Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION ŞI CONCURS INTERNAŢIONAL avizat de M.E.d.C.T.

În perioada 7- 9 Ianuarie 2009 se va desfăşura la Grup Şcolar „Liviu Rebreanu” Maieru,judeţul Bistriţa-Năsăud,a II-a ediţie a Simpozionului şi concursului Internaţional \" Şcoala românească şi şcoala europeană\" în colaborare cu Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, ASTRA- Năsăud, Iaşi, Chişinău Muzeul „Cuibul visurilor”,Maieru Şcoala Jeanne D Arc,Nort -sur-Erdre, Franţa şi Primăria comunei Maieru. Dorim astfel să confirmăm succesul pe care l-a avut PRIMA EDIŢIE, când peste 1000 de participanţi au avut ocazia să îşi împărtăşească opiniile în legătură cu tema aleasă, iar concursul aferent a dat posibilitatea atât dascălilor cât şi elevilor să se exprime artistic pornind de la subiectul pe care dorim să îl reluăm anul acesta- " Vis... de iarnă". SECŢIUNI: I. SIMPOZION : 1. Proiectul şi parteneriatele educaţionale în şcoala românească şi cea europeană. 2. Valorificarea Noilor educaţii la clasă. 3. Rolul şi importanţa metodelor interactive. II. CONCURS DE CREAŢIE: Tema: „VIS...DE IARNĂ” SECŢIUNI: 1. Creaţii literare în versuri sau proză realizate în limba română 2. Creaţii literare în versuri sau proză realizate în limba franceză, engleză, spaniolă. 3. Creaţii plastice ( acurelă ) 4. Reviste şcolare.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ancamari | 01.11.2008 21:43 | 6080 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (47)

0 0

01.11.2008 22:42 emil

Ce inseamna "avizat de de MECT"? La ce foloseste acest presupus aviz? Iese mai bine actiunea? Sau e asa ca sa iasa ... punctele la dosar?

0 0

02.11.2008 09:09 ancamari - Autor

Stimate domnule Emil, orice activitate care poate fi catalogată ca Simpozion sau Concurs pe teme educative la nivel naţional sau intertnaţional are nevoie de avizul Ministerului, care, după ce verifică proiectul depus,oferă sau nu aviz pentru demararea acţiunii.În lipsa acestor avize şi fără o verificare din partea Ministerului, Simpozioanele ar apărea ca ciupercile după ploaie şi singurii care ar avea avantaje ar fi organizatorii, nu şi participanţii care au astfel ocazia să-şi îmbunătăţească dosarele personale. În ceea ce priveşte punctele, vă pot spune că energia investită într-un proiect cu peste 1000 de participanţi din ţară şi străinătate ar putea fi direcţionată spre alte activităţi, dar ca organizatori, ne- am gândit mai puţin la noi, ci la participanţii care au ocazia să-şi măsoare şi demonstreze abilităţile, să se întâlnească cu colegi din toată ţara, şi, de ce nu, să primească o recompensă atât pentru ei cât şi pentru elevii pe care îi îndrumă.Numai bine !

0 0

02.11.2008 09:10 alinabeje

Participarea la concurs a elevilor este gratuita?

0 0

02.11.2008 09:22 emil

Inteleg deci ca aceasta manifestare are principal scop imbunatatirea dosarelor personale. Adica omul plateste 9 EUR si primeste o diploma indiferent de calitatea lucrarii lui. Cum se contabilizeaza banii? Acesti bani se incaseaza si de la elevi? A dat ministerul aviz sa faceti actiuni cu plata, cu bani de la elevi si de la cadre didactice? Puteti publica acest aviz? Energia dvs. este canalizata astfel incat efortul sa fie platit, din cei peste 10.000 EUR pe care ii incasati, sa va acoperiti, probabil toate cheltuielile. Nu se vorbeste nicidecum de sponsori sau despre contributia ISJ sau scoala! Nu sunt impotriva unor intiative frumoase. Nu imi place sa promovam SRL-uri de diplome...

0 0

02.11.2008 10:24 dama

Domnule Emil aveti dreptate, dar, din pacate, institutiile partenere nu vor decat sa-si justifice intr-un fel activitatea fara sa contribuie cu niciun leu la aceste evenimente. Spun aceasta pentru ca am avut destule probleme cu acestia: vor peoiectul, diseminarea, produsele proiectului, publicitate si atat. Conditia ca sa semneze aceste parteneriate. Si, din pacate, prin fisa formular pentru depunerea acestor proiecte (fie simpozioane, fie concursuri) este sa avem parteneri din care pbligatoriu ISJ, CCD si Palatul Copiilor. De aceea, inteleg in parte acest lucru.

0 0

02.11.2008 13:44 meteorarlg

Am si eu o intrebare deoarece sunt nelamurita...ce legatura exista intre acest simpozion si cel organizat tot de scoala dumneavoastra pe tema "Traditii si obiceiuri folclorice"...Am vazut initial acel simpozion si am facut corelatia cu cel organizat anul trecut cu aceeasi tema propusa acum, de cel de-al doilea anunt postat de dumneavoastra. Sa inteleg ca aproximativ in aceeasi perioada organizati doua simpozioane??

0 0

02.11.2008 15:35 0503ana

Din fisierul atasat reiese ca se va publica o carte cu rezumatele lucrarilor prezentate si un CD cu lucrarile care pot fi si ppt:

- cum pot intra in posesia cartii?

- care este adresa pentru chitarea sumei pe mandat postal

- pot trimite lucrarea si rezumatul pt simpozion prin e-mail?

0 0

02.11.2008 15:36 0503ana

Din fisierul atasat reiese ca se va publica o carte cu rezumatele lucrarilor prezentate si un CD cu lucrarile care pot fi si ppt:

- cum pot intra in posesia cartii?

- care este adresa pentru chitarea sumei pe mandat postal

- pot trimite lucrarea si rezumatul pt simpozion prin e-mail?

0 0

02.11.2008 19:40 ancamari - Autor

Stimate domnule Emil, ne bucurăm că aveţi timp pentru a judeca oportunitatea diferitelor simpozioane care apar în contextul educaţional actual . O primă problemă, şi probabil cea mai importantă o reprezintă înţelegerea importanţei avizării Ministerului în legătură cu o anumită activitate culturală în domeniu. Au fost cazuri când diferiţi colegi de - ai noştri au participat la simpozioane sau concursuri şi, vorba dumneavoastră, respectivele evenimente s - au dovedit a fi doar fabrici de diplome care nu au fost punctate atunci când a venit vorba de dosarul personal. În cazul nostru, având avizul Ministerului şi fiind la a doua ediţie a unui eveniment cu ecouri internaţionale, orice comentariu negativ nu poate fi considerat decât o simplă încercare de atragere a atenţiei. Sunt câteva probleme care trebuie puse la punct atât pentru dumneavoastră cât şi penru alţii, care îşi pun aceleaşi întrebări

- fiind vorba despre bani, vă putem spune că vorbim despre costuri foarte mari la nivel de Simpozion internaţional - transport şi cazare pentru diferiţi oaspeţi din diferite ţări, diplome personalizate pentru participanţi,publicare carte, costuri poştale, zeci de drumuri pentru obţinerea avizelor,afişe, publicitate etc. În ceea ce priveşte banii pe care elevii ar trebui sa îi plătească, îmi pare rău ca nu aţi citit regulamentul pentru concursul nostru: nu se plăteşte nimic pentru concurs ci doar pentru simpozion, aşadar elevii nu au de pus nici un ban. Totuşi, ne - am dat seama că aţi pornit printr - o stare de spirit negativă din primul dumneavoastră comentariu ,aşa că nu vom mai continua această polemică doar pentru a da satisfacţie diferiţilor cârcotaşi. Oricum, din comentariile dumnevoastră ne - am dat seama că nu aţi citit regulamentul ci doar v - aţi exprimat o opinie contrară faţă de orice eveniment asemănător cu al nostru. Vă aşteptăm oricum la noi pentru a vă putea demonstra că un simpozion internaţional nu este o fabrică de diplome, ci o posibilitate oferită oricărui cadru didactic pentru a - şi demonstra valoarea. Să auzim numai de bine.

0 0

02.11.2008 19:51 ancamari - Autor

Stimată doamnă, între cele două evenimente nu există nicio legătură. La nivelul şcolii noastre care este cel mai mare Grup Şcolar judeţean, există iniţiative diferite, care nu pot decât să vină în ajutorul cadrelor didactice care doresc să-şi demonstreze valoarea activităţii la clasă. Aşadar vorbim de două evenimente diferite, cu organizatori diferiţi, date de susţinere diferite, care se întâmplă să fie în aceeaşi şcoală, cea mai importantă diferenţă fiind că unul se susţine la nivel internaţional şi celălalt la nivel naţional.Ne- am bucura dacă aţi participa la ambele. Vă aşteptăm.

0 0

02.11.2008 20:04 ancamari - Autor

Pentru 0503ana

Veţi primi un CD care va conţine cartea care urmează a fi scoasă cu ocazia simpozionului, având pe prima pagină ISSN şi care va conţine rezumatele tuturor lucrărilor,inclusiv a dumneavoastră. Nu există costuri suplimentare,taxa pentru participarea la simpozion incluzându-le.Numai bine!

0 0

02.11.2008 21:31 silvia_21

Lucrarile pentru simpozion, fisa de inscriere si chitanta (scanata) nu pot fi trimise si prin mail? E mult mai usor decat sa trimitem prin posta CD-uri.

Multumesc!

0 0

02.11.2008 23:03 pcodruta

Este obligatorie participarea directa la simpozion? Sau se pot trimite si lucrari, fara a participa direct ?

0 0

03.11.2008 08:15 emil

Nu am de gand sa fac polemici, vreau sa avertizez asupra unor astfel de evenimente al caror scop este ... diploma! Cat priveste avizul, daca este o actiune serioasa, ea se poate face linistit si fara aviz. Pe didactic.ro s-au promovat zeci de astfel de manifestari, feddbackul fiind de multe ori nu prea bun. Nu mi-ati clarificat multe lucruri, dar asta nu are importanta decat ca semnal asupra colegilor nostri!

0 0

03.11.2008 13:14 dpd76

se achita 30 lei , incluzand si lucrarile elevilor, sau trebuie platit separat pt elevi?

0 0

03.11.2008 14:52 maria_magdalena

daca nu vreau sa particip cu lucrare la simpozion , ci doar cu lucrari realizate de elevi .... pot participa ? care este taxa in acest caz ?

0 0

03.11.2008 15:13 miha80g

CD-ul va contine numai rezumatul lucrarii sau intreaga lucrare + rezumatul?

0 0

03.11.2008 18:46 maricam

DACA NU PUTEM PARTICIPA LA SIMPOZION, PUTEM PARTICIPA CU LUCRARI LA SECTIUNEA CREATII PLASTICE?

CARE SUNT CONDITIILE?

0 0

03.11.2008 20:35 dal31

Sunt multe pareri in legatura cu organizarea de simpozioane. Dna ancamari nu va necajiti, parerea mea este ca a fi dascal inseamna nu numai sa plimbi catalogul de la cancelarie la clasa si invers, ci multe alte activitati, printre care si simpozioane . Si daca se primesc si puncte cu atat mai bine. Care ar mai fi diferenta intre o persoana care scrie un referat, participa cu lucrari plastice si de alta factura, pregateste o activitate artistica, etc. si altul care doar vine la scoala si isi face lectiile?

0 0

03.11.2008 22:18 ancamari - Autor

Nu este obligatorie participarea directa la simpozion. Puteţi trimite lucrarea şi rezumatul acesteia şi prin mail, dacă doriţi.

Din păcate, doar participanţii la simpozion pot participa şi la concurs. Nu este nicio taxă pentru concurs.Se achită taxa de 30 ron pentru simpozion, incluzând şi lucrările elevilor.

CD-ul va conţine rezumatele lucrărilor publicate în carte şi lucrări ale participanţilor. Mulţimim pentru înţelegere şi sprijin.Toate cele bune!

0 0

13.11.2008 17:23 rosemarie

Care sunt regulile stabilite pentru preZentarile power point?( nr maxim de slide-uri, mai e necesar si rezumat)?





0 0

16.11.2008 09:59 ancamari - Autor

Prezentarile power-point pot avea câte slide-uri doriţi dumneavoastră.Rezumatul este necesar pentru publicare. Numai bine!

0 0

23.11.2008 20:09 mioara_lt

Felicitări pentru iniţiativă şi mulţumim pentru invitaţie!Dacă suntem soţ şi soţie şi participăm cu o singură lucrare, putem plăti taxa pentru un singur participant?Nu participăm direct, ci doar cu lucrare.

0 0

25.11.2008 21:52 ancamari - Autor

În situaţia soţ-soţie puteţi plăti o singură taxă. Numai bine!

0 0

27.11.2008 10:55 tamaraslatineanu

In invitatie scrie despre publicarea unei carti cu ISBN.Se poate sa trimiteti cartea si nu CD-ul cu ISBN, participantilor?

0 0

27.11.2008 10:58 tamaraslatineanu

Va rog frumos sa lamuriti lucrurile.Este normal ca participantii care achita taxa sa doreasca cartea cu ISBN si nu CD-ul cu ISBN sau ISSN ca nu se mai intelege nimic.CD-urile nu sunt infailibile, dar cartea va ramane pentru mult timp de acum inainte.

0 0

27.11.2008 16:42 ancamari - Autor

Stimată doamnă, toate rezumatele lucrărilor vor fi publicate într-o carte cu I.S.S.N., care va fi inscripţionată pe C.D. Daca dumneavoastră doriţi să aveţi cartea, nu trebuie decât să o listaţi de pe C.D. La evaluare am specificat acest lucru:

EVALUARE:

Fiecare participant va primi:

- diplomă de participare;

- mapa de participare;

- C.D cu ISBN .

0 0

27.11.2008 21:49 tamaraslatineanu

Am senzatia ca nu ati lamurit lucrurile in mod riguros.Cititi ce ati scris si poate ne lamuriti totusi...ISSN sau ISBN?

Deci cartea este cu ISSN si CD-ul cu ISBN sau invers, sau cum? Nu are prea mare importanta dar de dragul rigorii...

0 0

30.11.2008 12:53 ancamari - Autor

Pentru lady35

Stimată doamnă, îmi cer mii de scuze pentru greşeala care s-a strecurat în textul anterior.Toate rezumatele lucrărilor vor fi publicate într-o carte cu I.S.B.N., care va fi inscripţionată pe C.D. Să auzim numai de bine!

0 0

24.01.2009 21:02 toxic_flow

cand se trimit rezultatele concursului si diplomele ?

0 0

25.01.2009 17:54 mioara_lt

Am primit mapa cu materialele prezentate la simpozion şi diplomele. Vă mulţumim mult pentru premii. Am vizionat CD-ul şi am rămas plăcut impresionaţi de şcoala dvs. . Vă dorim multe succese şi pe mai departe!

0 0

06.02.2009 20:39 silvia_21

Si eu am primit mapa cu diplomele si CD-ul dar nu-mi regasesc lucrarea pe el. Cum oare voi putea dovedi ca am participat "pe bune" la simpozion cand nu pot dovedi cu CD-ul pe care l-am primit? Taxa am platit-o, lucrarile copiilor le-am trimis.....? Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc!

0 0

07.02.2009 15:10 ancamari - Autor

Stimate colege,

Luni, 2 februarie 2009 am trimis ultimele plicuri spre dumneavoastra. Speram ca le/ati primit toti . Daca nu, va rugam sa ne contactati pe adresa ancutacraciun@yahoo.com. Multumim pentru intelegere. Toate cele bune!

0 0

09.02.2009 13:20 agmaria

Stimata Dna Anca v-am trimis un mail la care astept urgent raspuns.Este incredibil ce s-a intamplt. Eu credeam ca suntem oameni seriosi...Nu vreau sa dau aici detalii dar va rog sa remediati urgent greseala pe care ati facut-o.Multumesc!

0 0

09.02.2009 22:31 ancamari - Autor

La cate lucruri rele sunt pe lumea asta, nu cred ca este o greseala asa de mare ca ati primit in locul CD/ului de la simpozion

altul. Celelalte sper ca sunt in regula. Am sa va trimit un alt CD pentru a remedia urgent greseala comisa. Toate cele bune!

0 0

09.02.2009 22:46 ancamari - Autor

Stimata doamna Silvia din Bucuresti,

ma bucur ca ati intrat in legatura cu noi deoarece cd/ul dumneavoastra l/am primit zgariat si nu l/am putut deschide. In situatia dumneavoastra mai sunt doua persoane. Va rugam , daca puteti, sa ne trimiteti materialul cat mai repede posibil prin mail la adresa ancutacraciun@yahoo.com, pentru a putea aparea pe CD -ul ce are inscriptionata forma finala a cartii.Va multumim.

0 0

10.02.2009 00:02 agmaria

Poate ca nu e un rau atat de mare dar o surpriza mare am avut...va rugam sa ne trimiteti asa cum e normal 3 CD-uri ptr fiecare participant...am trimis bani ptr fiecare participant separat asa ca e normal sa ne trimiteti 3 CD-uri. Cu multumiri!

0 0

15.02.2009 20:42 adryana_m

Nici eu nu am primit plicul cu diploma si CD-ul. V-am trimis un mail pe adresa indicata de dumneavoastra.

0 0

19.02.2009 15:50 adina_lumi

Am trimis un e-mail pe adresa ancutacraciun@yahoo.com pentru a anunta ca plicul nu a ajuns nici la mine. Va rog sa raspundeti mesajului. E o perioada in care se intocmesc multe dosare, iar lipsa documentelor care sa ateste participarea la aceste sesiuni de comunicari, ne creaza mari probleme.

Va multumesc!

0 0

25.02.2009 18:42 adina_lumi

Stimati organizatori, revin cu un nou mesaj. Va rog sa raspundeti celor care se plang ca nu au primit feed-back-ul din partea dumneavoastra. V-am contactat si telefonic, insa nu mi se raspunde. Totusi, am platit o taxa, chiar nu meritam nici macar o explicatie? Am participat la simpozonul dumneavoastra, insa nu am primit nici un plic cu materialele promise. Este pentru prima data cand se intampla si particip de cativa ani la asemenea sesiuni. Va rog sa clarificati problema celor care nu primit raspuns. Va multumesc !

0 0

25.02.2009 21:22 adryana_m

D-na Adina v-am trimis un mesaj privat.

0 0

06.03.2009 23:46 light_blue

Eu nu am primit nimic de la simpozion cu toate ca am trimis toate cele necesare.ESTE PRIMUL SIMPOZION DIN TARA LA CARE SE INTAMPLA ASA CEVA!

0 0

16.03.2009 22:55 ancamari - Autor

Stimate doamne colege,

Astazi, 16. 03.2009, am trimis inca o data plicurile pentru cei care nu le - ati primit.Speram sa ajunga cu bine. Ne pare rau ca nu am reusit sa le trimitem mai repede, dar asta este... unii se mai si imbolnavesc! Sanatate si toate cele bune!

0 0

17.03.2009 16:23 adina_lumi

Va multumim doamna Anca. Imi pierdusem speranta, asa ca, un raspuns din partea dumneavoastra nu poate decat sa ma bucure. Sper ca de data aceasta Posta Romana isi va face datoria. Va doresc multa sanatate.

0 0

01.04.2009 17:01 adina_lumi

Azi, 1.04.2009 (nu e pacaleala) anunt ca nu am primit nici un fel de plic din partea organizatorilor, desi mai sus ati anuntat retrimiterea lor catre cei care nu au primit feed-back. In fine, am obosit de cate mesaje personale si comentarii am facut pana acum pe aceasta tema. La editiile viitoare, va recomand mai multa atentie in colectarea datelor de contact si expedierea materialelor. Nu pot crede ca a fost mereu greseala Postei Romane.

0 0

24.04.2009 00:14 agmaria

Suntem in luna aprilie. Nici la aceata data nu am primit mapa si CD-ul de la acest simpozion...daca s-o fi numit asa...Am primit o diploma si un CD cu...manele. DA MANELE cantate de Puiu si Suzana.Nu mi-a venit sa cred ca e posibil asa ceva(a se citi msj de mai sus)Am rugat pe o dna ...Anca sa remedieze gresala. Dar...M-am hotarat ca daca in termemn de 10 zile nu primesc materialele ptr care am platit doresc sa fac o adresa catre ISJ si apoi Minister. Nu pot permite ca cineva care se pretinde organizator de astfel de manifestari sa-mi pretinda niste bani pe care nu-i justifica. NU AM PATIT NICIODATA IN VIATA MEA ASA CEVA...AVIZ AMATORILOR. Daca indrazniti si la anul sa faceti propaganda va voi fi de /...ajutor explicand colegilor din tara ce cadre didactice serioase sunteti...S. L Sc 14 Botosani

0 0

24.04.2009 00:22 agmaria

Intai am scris mesajul apoi am citit postarile de mai sus. Deci la mine nu a fost o simpla intamplare ca vad multa lume nemultumita de aceasta organizare.Mi-o fi invatatura de minte ca am dorit sa interactionez si cu cadre didactice din aceasta parte a tarii.Mi-a fost suficient. Sa stiti ca nu am exagerat deloc dar nu suport minciuna si neseriozitatea.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN