Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

www.edu-gate.ro pentru revitalizarea educatiei in Romania

www.edu-gate.ro ofera un bogat continut ce reflecta programele de educatie lansate in EDUGATE, rezultatele cercetarilor la nivel mondial pentru o educatie de calitate, strategii de educatie la nivel mondial si national, articolele ale expertilor nationali si internationali in educatie sau parintilor precum: Scrisoarea deschisa catre Ministrul Educatiei; Memoriul Federatiei Nationale a Asociatiilor de parinti - Invatamant Preuniversitar; Un set de principii pentru o reforma autentica a educatiei; Programul Scoala pe bune; Principii pentru "scurt-circuitarea" circuitelor vicioase in invatamantul romanesc; Standarde pentru evaluarea calitatii in invatamant, Curricula Nationala Gifted & Talented; Programul pilot Gifted Education in Romania, si multe alte documente.



Aici esti invitat sa intervii ca parinte sau profesor, educator sau cercetator, expert sau simplu spectator si sa te exprimi pentru ce fel de educatie vrei sa mearga copiii la scoala . Daca stii, vrei si poti, fa-te auzit pentru o reforma profunda a educatiei - o reforma care incepe cu fiecare dintre noi si pentru care trebuie sa ne activam capacitatea de a invata.



Luni, 17 decembrie, Consortiul EDUGATE si IRSCA Gifted Education vor participa prin Presedintele Florian Colceag in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I" la lansarea in dezbatere publica a noului proiect de Legi ale Educatiei.



Invitam organizatiile non-profit si membri ai societatii civile sa fie prezenti la eveniment si sa se inscrie in Miscarea EDUGATE pentru revitalizarea educatiei.



Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: monig | 16.12.2007 21:29 | 2778 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

16.12.2007 22:29 sebi02

Anual, aproximativ 95% dintre cadrele didactice din Romania primesc calificativul "Foarte Bine"; conform curbei lui Gauss si implicit "bunului simt" acest procent este mult prea mare.

Evaluarile cadrelor didactice sunt realizate de catre directori de scoli si de catre consiliile de administratie. In general, ca sa fie liniste in scoala, toata lumea primeste calificativul "Foarte Bine".

Astfel apare cea mai importanta problema a invatamantului romanesc, si anume: mediocritatea profesionala tolerata.

Daca ne imaginam sistemul nostru de invatamant ca pe o lupta permanenta pentru adevar, dreptate, bine, frumos etc. (ceea ce si este de fapt)atunci perdantii ar fi profesorii care tind spre excelenta, in timp ce castigatorii ar fi profesorii impostori si mediocri. Dilema sistemului de educatie din Romania pare a se manifesta intre "meritocratie" si "mediocrito-cratie". Din pacate, de la inaltimea fotoliul ministerial, acesta distinctie elementara nu pare a fi vizibila.

Astfel, noile legi ale educatiei par sa confirme vechiul dicton:



"In afara-i vopsit gardul

Si inauntru-i leopardul..."

0 0

17.12.2007 00:13 psihodor

Pai, asta inseamna ca in varianta sustinerii examenului de titularizare, sau cum i-o mai zice,stagiatura, angajare, la nivelul fiecarei scoli, directorii vor trebui sa-si asume si sa justifice aceste procente si cred ca vor fi foarte putini cei care vor abuza de functia lor de decizie si vor accepta ca in scolile conduse de ei sa fie majoritari profesorii cu o slaba pregatire profesionala sau cu pile. Sunt convins ca majoritatea directorilor vor deveni mai responsabili.

0 0

17.12.2007 18:50 aurel

Ati aizit de MITA

0 0

18.12.2007 12:40 mirisim

la naiba!

directori responsabili? mita e la putere! asta se intampla in scolile din romania! nu se tine cont de cat esti de bun , ci de cat de mult poti sa-i dai directorului. exista suplinitori cu ore suplimentare si pt care se trag sforile in fiecare an sa aiba post, in timp ce un titular, care-si face datoria si si-a castigat totul prin munca, este umilit si jignit de catre director. halal sistem de inv. dupa ce ca eram la mana primariilor acum am ajuns si la mana directorilor incompetemti, dar si a unor contabili care vin o data pe luna la scoala sau chiar deloc, ca deh, e prieten cu directorul.....

0 0

18.12.2007 12:41 mirisim

scuze, incompetenti

0 0

19.12.2007 20:10 floarebernad

am vrea sa nu mai fie atatea experimente inutile pe seama copiilor si implicit a parintilor; ma indoiesc ca valoarea va prima in detrimentul incompetentei, nepotismului, cunoscutilor sau simpatiilor din anumite pricini;e f. greu sa se faca o curatenie (asa ca de Pasti, de exemplu)pentru ca tentaculele sunt incrucisate, innodate ,eu mi-as dori tare mult sa se intample minuni si in inv., sa existe motivatie, ma intreb unde s-a pierdut descentralizarea,si cand vor putea trai decent si dascalii? nu de alta, dar tentatiile i-ar corupe mai greu

0 0

19.12.2007 20:18 monicaserban2003

Avem si noi in scoala unul din fondatorii acestui program, suntem din Cta, Lic de Arta.Am fi onorati daca am putea si noi avea acces la cursuri, cu conditia sa se desfasoare in orasul nostru.Avem copii extraordinari si am dori sa infiintam un centru la noi in liceu pe arte, de ce nu si pe limba romana.

0 0

19.12.2007 21:17 sorinborodi

Programul e bun ,e extraordinar, dar ,colegi,atentie,sa nu abata atentia de la problemele momentului !! Care sunt acestea ?

1.Vrem examen de admitere in licee

2.Nu vrem titularizare prin examen in scoli

0 0

31.01.2008 16:49 marinescu_ana

Ce facem cu copiii care dovedesc talent ,care depun efort f.f. mare pentru dezvoltarea lor invirtutea talentului lor si care trebuie sa se inconvoaie si sub marea si inutila incarcatura a programei scolare ,atat de neadecvata vocatiilor copiilor nostri?Cand se va structura acest invatamant dupa criterii in avantajul dezvoltarii copiilor ,a vocatiilor lor ?Macar de s-ar da posibilitatea notarii lor in functie de rezultatele obtinute la activitatile extrascolare desfasurate in cluburi ,palate ale copiilor!Sa tinem cont cat de valoros e talentul cultivat,iar nu copilul indopat cu stiinta pentru care inca nu are nici capacitate ,nici timp de ingerare.E un mare pacat sa -iinvatam pe copiii nostri viciul de a fi superficiali in pregatirea lor din cauza programelor extrem de incarcate ca si continut ,dar si ca numar de ore alocat pentru studiu .Pur si simplu ii progamam pentru stres ,pentru o viata sterila in ceea ce priveste dezvoltatrea si aportul lor viitor, la o viata bogata in trairi simple,curate,demne,echilibrate,lipsite de nevroza concurentei,a insuccesului determinat de false idealuri.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN