Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferinta de Presa EDUGATE: Ne place Romania. Dar o vrem altfel.

Nu schimbata din temelii, nu intr-o alta forma, nu cu alt relief. O vrem doar responsabila si constienta de drumul ei, eficienta si moderna, capabila sa asculte glasul oamenilor valorosi. Asa cum ar fi trebuit sa devina cu mult timp in urma.


Am asteptat aproape 18 ani ca institutiile statului si clasa politica sa ajunga la maturitate, sa urmeze exemplul tarilor dezvoltate si sa isi stabileasca agenda in functie de prioritatile cetateanului. Am avut rabdare si incredere ca Romania va ajunge treptat sa fie condusa pe baza unor politici elaborate profesionist, pe solutii tehnice date de specialisti, fara filtrul implicarii politice sau al intereselor personale.


Avem in continuare incredere, insa nu mai avem rabdare. Noi, reprezentantii societatii civile, avem dreptul sa intervenim in destinul Romaniei, avem capacitatea sa furnizam solutii tehnice si profesioniste si avem obligatia sa le facem publice.


Luni, 14 ianuarie 2008, reprezentantii societatii civile vor prezenta public o oferta de solutii concrete menite sa conduca la intarirea institutiilor statului si la promovarea adevaratelor valori ale Romaniei.


Documentele si principiile ce vor fi prezentate in cadrul conferintei de presa sunt rezultatul a multe luni de eforturi facute de tehnicieni, o provocare pentru toate structurile societatii, si doar primul pas din campania de transformare a Romaniei intr-o tara guvernata de competenta, responsabilitate, calitate, respect si eficienta.


Suntem convinsi ca proiectul de Constitutie si pachetul de masuri pentru reforma in educatie pe care le vom prezenta opiniei publice vor genera controverse, ca orice idee reformista si indrazneata, insa ne asumam consecintele.


Avem dreptul, avem obligatia si, mai ales, avem convingerea ca in Romania se gasesc suficient de multi oameni de valoare care sa ia in seama macar la nivel de dezbatere propunerea unor experti ai societatii civile.


Va asteptam alaturi de noi luni, 14 ianuarie 2008, incepand cu ora 12,00, la sala Ion Heliade Radulescu – Biblioteca Academiei Romane.

Grup de initiativa:
Florian Colceag , presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education
Dumitru Costin, presedinte BNS
Dan Manoleli, presedinte FDSC
Marian Stas, presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership
Nicolae Dragulanescu, presedinte LIGA DE COOPERARE ROMANIA-FRANTA, SECRETAR GENERAL FUNDATIA ROMANA PENTRU PROMOVAREA CALITATII
Liviu Dragomirescu, Grupul Ecologic de Colaborare

Florian Colceag
Presedinte EDUGATE
Presedinte IRSCA GIFTED EDUCATION



Bucuresti, 10 ianuarie 2007



EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati

http://www.edu-gate.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: monig | 10.01.2008 21:49 | 970 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

11.01.2008 23:07 sorinborodi

Asteptam oferta de solutii .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN