Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect Comenius la Grupul Şcolar "Nicolae Teclu" Copşa Mică

Grupul Şcolar „Nicolae Teclu” Copşa Mică, găzduieşte în săptămâna 29 septembrie - 4 octombrie, activităţile planificate în cadrul proiectului Comenius „Limbajul european al modei”, derulat începând din anul 2006, în parteneriat cu două licee din Italia şi Franţa.
După ce au cunoscut modul de pregătire profesională în alte două sisteme de învăţământ europene prin vizitele efectuate în anii trecuţi în Italia şi Franţa, este rândul profesorilor şi elevilor liceului din Copşa Mică să exemplifice oaspeţilor lor (20 de profesori şi elevi italieni şi francezi) particularităţile pregătirii şi instruirii în cadrul învăţământului profesional şi tehnic din România. Prin programul stabilit, gazdele au urmărit atât prezentarea specificului pregătirii profesionale a elevilor în domeniul confecţii textile cât şi evidenţierea frumuseţilor şi valorilor culturale ale patrimoniului românesc.
În cadrul atelierelor de lucru s-au stabilit detaliile referitoare la elaborarea produselor finale ale proiectului (trei module tehnice „Fusta”, „Pantalonul” şi „Bluza”, un dicţionar tehnic român-italian-francez şi portofoliul elevului care va cuprinde pe lângă fişa de identificare lucrări, teste, evaluări care atestă atingerea competenţelor profesionale comune stabilite în cadrul proiectului şi o diplomă de participare la proiect care certifică atingerea competenţelor profesionale şi lingvistice).
Dincolo de schimbul de experienţă şi bune practici legate de procesul instructiv-educativ, organizatorii consideră că aceste aceste întâlniri, reprezintă o modalitate unică de a înţelege problemele cu care se confruntă comunităţile locale şi, în acelaşi timp, o modalitate de a contribui la eliminarea lor; doar atunci când oamenii aparţinând unor naţionalităţi şi culturi diferite ajung să trăiască şi să muncească împreună, prejudecăţile şi falsele bariere între diverse ţări vor dispărea.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: e_l_berger | 02.10.2008 10:50 | 1885 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

07.10.2008 22:36 salsib

Felicitari pentru implicarea in astfel de proiecte cu impact imediat in procesul educational.

Ma bucur ca si sibienii au inceput sa vada altfel progresul instructiv-educativ.

FELICITARI!!!!!!!

0 0

15.01.2009 16:53 coris

bravo/

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN