Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Invatam din trecut si ne pregatim pentru viitor

Programul granturi pentru Dezvoltare scolara – proiectul “”
Invatam din trecut sin e pregatim pentru viitor

In perioada iunie –decembrie 2007 se deruleaza in scoala noastra proiectul Invatam din trecut si ne pregatim pentru viitor, finantat de Guvernul Romaniei in cadrul Programului de granturi pentru dezvoltare scolara, dupa participarea la concursul din prima runda, la care a fost declarat castigator intrunind 83,33 puncte.
Acest proiect reprezinta o modalitate de a deschide noi perspective de dezvoltare personala copiilor din scoala noastra prin obiectivele urmarite:, dezvoltarea la elevi si la cadrele didactice a abilitatilor de a proiecta si realiza in echipa activitati extracurriculare, cresterea ofertei extracurriculare si de petrecere a timpului liber prin activitati cu impact in scoala si comunitate, prin existenta in scoala a unor cercuri pentru elevi, dezvoltarea abilitatii de a coopera intra-, extra- si interinstitutional pentru realizarea proiectului, exersarea deprinderilor de a lucra in grup.
Activităţile desfăşurate în cadrul implementării proiectului sunt:
 Promovarea proiectului
 Excursie scolara in Moldova –“Pe urme de legenda”;
 Concursul “Noi stim. Vreti sa stiti si voi?”
 Cercul “Eu, jurnalistul”;
 Ziua portilor deschise
 Simpozion –“Activitatile extracurriculare- punti de legatura intre scoala si comunitete”.
Toate activitatile se deruleaza conform planificarii, elevii participa cu interes si placere, iar cadrele didactice implicate au dovedit rabdare si multa pasiune, pentru ca implementarea proiectului presupune multa munca si mult timp, incepand cu achizitia bunurilor necesare si terminand cu elaborarea rapoartelor intermediare si finale. Desfasurarea acestor activitati va duce la cresterea ofertei extracurriculare si de petrecere a timpului liber avand impact in scoala si comunitate.
Ecoul proiectului poate fi judecat la mai multe nivele. Elevii au posibilitatea sa cunoasca si sa participe la activitati diverse care sa le dezvolte abilitatile si aptitudinile, precum si sentimentul apartenentei la comunitate. Participantii vor putea sa-i informeze pe colegii lor despre activitatile si actiunile la care au luat parte, ceea va duce la cresterea motivatiei de a paricipa la activitati asemanatoare. In urma derularii activitatilor, scoala va dispune de un spatiu dotat cu mijloace audiovizuale moderne, in care sa se desfasoare activitati scolare sau extrascolare. Participarea autoritatilor locale si a parintilor la activitatile proiectului va contribui la instituirea unei relatii mai eficiente (informare, comunicare, implicare) intre scoala si comunitate. Se creeza momente de destindere, de petrecere a timpului liber prin activitati extracurriculare, dar si de cunoastere si apropiere a membrilor comunitatii. De aceea, ne-am propus sa continuam ceea ce am inceput si a dat roade prin cercurile constituite in cadrul proiectului si a caror activitate va fi continuata de catre profesorii si invatatorii implicati in proiect, mentinerea si dezvoltarea parteneriatelor incheiate in cadrul proiectului (cu parintii, cu autoritatile locale, cu biserica), includerea bunelor practici identificate in proiect in strategiile scolii. Produsele elevilor realizate in cadrul activitatilor proiectului vor fi folosite in alte activitati curriculare si extracurriculare. Cadrele didactice au acces la resurselor materiale dobândite prin proiect (videoproiector, calculatoare, multifunctionala, camera video) si sperăm să fie motivate de rezultatele obtinute pentru elaborarea unor noi proiecte de finantare, dupa finalizarea acestuia.

Director,
Prof. Ciuca Cristina

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ccccc | 26.07.2007 19:05 | 3050 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

27.07.2007 08:10 dama

Este bine făcut şi sper să aibă finalitatea dorită.

0 0

27.07.2007 08:13 gabriela-monica

Va felicit pentru efortul depus "in trecut" pt. scrierea proiectului si "in viitor" pt. implementarea lui.

0 0

28.07.2007 14:01 cocalici

O!Lume noua pe didactic!Succes mult , Cristina draga! Mi-ai trezit amintiri placute de pe meleagurile tale!Saruta-le pe colegele de acolo!Imi pare tare bine de reusita voastra! Coca

0 0

07.09.2007 16:01 dorian_coman

Nu sunteti seriosi !

M-am convins de acest lucru cu ocazia organizarii excursiei.

0 0

08.09.2007 15:21 victor55

Radacinile mele sunt in Buzau, intr-o comuna din apropierea orasului.Acum sunt departe de aceste locuri. De fiecare data cand vad sau aud ceva bun despre Buzau, ma bucur. Ma bucur si acum dupa ce am citit proiectul dv. Mi-ar placea sa putem realiza un parteneriat in cadrul proiectului de la scoala dv.

0 0

15.11.2007 20:05 ccccc - Autor

Cu privire la seriozitate, vreau sa-i raspund d-lui Coman ca excursia am facut-o in conditii foarte bune cu o agentie care a fost de acord sa respecte conditiile formulate prin cererea noastra de oferta. Fiind vorba de un proiect finantat de guvern, plata se face dupa efectuarea serviciilor si nu in avans - lucru pe care nu l-ati inteles din start.

0 0

15.11.2007 20:05 ccccc - Autor

Cu privire la seriozitate, vreau sa-i raspund d-lui Coman ca excursia am facut-o in conditii foarte bune cu o agentie care a fost de acord sa respecte conditiile formulate prin cererea noastra de oferta. Fiind vorba de un proiect finantat de guvern, plata se face dupa efectuarea serviciilor si nu in avans - lucru pe care nu l-ati inteles din start.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN