Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

5 aprilie: Se lanseaza cursul de formare in psihopedagogia excelentei



Cursurile se adreseaza functionarilor din MECT, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, ISJ-uri, CCD-uri, profesorilor care vor intra in administratie si care doresc sa-si mareasca gradul de competenta, si tuturor celor interesati, parinti, studenti, liber-profesionisti, mentori, formatori si traineri nationali. Cursurile vor fi filmate si vor fi oferite in acest an pe platforma de flash video streaming in format open source (acces gratuit, online) ca efort de sustinere la nivel national a campaniei „Investeste in Educatie” lansata de IRSCA Gifted Education si EDUGATE pentru promovarea unei Educatii de Calitate in toate scolile romanesti.

Inscrierile se realizeaza online la adresa: http://www.supradotati.ro/inscriere_curs.php

IMPORTANT. Cursurile vor fi filmate si vor fi oferite in paralel pe platforma de flash video streaming in format open source (acces gratuit, online) ca efort de sustinere la nivel national a campaniei „Investeste in Educatie” lansata de IRSCA Gifted Education si EDUGATE pentru promovarea unei Educatii de Calitate in toate scolile romanesti. Detaliile legate de platforma vor fi anuntate curand. Cei interesati de aprofundare, din intreaga tara, au la dispozitie pregatirea online + cursurile urmatoarei Scoli de Vara a Educatiei de Excelenta pentru a finaliza cu un examen si diploma - ce va avea acelasi statut ca si cursul de psihopedagogie a excelentei.

Va invitam sa va inscrieti cat mai curand la urmatoarea Scoala de Vara online: www.supradotati.ro/inscriere

Cursurile sunt acreditate de Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv – Comportamentala (AHPCC) si finalizate cu un examen. Se vor elibera diplome recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru asigurarea unui loc va rugam sa achitati contravaloarea modulului ( 950 lei ) pana in 4 aprilie 2008 in contul: IBAN (RON): R010 FNNB 0012 0227 6145 RO01, deschis la Banca Credit EuropeBank, Sucursala Doamnei, Bucuresti, Beneficiar: IRSCA Gifted Education, CIF 17262316.

La detalii plata va rugam sa specificati – plata Curs psihopedagogia excelentei + numele si prenumele dvs. Pentru facturare va rugam sa ne contactati la 0729.029.484 sau office [ ] supradotati.ro

Va rugam sa pastrati chitanta achitarii cursului pentru 5 aprilie.

Programa formatori pshihopedagogia excelentei.

Curs tehnici de psihoterapie pentru optimizarea comportamentului uman:

* Sugestie si sugestibilitate si rolul lor in comportamentul eficient / 2 ore;
* Autoreglarea starilor psihice din tehnici de relaxare / 2 ore;
* Tehnica imaginatiei dirijate strategie de prevenire si combatere a unor disfunctii psihice si psihosomatice/ 2 ore;
* Tehnici de respiratie controlata pentru un stil de viata optim / 2 ore;
* Restructurarea atitudinala prin tehnici cognitiv comportamentale / 4 ore;
* Programarea neurolingvistica si rolul ei in optimizarea comportamentului /2 ore;
* Cum abordam personalitatile dificile / 4 ore;
* Strategii de optimizare a comunicarii si armonizarea relatiilor in grupurile de munca/4 ore;
* Harta mentala si structura mecanismelor gandirii/ 2 ore
* Ritmuri de dezvoltare a personalitatii, factori stimulatori si/sau inhibitori/ 2 ore;
* Dezvoltarea asincrona, hiperexcitabilitatea si adaptarea sociala/ 2 ore;
* Stagiile de dezintegrare pozitiva a personalitatii si dezvoltarea abilitatilor cognitive/ 2 ore;
* Motivatia, stima de sine si starea de flow/ 2 ore;
* Stiluri de invatare, utilizarea celor doua emisfere, structurarea sociala a clasei/ 2 ore;
* Modelele educative Renzulli si Gagné /2 ore;
* Programe educative, modele de administrare a programelor/2 ore;
* Curricula si evaluare, indicatori si modele de performanta /4 ore;
* Programe pentru copii cu nevoi speciale de educatie /2 ore;

Formatori

Presedinte AHPCC, Prof. univ. dr. Irina Holdevici

Psiholog. drd. Moise Ana-Maria

Psiholog Tepurlui Petrisor

Presedinte IRSCA Gifted Education si EDUGATE, Specialist international gifted education, Prof. Florian Colceag drd., MA.


Despre Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv –Comportamentala (AHPCC)

Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala (AHPCC) este o organizatie profesionala, infiintata in iunie 2006 de un grup de teoreticieni si practicieni din domeniile psihoterapiei cognitiv-comportamentale, hipnoterapiei, psihodiagnozei clinice si consilierii psihologice.

A.H.P.C.C. se adreseaza tuturor studentilor din anii terminali, precum si licentiatilor in urmatoarele domenii : psihologie, medicina, asistenta sociala, psihopedagogie, teologie, si/sau alte discipline similare. De asemenea, se adreseaza publicului larg, tuturor celor care vor sa afle mai multe despre tainele psihoterapiei, hipnozei, precum si despre mecanismele de prevenire si combatere a stresului.

WEB: http://psihologie.dot.ro/

Despre Noi

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, înregistrata în registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability; Asia-Pacific Federation of the WCGTC- cele mai înalte foruri internationale în domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta înalta – Legea nr.17/2007 intrata în vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de învatare accelerata, consultanta, mentorat si de îmbogatire a curriculei scolare.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: monig | 03.04.2008 23:36 | 8054 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

04.04.2008 15:22 dr_letter

Toate bune si frumoase, e nemaipomenit ! Buna initiativa, minunat, splendid !

Dar daca un amarat de profesor achita taxa de inscriere la un modul isi cam da tot salariul.... De ce nu se aloca si institutiilor de invatamant un fond de perfectionare, din care sa se poata sustine o parte din costurile acestor cursuri ?

0 0

04.04.2008 17:28 adinatulbure

CCD Tg Mures a gasit fonduri pentru a asigura cazarea si masa pentru 4 psihologi in timpul participarii la Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta la Brasov. Rezultatul: realizarea de cursuri in cadrul CCD acreditate de MECT privind educatia de excelenta . Primaria din Lupeni a subventionat participarea unor cadre didactice , la fel s-a intamplat in Gorj. Le-am intrebat pe colege cum au reusit sa faca asta... si au spus ca , au fost cu o cerere la primarie. E an electoral. Cine doreste sa se inscrie poate incerca cu o cerere la consiliul local sau la primarie. Motivatia? valoarea cursurilor, salariul mic, dorinta sincera de a invata ceva valoros si de a aduce in clasa. Merita incercat, s-ar putea sa reusiti. Efortul de schimbare ar trebui sa porneasca din trei directii asa cum se intampla in societatile de succes : stat, societate civila, mediu de afaceri. Sunt convinsa ca in Bucuresti exista destule resurse in mediul de afaceri de exemplu. Va spun si care e rata de raspuns : cam un raspuns la 100 de e-mailuri trimise. dar merita, schimbam ceva . Si o facem noi. Stam cu constiinta impacata. Va invit sa urmariti filmul "Pay it forward" - despre cum poate un copil si un gand frumos schimba o lume intreaga, despre cum poate un profesor inspira un astfel de act. Miracole? exista , numai ca trebuie sa invatam sa le vedem, sa le cautam , sa fim constienti de existenta lor. Imi doresc sa fiu inca in viata cand Romania va iesi precum Finlanda prima la testele PISA, cand vom trai intr-o tara civilizata .......depinde de copiii pe care ii educam noi acum. Sa ii invatam sa viseze la asta!

0 0

05.04.2008 03:31 emil

Am acceptat aceasta stire, fara sa citesc cu atentie continutul. Nu pretul "gras" ma deranjeaza ci mai degraba continutul si ... probitatea cursului. Pare a fi un fel de curs de ... "Yoga" sau alte practici la limita dintre normal si ocult, care nu pare a justifica vreun mare ajutor pentru copiii nostri supradotati sau pentru "calitate" asa cum declama organizatorii... Eu ramana un circumspect al acestor ...practici ce par a fi cam....in afara legii!!! Poate ca nu ma pricep prea bine la aceasta ...parapsihologie, poate ca gresesc, dar cred ca un astfel de curs ar trebui supravegheat de oameni responsabili din sistemul educational.

0 0

05.04.2008 12:10 mbzimn

Interesanta propunerea D-nei Tulbure,dar ne-am cam saturat de nulitati promovate pe realtii,conostinte si sustinere politica.De ce oare in toate functiile importante sunt pormovati doar cei care isi urmaresc interesul propriu si spun ca tot ce fac ei,este in intereseul colectivitatii?

0 0

05.04.2008 12:41 lumin

pentru d-nul Onea

nu cred ca aveti dreptate, de fapt sper sa nu aveti dreptate. Personal, mi-as dori enorm sa pot sa fac acest curs. Dar m-ar costa si 9 transporturi la Bucuresti si ar trebui cel putin cuseta la tren, sa pot lucra sambata. Pentru mine reprezinta o mica avere.

Nu vad de ce doar pentru supradotati. Din contra, nu uitati ca suntem atat de slab pregatiti din punct de vedere psihologic noi restul profesorilor de alte discipline decat psihologie!...

0 0

05.04.2008 21:21 adinatulbure

520 de euro : un curs oferit de FDSC iata anuntul http://www.fdsc.ro/pagini/formare-formatori.php



FDSC este ONG de asemeni. De ce ofera ONG-urile cursuri pe bani, chiar si cele care beneficiaza de finantari foarte mari? Va las sa descoperiti singuri. Week-end placut in continuare. Mbzimm, si eu m-am saturat de asta, si de aceea fac ceva... voluntariez intr-o organizatie.



www.supradotati.ro/scrisori_sprijin.php



http://www.supradotati.ro/comunicat-doua-premii-pentru-educatia-de-excelenta.php

Premiul pentru excelenta in educatie de la Salonul de Psihologie

http://www.supradotati.ro/punctul_de_plecare.php

Pe de alta parte cursurile vor fi puse si gratuit pe internet la dispozitia tuturor celor interesati si care nu sunt din Bucuresti.

Ca organizatie, asteptam in continuare implicarea din partea mediului de afaceri.





0 0

06.04.2008 14:55 lumin

adina tulbure: "Pe de alta parte cursurile vor fi puse si gratuit pe internet la dispozitia tuturor celor interesati si care nu sunt din Bucuresti. "



multumim frumos!

0 0

08.04.2008 23:32 emil

Interesant! Sa fi inceput oare cursul acesta minunat? Sa se fi postat suportul pe Internet? ...

0 0

09.04.2008 21:02 adinatulbure

Incepeti cu notiunile fundamentale : http://www.supradotati.ro/gifted-education/

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN