Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

ŞCOALA DE VARĂ 2006, NOI TENDINŢE ÎN DIDACTICA ŞTIINŢELOR,

Descrierea şcolii de vară
Cea de-a patra ediţie a Şcolilor de vară, organizată de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universităţii Babes-Bolyai, în perioada 1-6 septembrie 2006, abordează o temă prioritară a învăţământului din Uniunea Europeană - „Educaţia pentru dezvoltarea creativităţii”- vizând situarea învăţământului românesc la standardele internaţionale şi răspunzând astfel cerinţelor formulate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România.
Şcoala de vară se adresează cadrelor didactice şi cercetătorilor din domeniul educaţiei preocupate de dezvoltarea competenţelor lor profesionale în direcţia educării creativităţii elevilor şi studenţilor. Activităţile propuse includ conferinţe în plen, ateliere, discuţii în cadrul unor mese rotunde, expoziţii de materiale didactice şi produse cu nivel înalt de creativitate, realizate de către elevi şi profesori în activitatea şcolară, concursuri şi jocuri didactice şi altele. Prin intermediul acestor activităţi cu durată de 40 ore, se urmăreşte ca participanţii să îşi perfecţioneze competenţa de a proiecta şi de a organiza un învăţământ cu caracter creativ şi interactiv, în care să fie stimulate capacităţile creatoare şi abilităţile celor care învaţă. Participanţii implicaţi în activităţi cu caracter interactiv vor juca simultan sau alternativ atât rolul profesorului-antrenor, cât şi rolul ucenicului care învaţă.
Rezultatele acestor activităţi, constând într-un sistem de competenţe profesionale şi un set de modele de bună practică vor contribui la creşterea eficienţei procesului didactic. În timpul activităţilor, va fi vizată realizarea de către participanţi a următoarelor obiective: identificarea condiţiilor favorabile dezvoltării creativităţii cadrelor didactice, elevilor şi studenţilor, aplicarea unor metode prin care este dezvoltată creativitatea în relaţie cu abilităţile practice; cunoaşterea modului de exprimare a creativităţii în practica didactică, cunoaşterea multidisciplinară şi interdisciplinară a unor aspecte din realitate; exersarea unor metode şi tehnici de cercetare didactică; realizarea unor produse care implică un grad mare de creativitate; evaluarea produselor cu grad mare de creativitate; monitorizarea activităţii didactice; proiectarea şi organizarea unei cercetări didactice; prezentarea rezultatelor unei cercetări didactice.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: didacticageografiei | 25.07.2006 10:17 | 772 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

05.08.2006 09:14 didacticageografiei - Autor

perioada corecta de desfasurare a scolii de vara este 28 august - 3 septembrie 2006

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 4 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

66 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN