Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Greva foamei din cauza reducerilor salariale!

29 Septembrie 2010


Din cauza ca starea ei de sanatate s-a agravat, a fost nevoie sa fie transportata la spital unde i s-au administrat doar perfuzii cu vitamine si glucoza. De hrana nici nu vrea sa auda, pana cand guvernantii nu vor respecta legea.



Cristina Anghel are 51 de ani si a intrat in greva foamei in luna august 2010, dupa ce guvernanti au stabilit scaderea salariilor cu 25%.



"Nu mi se pare normal sa merg in instanta pentru a mi se aplica o lege. Celor care au mers in instanta li se aplica, iar celor care n-au mers, cum sunt eu, nu li se aplica. Ori o lege este pentru toti", a declarat invatatoarea Cristina Anghel, potrivit Realitatea.net.



Conform declaratiilor date de Octavian Popescu, directorul Spitalului Municipal din Caracal, invatatoarea a ajuns la spital la sfarsitul saptamanii trecute, dar pana luni a refuzat orice interventie medicala. "in cele din urma a acceptat sa mearga la terapie intensiva pentru un ajutor de specialitate si pentru o reechilibrare absolut necesara in momentul asta. Ea doreste sa se aplice legea. Si are dreptate. Dar una este sa ai dreptate si sa soliciti aceste drepturi si alta este sa-ti pui viata in pericol", a declarat Octavian Popescu.



Cu toate ca viata sa este in pericol, invatatoarea este decisa sa nu renunte la protest: "Dimineata cand ma uit in oglinda si ma spal, vad un om pe care il respect. Daca as renunta acum, as fi la fel ca ei. Fara niciun fel de coloana vertebrala, fara niciun fel de caracter".

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: trisi | 29.09.2010 22:22 | 4080 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (76)

0 0

29.09.2010 22:25 trisi - Autor

Noi, ceilalti cum sustinem OMUL acesta???

0 0

30.09.2010 14:04 nataroman

Oare de ce presa nu a relatat acest caz? De ce nu face CAZ asa cum face pentru orice porcarie scoasa pe gura de te miri ce om politic?

0 0

30.09.2010 16:40 gabra

Cazul a fost mediatizat,noi nu avem curajul sa-l sustinem.

0 0

30.09.2010 20:50 nera10

Este o bataie de joc ce se intampla si este o lasitate sa nu facem nimic. Daca d-l Basescu are nevoie de cinci milioane de protestatari ca sa creada ca ne-a ajuns cutitul la os, ar trebui sa iesim zece milioane. De cati sinucigasi e nevoie si de cati care intra in greva foamei?!Din pacate sufera tot cei ce protesteaza. Eu cred ca am rezolva mai multe daca ne-am da toti demisia de onoare si atunci sa vina cei din guvern sa predea in locul nostru ca si asa se pricep la toate!

0 0

30.09.2010 21:54 trisi - Autor

Mie personal mi-e rusine pentru tacerea noastra... As vrea sa o pot ajuta pe aceasta doamna curajoasa sa vada ca cei de la putere sunt mult prea ticalosi pentru a reactiona onorabil la astfel de manifestari ...Deja am auzit in presa ca au trecut acest caz la victime colaterale ale acestui sistem si gata... odata categorizarea facuta s-au absolvit de orice vina. Oricum noi toti trebuie sa fim alaturi de aceasta persoana minunata... Problema este insa ,cum?

0 0

01.10.2010 14:16 monthezuma

Îmi este ruşine cum de mult nu am mai simţit,ruşine pentru că sunt cadru didactic,ruşine pentru că sunt român,ruşine pentru că sunt om!Animalele simt mai multă milă decât noi!De ce liderii de sindicat îşi pleacă acum capetele?De ce colegii doamnei,respectiv şi eu tăcem?DE FRICĂ!Toată lumea se teme!Au aceşti portocalii mai mult talent decât Ceauşescu!

0 0

01.10.2010 14:30 professorbujor

Tacerea noastra se cheama comoditate,lasitate.

0 0

01.10.2010 14:36 professorbujor

P.S. Acum niste ani in urma ,matrozul cotrocean vizita un profesor de limba franceza aflat in greva foamei si-l ruga ,la spital , sa inceteze greva ;in prezent chiriasul cotrocenesc nu mai are timp pentru aceste fiinte disperate sau cu o constiinta mult peste starea natiunii ,el este ocupat cu reformarea statului dupa muschii si mutra lui .

0 0

01.10.2010 16:32 relya

Bun gasit, dragi colegi!Propun ca pe data de 5 0ctombrie, cand este Ziua Mondiala a Educatiei (si o parte dintre noi, foarte putini sunt convinsa, vom fi in Bucuresti la miting)sa organizam actiuni de solidaritate cu COLEGA NOASTRA!De exemplu, sa intrerupem lucrul pentru doua ore, dimineata 10-12, dupa-amiaza 14-16, sa chemam presa sa anuntam parintii ca le supraveghem copiii, dar trebuie sa aratam ca ne pasa de COLEGA NOASTRA!Eu o sa contactez echipa de la sindicat, chiar acum,pentru a ne organiza!Faceti la fel, ca nu-i greu!Ganditi-va ce mult ar insemna acest lucru pentru COLEGA NOASTRA!SA-I ARATAM CA SI NOI O RESPECTAM SI-I ADMIRAM CURAJUL!S-auzim de bine!

0 0

01.10.2010 19:48 nera10

buna, relya,

propunerea mi se pare buna si chiar dupa ce am citit-o am trimis un e-mail d-lui Lehene, liderul nostru din Salaj cu rugamintea de a transmite in scoli propunerea si eventual sa propuna si alte forme de solidaritate.Cred ca asa se poate transmite informatia cel mai rapid. Rog colegii care vor intra pe didactic sa procedeze la fel deoarece timpul este extrem de scurt si sa avem timp sa ne organizam.D-nei Cristina ii doriesc multa putere si sunt alaturi de dansa.Este o persoana demna de toata admiratia si respectul nostru si este important sa stie ca nu este singura.

0 0

01.10.2010 19:56 terranostra

hai ca sunteti nostimi sa nu spun altfel!!!

in iunie cand trebuia sa faceti greva generala unde ati fost? !!!

0 0

01.10.2010 20:12 madalin_dana

Cand Buzaul a intrerupt activitatea anul scolar trecut unde erau ceilalti
Sa iesim toti in strada, atunci sa-l vad pe domnul Boc...

0 0

01.10.2010 20:37 relya

Eu si colegii mei eram in greva, cand colegii din celelalte scoli ale orasului,faceau ore!Nu va grabiti sa-i judecati pe cei care au o opinie, mai ales daca nu stiti care e situatia!Eu astept executorii pentru ca nu am putut sa-mi mai platesc ratele, dar asta nu ma impiedica sa merg pana la capat!Altii isi pierd sanatatea, vietile, demnitatea!Atata timp cat Dumnezeu ma tine sanatoasa si cu mintea limpede,si familia de asemenea, ma simt puternica!Nu-i las sa-mi ia sufletul, chiar daca ne iau pielea!Si eu am vrut sa fac greva foamei, si daca lucririle vor merge tot asa, o voi face!

0 0

01.10.2010 20:38 relya

"lucrurile"

0 0

01.10.2010 22:37 felixmunteanu

Nu suntem in stare sa fim uniti. Suntem prea divizati ca sa ne putem apara. Puterea e una iar sindicatele vreo 4 (la invatamant) si atunci X face greva, Y mai asteapta.

Pentru Doamna Cristina, cred ca cel mai bine ar fi sa faca ceva colegii de acolo sa o convinga sa renunte, deoarece in tara asta nu merita sa mori pentru nimic. Sunt destui sacali care abia asteapta sa devoreze cadavre.

0 0

02.10.2010 10:27 gabra

Problema nu sunt sindicatele,problema suntem noi cei care suntem membri de sindicat.

Au aparut de-a lungul timpului sumedenie de stiri la care isi prezentau interesul o sumedenie de utilizatori.In acest caz suntem doar cativa care am acordat atentie.

Desigur nu meritam ca cineva sa-si riste viata pentru noi,pentru ca ne place ce vedem zilnic in oglinda.

Ne vaitam pe la colturi de situatia grea in care suntem ,dar nu luam atitudine niciodata.Primim ceea ce meritam!

Poate exista in aceste momente un adevarat prieten al doamnei Cristina care s-o convinga ca nu meritam un astfel de sacrificiu.

0 0

02.10.2010 18:37 marcustefan37

Am zis si ma tot repet . GREVA GENERALA cu 100% participare , si tinuta pana la moarte, ESTE singura solutie .

0 0

02.10.2010 20:09 kmikttze

Asa este , greva e singura solutie

0 0

03.10.2010 11:40 bravers

Subscriu.Greva pana la final.

0 0

03.10.2010 13:27 popescu9019

Singura solutie este sa fim uniti , ceea ce nu sa intamplat pina acum si vedeti unde sa ajuns. sunt destui colegi de- ai nostri pupincuristi, la care eu as vrea sa le scada salariile cu 50% sa vedem atunci cum ai mai sustin pe directorii PDL? Aici dsa ajuns din pacate . Avem o singura solutie: greva finala pana la capat. ori plecam noi din tara ori pleaca ei de la conducerea tarii, cu acest michidus de presedinte,care a piso pe analfabeta de EBA in consiliul europei. Deci sa fim uniti fratilor asta e solutia

0 0

03.10.2010 13:33 professorbujor

Ar fi ideala o greva de 100% pe timp nelimitat;dar asa ceva este imposibil,nu sta in firea romanului care nu este o fiinta capabila de alegeri ,de clasificari categorice (vezi rezultatele tuturor alegerilor postdecembriste);apoi ,jalnica stare materiala nu permite decat sinuciderea la care s-a inscris doamna Cristina Anghel.Cred ca guvernul ar iesi bine din asa o actiune,ar mai recupera din deficitul bugetar ,ar mai avea ceva de dat clientelei politice .Si , totusi, in fata actiunilor guvernului,care priveste cu dispret catre toti cei care nu aplauda reformele despre care face vorbire ,reforme care nu exista decat in capul lui tzuguiat,nu exista alta solutie decat greva generala si nesupunerea civica ,pt. ca el ,guvernul este primul inculpat care trebuie pus la index pentru ca nu respecta decat legea bunului-plac,nicidecum cele in vigoare.

Cu ministri de genul lui boc si funerila,lipsiti de sira-spinarii ,tara are toate sansele sa se autodesfiinteze;si asta doar pt. ca asa vrea un individ cu apucaturi invatate pe vremea multiubitului -carmaci.

0 0

03.10.2010 14:51 corpo_cori

DASCALILOR: IESITI DIN AMORTEALA; CAT MAI PUTETI SA RABDATI? lASAM ACEST OM SINGUR?

0 0

03.10.2010 19:23 elenapop

Ma intreb daca va veni ziua cand vom putea spune ca am scapat de griji, ca fiica sau fiul nostru (absolventa/aboslvent al unei facultati de stat din Romania) si-a gasit un loc de munca in domeniul in care s-a pregatit ... Pana cand mai trebuie sa rabdam ??? Nu am incredere in sindicate! Daca ar fi corecti liderii, ar fi presa de fata la dezbateri. Inchid usile si mai primesc cate o casa, un teren sau o masina si apoi se fac ca ne reprezinta !!! Rusine tuturor sefilor de la sindicat!!! Cinste acestei doamne, pe care nu stiu cum o putem ajuta! Sa recunoastem ca fiecare presedinte/ guvern care a fost pana acum la putere a fost interesat doar de ciolan, copiii lor au invatat in scoli pe placul lor , iar bani de buzunar au avut pe zi cat avem noi acum pentru o luna.

0 0

03.10.2010 20:40 dragoiu

Doamnei Elena Pop: Greşiţi categoric când vorbiţi de uşi închise la negocieri. Reprezentanţii guvernului nu vor presa nu cei ai sindicatelor!!!!!!!!!! Cât despre case şi alte lucruri, nu aveţi iarăşi dreptate: liderii de sindicat trăiesc din banii noştri, ai membrilor de sindicat, din cotizaţiile noastre deci.Nu primesc nimic de la buget. Guvernanţii au cui să dea case şi terenuri, nu vă faceţi griji!!!!!!!!!!!!! Au ei PDL-şti lor!!!!!!

0 0

04.10.2010 17:39 marinaraducanu

http://www.calificativ.ro/GREVA_FOAMEI_DIN_CAUZA_REDUCERILOR_SALARIALE-a28033.html

0 0

04.10.2010 18:16 marank2006

Sunteti un om adevarat, d-na invatatoare!

0 0

04.10.2010 22:54 marian_dorin

Ar trebui ca si noi, toti ceilalti invatatori din intreaga tara sa nu intram la ore pentru o zi, in semn de compasiune fata de colega noastra.

0 0

05.10.2010 13:43 grigore_geta

Nu sunt intru totul de acord cu comentariile de mai sus. Doamna Elena Pop, nu va puteti pronunta in acest fel in necunostinta de cauza. Im primul rand, sindicatele sunt cele care ne apara deocamdata interesele in mod organizat si, chiar daca unele actiuni au fost esuate, a fost in mare parte lipsa noastra de unire si coloana vertebrala. Suntem adesea amenintati si, cei care nu au ceva cu adevarat de spus si aratat in invatamant sunt cei care cedeaza primii, in numele unei false griji fata de copii. Eu cred ca trebuie sa ne cerem cu demnitate drepturile, in mod organizat si in limitele legii, atat timp cat ne facem cu tot la fel de multa demnitate datoria. Am spus totdeauna ca de la respectul si recunoasterea morala si materiala acordate cadrelor didactice ar trebui sa inceapa refora invatamantului, dar respectul se castiga si se pastreaza, nu se poate impune, iar acest lucru depinde si de noi! Imi pare rau pentru Cristina pe care o si cunosc personal fiind din acelasi oras, dar in acest demers n-o pot sustine din mai multe motive pe care nu le-as putea detalia aici. O iubesc pe Cristina pentru ca are dreptate, imi doresc pentru ea sa treaca cu bine peste aceste clipe grele, pe care si le-a asumat, dar as fi vrut sa aiba o cu totul alta abordare a demersului sau (avand dreptate in ceea ce revendica), dar cu mai putine implicatii pentru ea si pentru cei din jur, in care includ si copiii. Sa-ti dea Dumnezeu putere si ... OPRESTE_TE, Cristina!

0 0

05.10.2010 21:51 constantin_obreja

N-as fi vrut sa intru in aceasta discutie. Motivul e banal: nu rastorni o tara cu un om aflat la o raspantie unde are de ales: turma sau urma gandurilor lui! E trist, dar cred ca nu spun prostii! Nu putem schimba nimic prin singulare actiuni care pot sensibiliza mii de oamaneni dar ... nu pe cei care au putere de decizie! Nu putem si nu avem dreptul dat prin nastere sa renuntam la ceea ce avem daruit doar o singura data, pentru niste amarati de bani care oricat de multi ar fi nu ne ajung! Fiecare are 'lupta lui', felul lui de a se manifesta, de a protesta, de a-si spune necazurile, dar nu cred ca este cazul ca din asta sa facem o criza nationala. Oare nu ne-am gandit fiecare dintre noi ca nu mai merita sa mai fim in sistem, ca munca noastra nu este nici considerata asa cum trebuie, nici platita, ca muncim si ne terminam si ultimii neuroni care au ramas de pe timpul lui Ceausescu ca sa-i facem pe plac lui basescu sau al umilului boc? Nu putem intra in 'picaj' doar de dragul caderii libere! Trebuie sa avem puterea sa vedem lucrurile dincolo de prima privire; daca am cazut in prapastie, primul gand e ca voi muri fara ca cineva sa-mi aprinda rugul renasterii! Ratiunea imi spune, ceva mai tarziu, ca mai pot spera: daca va ploua si vor fi inundatii apa ma va ridica pe mal! Si iarasi intru in panica: nu stiu sa inot! Dar sper ca ploaia sa-mi arunce si cativa copaci in cap ca sa ma pot inalta pana la buza prapastiei si sa ajung din nou inaintemergator! Sunt mii de oameni car au ajuns in pragul disperarii sau al nefericirii si cauza nu e numai boc! Sunt mii de oameni care se gandesc in fiecare zi daca mai merita sa mai indure ceea ce li se intampla! Poate fiecare dintre noi am trecut prin asemenea clipe. Dar nu pot sa apreciez, decat negativ, renuntarea la DARUL DIVIN AL EXISTENTEI pentru niste amarati de bani! Daca e pentru publicitate, poate! Cristina, vezi-ti de drumul tau si te vei bucura mai mult de florile primaverii care va veni candva decat de coroane omagiale pe care ti le pregatesc altii intr-o vesnica pomenire spre prosperitatea lor! Si aici ajung la inceputul multor vorbe pe care le-am spus: n-am vrut sa intru in discutie dar m-a intrigat faptul ca userul 'grigore_geta' , care de regula are foarte multa dreptate in ceea ce spune, pare a arunca o indoiala asupra propriilor afirmatii. Undeva ceva se rupe, nu mai stim drumul, rostul, sensul. Sa ne legam de catarg si sa ne contiuam drumul! (Parca pana acum am facut altceva?) Numai bine,

0 0

05.10.2010 22:23 grigore_geta

Da, domnule Obreja, si eu va urmaresc parerile, dar acum nu inteleg ce va intriga. Ce anume din ceea ce am spus pare a arunca indoiala asupra propriilor afirmatii? Poate faptul ca sunt si...nu sunt de acord cu atitudinea Cristinei. Da, noi, "cei vechi", "ne-am legat de catarg", dar ce ne facem cu atractivitatea invatamantului pentru cei tineri care, din pacate, nici macar de satisfactiile de ordin moral nu mai au parte in invatamant? Criza se manifesta in plan moral si in randurile noastre. Multi dintre noi am uitat de Creanga, de Dl Trandafir, de dascali care, in ciuda vitregiilor vietii nu si-au pierdut optimismul pedagogic si s-au dedicat copiilor, in speranta unui viitor mai bun. Eu cam asta as fi vrut sa spun, poate nu am fost destul de explicita: sa nu sacrificam copiii din razbunare pe sistem, copiii nu au vina, chiar daca uneori nu raspund stradaniei noastre. Nici eu nu am vrut sa intru in discutie, dar mi s-a parut ca unii dintre colegi ne acuzau ca stam nepasatori la demersul Cristinei. Poate nu stam nepasatori, dar avem altfel de lupta...

0 0

06.10.2010 11:10 cattomlin

noua profesorilor ne lipseste un lucru important:SOLIDARITATEA, cea care a lipsit si atunci cand Buzaul a stat o luna de zile in greva.

0 0

06.10.2010 14:34 gogu001

Noua ne lipsesc...mai multe,dar cel mai rau e ca ne lipseste increderea in fortele proprii.Am fost ieri la miting si am inteles inca si inca odata acest lucru.Basescienii,ministrul fara bac si toti bocii stiu acest lucru si speculeaza fara cel mai elementar bun simt slabiciunea noastra.

0 0

06.10.2010 18:00 luminitatudoroiu

Dumnezeu s-o tina pe colega noastra , pentru ca pe noi nu ne tin nici demnitatea , nici onoarea . Am fost la miting in P-ta Victoriei mai putini decat speram. Am inghetat cateva mii (multi veniti din tara , spre rusinea mea de bucuresteanca)pentru ca sa aflam ca nu se va schimba nimic. Se incalca legi si noi speram ca vom induiosa pe cineva ? Pana in 2012, nici o speranta...

0 0

06.10.2010 22:36 trisi - Autor

Sunt prea ticalosi ca sa mai tina cont ca sunt si ei ca si noi doar niste oameni care se vor intoarce mai curand decat credeau la locul lor: Sa-i ajutam sa se intoarca la locul lor! Asta o putem face. mi-e scarba de campania lor electorala de mizeria cu care se lasa purtati pe brate deasupra noroiului in care ne-au scufundat. Vor trai ca niste simpli muritori sa-si vada opera dezonoarei lor, a parintilor lor care mor nemasuportand rusinea ce le-o arunca in obraz propriile lor odrasle... Daca poti muri de rusine pentru prostiile pe care le fac copiii tai, asta e cea mai mare pedeapsa care se poate abate asupra unei familii. In familia mea sper sa nu fie niciodata cazul... Eu si sotul meu muncim cinstit si vad cu bucurie ca si copiii mei au deprins aceasta truda. Vom avea intotdeauna mai mult decat ar vrea ei sa avem... iar lor li se cuvine doar rusinea... de care li se sting parintii. multumesc tuturor pentru comentarii. Viata noastra se desfasoara azi, aici, langa ceilalti, si oricare am alege sa ne fie lupta, e o datorie de onoare sa fim alaturi de cei care nu pot gasi fericirea de a fi mereu in echilibru pe aceasta sfoara a supravietuirii noastre. Fiti convinsi ca vom depasi momentele acestea... Nu am fi suportat insa rusinea ca noi sa fim cauza acestor lucruri .

0 0

07.10.2010 18:49 gogu001

Imi pare rau ca am cam ajuns la concluzia ca ,,astia,, sunt dupa chipul si asemanarea noastra

0 0

08.10.2010 02:01 vasilehusac

Sincer, as dori sa ma alatur acestei colege curajoase. Dar ma tem. Ma tem ca a inceput vanatoarea politica. Aplica metoda " Cine nu e cu noi e impotriva noastra". Astia daca stau mult ne va baga portocaliul sa-l digeram cu forta. sa nu treceti prin ce trec eu. Sunt urmarit mai rau ca pe vremea raposatului. Parintii sunt pusi sa ma reclame, sa-si ia odraslele de la scoala unde functionez, sa poata desfiinta postul. E un complot politic impotriva intelectualilor. Nu suntem in stare sa ne unim. Ne ascundem, tacem dar ne costa.

0 0

08.10.2010 20:49 constantin_obreja

Vasile, sper ca vorbesti serios si inca nu ai inceput sa vezi fantome, desi multe se arata peste tot in Romania democratica de astazi, pusa la zid de incompententa politica si apetenta pentru bani a unor parveniti conjucturali atrasi din zone 'obscure' ale societatii! Ceea ce spui e grav! Am un obicei: cand citesc un comentariu ma uit pe profilul lui sa vad daca are ceva propus; nu calitatea ma intereseaza (chiar daca sunt voturile care pot spune ceva) dar ma intereseaza implicarea dascalului in sistem. Multi am inceput sa butonam mai mult pe Stiri si Comentarii si am uitat ca rostul nostru e altul, dar nu e vina noastra: cineva incearca sa faca tot ceea ce se poate ca sa abata gandul bun de la directia lui normala, sa faca dascalul un randas care are si el o treaba! De ce? Pentru ca Europa sa prospere prin fortele provenite din 'vechea Europa' care a derapat de mult de la normele firesti. Ceea ce acum se prezinta ca inovatii educationale sunt PROTEZE pentru HANDICAPUL creat de sistemul educational gresit care s-a aplicat in vest si pe care noi ne chinuim sa-l implementam in tarile nou intrate in UE. Dar sa revin la tine; daca ceea ce spui este real, cred ca este cazul sa iei in calcul doua posibilitati: a) sa-ti faci o autoanaliza foarte severa si poate o intalnire cu un psiholog (chiar vorbesc serios), b) sa anunti ISJ si sa ceri o analiza a activitatii tale prezentand realizarile, asistente la ore si tot ceea ce crezi ca te poate sustine ' pe baricada'. Cred ca undeva este un 'fir politic' transant care intersecteaza drumul tau cu al unui actual 'parvenit politic' care, e posibil, sa-ti fi fost coleg! Daca nu-ti place ceea ce ti-am spus, imi pare rau, dar cred ca nu mai e cazul sa credem in himere; atat timp cat ne facem meseria asa cum trebuie, nimeni nu poate sa treaca peste noi! Aici nu ma refer la legi guvernamentale ci la ' divagatii comunale'! Legile sunt legitime pentru ca lea-u votat reprezentantii nostri, dar jocurile de culise trebuie analizate si, daca e cazul, duse in instanta! Nu in strada, pentru ca acolo e atata inghesuiala incat te intrebi: OARE IN TARA ASTA MAI MUNCESTE CINEVA? Numai bine,

0 0

09.10.2010 23:04 marian_dorin

Probabil ca al nostru coleg Vasile sa fi ajuns intr-o stare de lehamite fata de sistem si fata de tara. Poate asa se explica cuvintele lui, insa nu e de condamnat, ci de spus ca asta e realitatea ce o traim! Sunt convins ca din ianuarie 2011 n-o sa primim cei 25% luati , atunci e de facut ceva mai rau din partea poporului! SPER ca macar atunci lumea sa fie unita!!!

0 0

10.10.2010 20:17 professorbujor

Legile sunt legitime numai daca sunt expresia vointei majoritatii; nu a celei masluite din parlament .Apoi ,o lege are un caracter istoric,sa zicem asa;chiar constitutia poate fi buna o etapa si inadecvata altei etape.Cramponarea in niste tipare poate fi daunatoare evolutiei sociale.Chiar asazisa democratie poate fi o piedica in evolutia normala a societatii.Daca societatea ar fi consultata in privinta teoriei relativitatii care circula de aproape 100 de ani ,ce credeti,ar fi de acord cu ea ? Macar Roberta Anastase ar pune la vot teoria ?In parlamentul acesta democratic ?

0 0

10.10.2010 20:23 professorbujor

P.S. Avand in vedere perioada de criza prin care trece Romania,cred ca se recomanda validarea ,in parlamentul tarii,doar a teoriei relativitatii restranse ,cam cu 25%, si doar din 2011 ,in functie de evolutia economiei ,sa se treaca la aprobarea teoriei relativitatii generalizate.

0 0

12.10.2010 08:16 catarina

va dati cu parerea aici, pe forum,in legatura cu acest subiect,unii chiar deviaza de la el.

dar ce faceti voi, ce facem noi, cadrele didactice, liderii de sindicat pentru aceasta Doamna care lupta in modul pe care si l-a ales ea, fara sa ceara aprobare de la cineva.

0 0

12.10.2010 21:50 constantin_obreja

Ce faci dumneavoastra, doamna 'catarina'? Nimic mai mult ca noi! Doar ca imprastiati putin ... noroi! Si, culmea, tot in noi! Sa ne impuscam ca-n filme! NUmai bine,

0 0

13.10.2010 00:36 emil

Ce ar fi daca nu v-ati certa si ati transmite fiecare un mesaj colegei noastre...

0 0

13.10.2010 18:10 violetatataran

Pentru vasilehusac-mai lasati prostia cu politicul.De ce totul se reduce la politic?

Eu nu ma simt urmarita si nici umilita.E adevarat ca nu avem salarii bune-dar nu ne tine nimeni cu forta sa muncim pe bani de nimic.Cui nu-i convine sa plece sa-si caute alt loc de munca-dar noi suntem obisnuti sa ne dea statul.Cat costa ora de predare in particular?

Asta nu spune nimeni.Sunt parinte si in acelasi timp si cadru didactic-de ce nu va faceti treaba asa cum trebuie la scoala?De ce trebuie sa platim ore in particular?

Eu ma multumesc cu ceea ce primesc fiindca fac ceea ce fac di placere-si nu-mi tot plang de mila.

Pacat ca doamna din Caracal a intrat in greva foamei-nu e obligata sa stea pe post-poate sa-si caute loc de munca in alta parte daca nu-i convine salariul pe care-l are.

Puneti mana pe treaba-nu tot cersiti!

0 0

13.10.2010 19:00 catarina

stimate constantin obreja,

corect se spune: ce faci tu sau ce faceti dumneavoasta. in nici un caz "ce faci dumneavoastra"

ce fac eu? desi nu fac greva foamei ma lupt cu acest sistem incorect,incoerent si plin de favoruri fata de anumite persoane cu viziuni portocalii.

0 0

13.10.2010 19:04 catarina

ps.iar filmul se intituleaza "si caii se impusca,nu -i asa?"

0 0

13.10.2010 19:40 rebeca_condoiu

Sa ceri si sa lupti sa ti se respecte drepturile nu inseamna sa cersesti in niciun caz! E ANORMAL sa nu te poti intretine din munca pe care o faci! Dar asa a zis si Basescu, sa plecam in alte tari cei care suntem nemultumiti.

0 0

13.10.2010 20:56 dragoiu

Doamneeeeeeeeee! N-am mai auzit aşa ceva!!!!!! Un coleg să ne spună să punem mâna pe treabă şi să nu mai cerşim ! Nu-mi vine să cred că se poate întâmpla aşa ceva! Dar ce crezi tu colega că facem noi la şcoală? Ne jucăm cu păpuşile? Îmi pare rău că te mulţumeşti cu puţin!!!! Dar cred că atâta meriţi! Cei care te plătesc au aflat că doar atât îţi trebuie ca să fii mulţumită şi ţi-au dat! Nu vorbi însă în numele altora! Tu poţi să te duci la munca ta şi să depui tot efortul din lume pe bani puţini! Lasă-i pe alţii să lupte pentru drepturile şi demnitatea lor! Tu dacă ai pierdut-o ,e treaba ta!!!!!!!

0 0

13.10.2010 21:32 gabra

Multi dintre noi au inceput sa-si spuna parerea,mai buna sau mai rea,dar toti am uitat ca este vorba despre viata unui om.Sa incercam sa fim macar in ultimul ceas SOLIDARI si sa speram ca nu e prea tarziu pentru colega noastra,poate chiar pentru noi.

Transmiteti scrisoarea de mai jos si altora si poate se va gasi cineva la locul potrivit, care sa nu permita sa moara un cadru didactic.Ideea nu-mi apartine ,este a unei alte colege din tara.

SCRISOARE DESCHISA

ADRESATA TUTUROR CELOR CARE VOR SA AUDA SI SA REACTIONEZE

Consternata de faptul ca in Romania s-a ajuns sa se moara pentru a-ti

revendica drepturile obtinute prin lege, fac un apel catre toate cadrele didactice

din Romania de a se alatura prin aceasta scrisoare deschisa, demersului d-nei

invatatoare Cristina Irina Anghel, în vârstă de 51 ani, învăţătoare la Şcoala nr. 2

din Caracal, de a sensibiliza autoritatile responsabile din Romania pentru a

intra in legalitate.

TREBUIE gasita o solutie rezonabila pentru ca acest DASCAL al

Romaniei sa fie salvat!

Sta in puterea noastra, a tuturor cadrelor didactice din Romania sa fim

alaturi de aces om atat de curajos si determinat sa se faca dreptate unei categorii

sociale care este desconsiderata in Romania .

Va propun sa trimiteti acest mesaj tuturor cadrelor didactice si institutiilor

din Romania care raspund de invatamantul romanesc .

Este fara precedent ca in Romania anului 2010 sa se moara pe un pat de

spital pentru o cauza dreapta si nimeni sa nu reactioneze!!!!

Domnilor responsabili, gasiti o solutie pentru aceasta problema!

Nu asteptati sa moara un dascal al Romaniei !

Profesor

Irina Constantinescu



0 0

13.10.2010 22:22 nicoletas

Exista si o petitie in acest sens. Daca doriti sa o semnati intrati aici http://www.petitieonline.ro/petitie/incetarea_din_partea_d_nei_inv_anghel_
cristina_irina_a_grevei_foamei_i_continuarea_luptei_
impotriva_genocidului_social_programat_aplicat_romanilor_de_catre_pre_edintele_i_guvernul_romaniei-p02907049.html

0 0

13.10.2010 22:32 constantin_obreja

1. Pentru Corina: Ceea ce faci e inutil! Societatea actuala nu va rezolva nimic! Daca ar fi altfel, in fiecare zi am avea cate un om in greva foamei. Gandeste-te bine si citeste cu atentie ceea ce ti s-a spus, trecand totul prin filtrul ratiunii normale, legale, morale. Normal (?!) ar fi ca in greva foamei sa inrte toti liderii de sindicat! 2, Pentru 'catarina': ma bucura cand cineva chiar citeste cu atentie ceea ce scriu! Ai dreptate, dar nu am avut nicio posibilitate sa corectez ceea ce deja am trimis; mai mult, am considerat ca acele vorbe, ganduri au fost adresate unor persoane care 'voiau idei' si nu greseli de butonare! Nu vi s-a intamplat niciodata? Mie mi se intampla frecvent si stiu sa citesc un text chiar daca are greseli, dar ... are idei! Cat despre cai, e sigur ca ne impuscam! Sa ne 'impuscam' in tacere si sa ne suportam trecerea asa cum putem mai bine! Asta ne va face bine fiecaruia in parte si tuturor impreuna, pentru ca, in fapt, suntem un intreg din care, uneori, cineva mai 'tipa' ceva bun sau rau! Numai bine,

0 0

13.10.2010 23:33 emil

Pentru violetatataran. Imi este rusine ca exista si asemenea gandiri printre colegii cadre didactice...

0 0

14.10.2010 13:43 elaisa

PENTRU VIOLETATATARAN

Meditatii dau fiindca sunt solicitata. Dand meditatii, muncesc, nu fur. Si e o munca pe langa cea de la scoala,unde ma epuizez suficient. Meditatii se fac nu pentru ca nu lucreaza profesorul la clasa(OR FI SI ASTFEL DE SITUATII, DAR SUNT INCIDENTALE), ci pentru ca nu toti elevii se implica, nu toti isi fac temele, nu toti citesc . Se trezesc in anul terminal ca "n-a lucrat profesorul cum trebuie'. Ma dezgusta genul asta de justificare.

0 0

14.10.2010 15:07 catarina

1. eu sunt o fiinta umana, care cere sa fie respectata ca persoana individuala, care cere sa ii fie respectata munca, si da, de ce nu ,sa ii fie platita la adevarata valoare si importanta pentru societate.

chiar daca as fi fost cal nu as fi stat doar sa fiu impuscat ci as fi luptat.

2. cu siguranta aceata persoana, violeta tataran nu este cadru didactic.

3. intrebarea ramane, ce facem concret, pentru aceasta doamna care in continuare isi risca viata pentru un principiu, pentru noi toti.

este vreun lider de sindicat printre cei care scriu aici?care sa ne indrume din punct de vedere legal?

0 0

14.10.2010 15:44 marioara2008

Doamna VIOLETA TATARAN,imi este rusine ca un coleg al nostru poate gandi in acest mod......Nu cred ca cerseste nimeni nimic, ci doar cerem respectarea unor legi si drepturile care ni se cuvin.Sigur ca toti am ales aceasta meserie fiindca ne place si tot ceea ce facem , facem cu placere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem voluntariat.Toi stim cate lucruri aiurea si fara rost se fac in tara asta, cheltuieli nejustificate, bani aruncati in vant...Am preluat de pe un site(nu stiu daca am voie sa-i scriu numele )urmatoarele:"Mihaela Dima si Tudor Chirila de la RealitateaTV ne anunta ca "scoala din localitatea ialomiţeană Frăţileşti are termopane, parchet laminat şi centrală termică proprie. Toate au fost cumpărate anul trecut şi au costat 200.000 de lei. Acum, din lipsa elevilor şcoala se desfiinţează.Cry Cei 24 de copii din Frăţileşti vor merge acum trei kilometri până la şcoala nereabilitată din comuna Săveni. În plus, unitatea este supraaglomerată, peste 500 de elevi învaţă în doar şapte săli de clasă."



Din reportaj mai aflam ca "un milion de lei s-a investit în ultimii pentru construcţia unei şcoli în localitatea Cheţcani, judeţul Mureş. Proiectul prevedea alocarea a peste 2,5 milioane de lei pentru aceasta, însă a venit criza şi nu s-a mai alocat nici un leu pentru unitatea de învăţământ. Constructorul a plecat, iar acum clădirea se degradează pe zi ce trece."





Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 1.200.000 LEI, adica 282.352 EURO. Avand in vedere ca pensia medie este de 710 lei (173 Euro), acest porcism este echivalent cu 1.632 pensii medii!!!!! "

Deci, ce parere aveti?



0 0

14.10.2010 15:59 marioara2008

Unde este SOLIDARITATEA dintre dascali, oameni buni?Daca vom proceda in continuare ca racul ,broasca si stiuca, asta vom avea si vom primi......

0 0

14.10.2010 23:25 relya

Bun gasit!Noi, cei din Urziceni- Ialomita, ne-am mobilizat!Maine, 15 octombrie, intrerupem lucrul in intervalele orare 10-12 si 13-15.Ce este ingrijorator, este faptul ca niciun lider de sindicat n-a avut o minima initiativa.Am facut aceasta propunere pentru data de 5 octombrie si nu s-a materializat din cauza slabiciunii liderului, am insistat si colegii au fost de acord.Am anuntat si liderii judeteni,care au primit pozitiv aceasta forma de protest, am informat presa si sper sa fie un semnal simtitor la nivelul judetului. Atat am putut eu sa fac!Nu misc muntii, dar arat ca-mi pasa de COLEGA NOASTRA!Ar fi bine daca liderii nostri de sindicat ar avea initiative atunci cand trebuie,si daca noi am fi uniti si corecti unul fata de celalalt,in fond este o cauza comuna!S-auzim de bine!

0 0

15.10.2010 16:19 bravers

Doamna CRISTINA ANGHEL, ma rog in fiecare zi ca bunul Dumnezeu sa va dea putere si sanatate ca sa iesiti cu bine din aceasta incercare a vietii. Viata este o lupta, stim cu totii acest lucru.Ma intreb daca cei ce fac rau OMULUI mai sunt si ei oameni...si merita efortul de a fi implcati in lupta dv , in lupta noastra.Chiar daca nu sunt de acord cu aceasta forma suprema de protest , va rog sa ma simtiti alaturi de dumneavoastra, iar momentul reusitei, daca va fi candva va fi doar al domniei voastra.

Pentru politicieni moartea unui educator nu inseamna nimic, pentru noi educatorii

poate fi regretabila povara , care ne va urmari toata viata.

Imi este rusine, mie ,INVATATORUL,ca nu pot sa sa fac nimic,ca sunt neputincios .

Va doresc tot binele din lume si nu uitati ca cei dragi va aseapta acasa.

0 0

15.10.2010 17:17 catarina

reiau intrebarea. este vreun lider de sindicat, aici pe forum, care sa ne poata indruma din punct de vedere legal in demersul sustinerii acestei doamne care lupta pentru noi toti? ?

liderul de sindicat din scoala mea mi a spus ca nu ia nici o atitudine pentru ca nu are bani si nu face greva.

0 0

15.10.2010 19:51 sorinborodi

Cred ca doamna Anghel se descurca singura. A demonstrat o data ca poate.

0 0

15.10.2010 20:59 nera10

si eu am trimis un mail liderului judetean in data de 2 sau 3 gandindu-ma ca dansul are posibilitatea de a transmite in scoli sa ne mobilizam pentru a o sustine pe d-na Anghel, dar nu am primit niciun raspuns. Nu-i inteleg. Ar putea profita de situatie pentru a mobiliza toate judetele.Azi am primit un mail ca luni sa purtam banderole albe ca semn de sustinere pentru actiunile din Bucuresti. Toate sunt importante, dar ce e mai important ca viata unui om care lupta penmtru un ideal?

0 0

15.10.2010 23:17 professorbujor

Doamna Anghel lupta in forma pe care a ales-o pentru ca maimutzele sa poata cobori din copac ;din nefericire ,printre bipezii care mobileaza romanika exista pitecantropi care vor sa instaureze dictatura planetei maimutzelor; si la instalarea australopitecilor si neandertalienilor se straduiesc sa dea o mana de ajutor si cei care par a fi oarece alcatuiri cu chip uman .Dar nu sunt decat neste taratoare pupincuriste .Un astfel de exemplar ,absolut jegos ,este "violetatataran".

0 0

16.10.2010 14:45 iulialuci

Stimata colega, Cristiana Anghel, va rog renuntati la greva foamei! Mie mi-e trama ca repercusiunile grevei vor fi ireversibile pentru sanatatea dumneavostra si nu merita sa va pierdeti ce aveti mai scump pentru niste nesimtiti!

Va admiram cu totii si ne rugam sa va apere Dumnezeu de nenorociri! Va iubim si va stimam, dar nu putem sa va ajutam decat cu rugaciunile noastre .

Ascultati bataile inimilor care bat alaturi de dumneavoastra si iesiti din greva!

Va rooooooog, va impoooooooor!

0 0

17.10.2010 11:54 oly20

Mi-am facut un ecuson:

,,Salvaţi-o pe doamna Anghel!

Salvaţi dascălul român!" dar nu ştiu dacă voi avea curajul să-l port în şcoală înfruntând privirile celor care nici nu ştiu şi nici nu vor să ştie ,,ce m-a apucat...!!!"

Dacă măcar un ecuson am purta fiecare, cred că ar fi puţin mai mult decât vorbe!

Poate trecem la FAPTE!!!

0 0

17.10.2010 12:00 oly20

FAPTE MARI!!!!!!!

0 0

17.10.2010 12:42 catarina

cred că este o idee foarte bună aşa că de ce sa nu ai curajul? miine voi contacta liderul de sindicat pe judeţ şi sper să se poată organiza o astfel de acţiune în scoli. poate il cunoaşte cineva pe dl nistor să organizeze ceva la nivel naţional, in aceeaşi zi,la aceeaşi oră.

dacă această dosmnă a avut curajul să işi pună viaţa în pericol noi să nu avem curajul de a purta un ecuson?

cred ca in loc sa venim cu patetisme de genul"va rooooooooooog, va implooooooor" să strângem rândurile şi să luam atitudine. să dovedim ca nu mai suntem acea categorie sociala care se comporta ca un balon. atunci când este mai important să actionăm , fîs.

0 0

18.10.2010 05:50 costi45ro

Un singur om nu poate schimba nimic şi jertfa e zadarnică. Nu ştiu câţi dintre noi îşi mai aduc aminte de el care şi-a dat foc pe o pârtie din Poiana Braşov pe vreamea lui Ceauşecu , protestând astfel impotriva încălcării drepturilor omului.Gestul lui a fost inutil.

Suntem o categorie care nu putem să fim uniţi.Gestul suprem al colegei noastre devine,aprope, inutil. Trebuie să-i spună cineva asta. Uneori , a renunţa la viaţă, pentru o idee, devine absurd. Ceilalţi stau pe margine şi aşteptă rezultatul, în favoarea lor.

Cred că ar trebui să aderăm la ideea colegei, de purta un ecuson cu ,,Salvaţi-o pe doamna Anghel! Salvaţi dascălul român!" . Măcar aşa am arăta că ne pasă.

0 0

18.10.2010 08:15 catarina

se spune corect "suntem o categorie care nu poate"

tocmai asta spun, să nu o lăsăm singură in lupta ei. acum,când îi este mai greu din punct de vedere medical, dar mai uşor din punct de vedere spiritual.să renunţe acum ar fi echivalent cu a renunţa la viaţă.

cadrele didactice doresc salarii mai mari, doresc respect din partea societăţii dar atunci când trebuie trecut la acţiune sunt unele dintre ele care nu doresc sa facă ceva.dar sunt primele la beneficii.

işi aduc aminte de acel om toţi cei care credeau in ceea ce credea şi el,in libertate, a persoanei,a gândirii, in respect. caricaturile de astăzi cu siguranţă nu.

in concluzie, sunt 4 locuri unde se arată sprijinul. cine se mai inscrie?

0 0

18.10.2010 18:18 emil

Pentru catrina. Regret dar nu pot citi ceea ce ati scris. Forma dvs. minima de solidaritate cu o educatie de calitate ar trebui sa fie si respectarea regulilor de scrie corecta in limba romana. Face parte si din regulie de politete si de buna crestere. Regret ca trebuie sa moderez si astfel de lucruri de buna comunicare. Va multumesc.

0 0

18.10.2010 19:08 catarina

aveţi cam multe regrete stimate domn emil.făcând abstracţie de faptul ca nu am scris cu literă mare cuvântul de la inceputul propozitiei, şi asta pentru că aşa am vrut eu şi nu pentru că nu aş sti,care sunt greşelile_

poate că ar trebui să citiţi şi celelalte mesaje să vedeţi câte greşeli sunt, domnule moderator.cu plăcere.

0 0

18.10.2010 19:11 catarina

ps.numele corect este catarina.

am pus punct "dialogului " şi sper să puteţi citi acest mesaj şi mai ales să il intelegeţi.

0 0

18.10.2010 19:54 catarina

ps 2. văd ca nici dumneata nu ştii să scrii corect."regulilor de scrie corecta in limba romana"?

păi......... stimate domn, ori spui "regulilor de a scrie corect în limba română" ori spui "regulilor de scriere corectă în limba română".

aşa ca mai vezi dumneata şi bârna din ochii dumitale nu numai paiul din ochii mei.încă o dată, cu plăcere.

0 0

18.10.2010 19:59 catarina

ps 2. văd ca nici dumneata nu ştii să scrii corect."regulilor de scrie corecta in limba romana"? păi......... stimate domn, ori spui "regulilor de a scrie corect în limba română" ori spui "regulilor de scriere corectă în limba română". aşa ca mai vezi dumneata şi bârna din ochii dumitale nu numai paiul din ochii mei.încă o dată, cu plăcere.



0 0

18.10.2010 20:22 emil

Imi pare rau ca nu intelegeti ca aici citesc elevi, parinti, presa si isi fac o idee despre calitatea educatorilor. Da, am gresit si eu, puteam sa corectez, dar nu am facut greseli sistematice asa cum continuati dvs. sa faceti cu impertinenta. Regret, voi lasa cateva ore mesajele ca sa fie vazute, apoi le voi sterge si pe ale mele si pe ale dvs., din dorinta de a nu denatura mesajele de aici. Imi pare rau ca nu ati inteles nimic din ceea ce vreau sa comunic. Romania este o tara in care regulile nu sunt respectate...

0 0

19.10.2010 08:44 catarina

Stimate domn moderator emil, "mult mai superior" în "regulilor de scrie in limba romana", mai sunt 3 mesaje pe care, în atitudinea duminale uşor dictatorială nu le-ai şters.

Înainte de a te fi lăsat influenţat de micile dumitale orgolii ar fi trebuit să vezi fondul celor spuse de mine în mesajul pe care dumneata, aşa cum spuneam, l-ai şters.

PS.Spusesem că pun punct dialogului dar pentru că dumneata nu ai putut înţelege acest lucru am fost nevoită să dau replica. Mi-ar plăcea să cred că este cineva în apropierea dumitale care să te ajute. PUNCT. FĂRĂ DE LA CAPĂT.

0 0

19.10.2010 11:07 claudiamd

Ce fac sindicatele noastre? Se solidarizeaza cu protestul de la finante!!! Cu d-na invatatoare aflata in greva foamei nu se solidarizeaza nimeni. La negocierile pt grila de salarizare nu se negociaza pentru preuniversitar. Pe noi nu ne reprezinta nimeni. Legea educatiei se discuta de mai multe luni, a mai fost asumata, acum s-au trezit sindicatele sa refuze asumarea? Ce au pazit pana acum? Eu nu mai inteleg la ce foloseste sindicatul, sunt rupti total de dorintele si nevoile noastre. Ce am cu putea face fiecare individual? Sa intram fiecare in greva foamei? Cui ii pasa?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN