ca sa fim vizibili nu ca sa lucram in proiect...

0 0

11.05.2010 14:22 cset2010

1. Pentru maneamc:

Va rugam sa ne precizati daca aveti un proiect pentru un astfel de experiment precum si lista de materiale/ dotari care ar fi necesare si eventual un buget estimativ. Fiind o problema specifica, va rugam sa transmiteti aceste detalii la adresa adelina.sporea@inflpr.ro.



2. Pentru carmen-mariana:

Colaborarea putem sa o incepem in orice moment in care sunt clarificate tema si conditiile colaborarii. Din punctul nostru de vedere, cu cat incepeti mai curand, cu atat este mai bine. Pe durata vacantei putem sa schimbam cateva mesaje care sa clarifice eventualele conditii ale colaborarii (obiectul proiectului, grup tinta, durata proiectului, modalitati in care va putem ajuta, etc.)



3. Pentru alternative:

Intelegem punctul dv. de vedere, dar noi consideram ca orice proiect care confera noi valente procesului educational este important. In orice caz, va putem spune ca proiectul “Descopera!”, fiind un proiect destinat dezvoltarii resurselor umane, se desfasoara sub patronajul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Proiectul Fibonacci (http://www.fibonacci.uni-bayreuth.de/) pe care il coordonam in Romania este un proiect european in care sunt implicate entitati din 21 de tari. Tot in domeniul stiintelor avem o colaborare cu Scoala Franceza din Bucuresti, sustinuta de Ministerul Francez al Educatiei. In plus fata de aceste proiecte, dupa cum ati putut remarca de pe site-ul nostru, am avut sau avem colaborari in domeniul stiintelor in invatamantul preuniversitar, cu organizatii si institutii din SUA si Israel. In colaborare cu alte institute de cercetare din Romania si cu Centrul International pentru Fizica Teoretica de la Trieste organizam in luna iulie un workshop international (http://www.infp.ro/cheia-workshop/location) avand ca subiect predarea fizicii in invatamantul preuniversitar. Va invitam sa participati la oricare din aceste activitati/ evenimente, care corespund preocuparilor si interesului dv.



4. Pentru kris_alecu:

Ne pare rau ca nu va putem ajuta, dar nu detinem astfel de informatii.



5. Pentru angely:

Va multumim pentru interesul pe care il manifestati fata de eforturile pe care le depunem de a sprijini scoala in predarea stiintelor. Pentru moment va putem ajuta oferindu-va acces la materialele pe care le-am postat pe site-ul http://teachscience.moodlehub.com/ – sectiunile “Biblioteca virtuala” si “Cursurile mele”. Puteti folosi, de asemenea si cele doua forumuri puse la dispozitie. In plus, la pagina de Internet a proiectului (http://education.inflpr.ro/ro/Descopera.htm ) la sectiunea “Proiecte realizate de cadre didactice” putem posta materiale realizate la clasa de catre cadrele didactice. In viitor vom incerca sa gasim si alte modalitati de a sprijini activitatea pe care o desfasurati la clasa. In orice caz, consideram ca ar fi deosebit de util daca puteti face cunoscute in republica Moldova activitatile si proiectele pe care le desfasuram, astfel incat cat mai multe din cadrele didactice interesate sa poata beneficia de sprijinul nostru. Pentru orice relatii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresa: adelina.sporea@inflpr.ro.



6. Pentru puiutulclaus:

Colaborarea poate sa inceapa de indata ce stabilim un domeniu, grupul tinta, durata, etc. referitor la utilizarea spectrometrelor in experimentele desfasurate in scoala va sugeram sa studiati materialele care se gasesc la adresa http://www.oceanoptics.com/Products/education_new.asp;

dupa ce va formulati un punct de vedere asupra unui proiect concret pe care doriti sa-l demarati, va rugam sa ne contactati.



7. Pentru emil:

Ne cerem scuze pentru intarzierea cu care raspundem, dar am primit multe solicitari si in plus, am desfasurat si pregatit in aceasta perioada multe activitati (in week-end-ul trecut: un concurs scolar la Galati, in urmatorul week-end participam la doua activitati la Craiova; intre timp colegi ai nostri au sustinut prelegeri cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la punerea in functiune a primului laser, in doua scoli din Bucuresti si urmeaza in aceasta saptamana o prezentare la Campina; a se vedea in plus si raspunsul pentru “alternative”). Din mesajele primite am raspuns cu prioritate celor care solicitau ceva concret sau aveau o propunere concreta de proiect. Consideram ca interpretarea “probabil ca se propun aici stiri naumai ca sa fim vizibili nu ca sa lucram in proiect...” nu este cea mai potrivita, avand in vedere numarul mare de activitati pe care le organizam cu scoli din Bucuresti si din tara si numarul foarte mare de participanti la aceste activitati. In orice caz, avand in vedere numarul mare de solicitari, ne-ar fi mult mai usor sa discutam pe niste propuneri concrete.

0 0

13.05.2010 11:39 martin

Buna ziua, Sunt profesor la Colegiul National B. P. Hasdeu Buzau si avem in derulare un proiect de cercetare cu Centrul de studii Complexe Bucuresti. Avem deja un laborator dotat cu cateva aparate dar m-ar interesa daca ne-ati putea ajuta cu realizarea unui robotel (soricel) care sa se deplaseze pe un traseu iluminat (senzori luminosi) intr-un labirint ale carui trasee sa le controlam printr-un program de calculator (generarea traseelor de iesire din labirint). Ne-am impotmolit deoarece nu reusim sa gasim toate piesele necesare. Detalii despre noi gasiti pe www.nexusbz.ro. Va multumesc

0 0

13.05.2010 21:07 cset2010

Pentru martin: a primit raspuns prin e-mail

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

51 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN