Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

www.libris.ro anunta castigatorii concursului "Cartea de capatai"

Câştigătorii aleşi de juriul librăriei online www.libris.ro sunt următorii:

luminita_fulga

Cititorule, îţi propun un exerciţiu de imaginaţie: ce-ai zice dacă prostituata pe care ai întâlnit-o la ieşirea din bloc ar face subiectul unei drame existenţiale? Ce-ai zice dacă ai şti că imoralitatea poartă mirosul cameliilor chiar şi dincolo de mormântul amintirilor? Ce-ai zice dacă un tablou de Evă organică ne-izgonită din rai ar fi de fapt chipul damnat al unei curtezane venale? ,,Dama cu camelii,, se traduce conclusiv prin acea „tuse seacă” a unui destin prea voluptos care şi-a deghizat protagonista cu prospeţimea florilor şi culpabilitatea fizică, tuberculoasă în acelaşi cadru în care răsună profetic-compătimitor cuvintele autorului: „Compătimiţi pe orbul care n-a văzut niciodată lumina zilei, pe surdul care n-a auzit niciodată acordurile naturii, pe mutul care n-a putut niciodată să-şi exprime prin viu grai ceea ce simte, şi, sub un fals pretext al pudoarei, nu voiţi să deplângeţi această orbire a inimii, această surzenie a sufletului, acest mutism al constiinţei care duc la nebunie pe nefericita îndurerată şi care, fără voia ei, o fac incapabilă să vadă binele, să audă vocea Domnului şi să rostească graiul curat al dragostei şi al credinţei.”

 

nataroman

Cand vorbim despre carti de capatai ne putem referi la acele carti care pot marca generatii sau le pot explica gesturile si zbuciumul sufletesc. Cartea care mi se pare inca actuala si surpinde foarte bine cotloanele sufletului uman, cu bune si rele, este FRATII KARAMAZOV de Dostoievschi. Inclusiv libertatea este definita aici si mai ales faptul ca omul modern nu prea stie ce sa faca cu ea si se autodistruge pana la urma. Geniala carte! O recomand tutror!

 

maria_oniga

Biblia. Deşi străbate milenii, e contemporană nouă. Are început şi sfârşit, totuşi, nu s-a scris încă toată. Poate înălţa, dar te poate totodată distruge. Ascunde, tot atât pe cât descoperă. Nu e pentru toţi, e pentru… fiecare. Nu linişteşte, tulbură. Nu lămureşte, contrariază. Nu e o carte confortabilă. A o citi o singură dată, e un pericol. De aceea trebuie recitită. Iar şi iar. Şi… nu e o carte, e CARTEA!

 

ancac

Consider ca exista foarte multe carti pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le citeasca macar o data. Recomand calduros - sa va luati liber 2 ore din activitatile cotidiene - pentru a citi "Oscar si tanti Roz" de Eric Emmanuel Schmitt, o carte frumoasa. Si tocmai pentru ca e atat de frumoasa (si nu ar trebui sa ma credeti pe cuvant, ci sa va convingeti citind), nu-mi voi permite sa analizez scolareste continutul. E cartea de suflet, pe care o citesti o singura data si o stii pentru eternitate, caci iti aminteste zilnic ca viata e un simplu imprumut. Pe care trebuie sa incerci sa-l meriti!

 

soniaopait2006

“Micul prinţ” de Antoine de Saint Exupery e cartea pe care, copil fiind, o parcurgi imaginându-te călător prin Univers şi, cu puterea pe care doar la vârsta inocenţei o poţi avea, domoleşti setea de putere din inima regelui, readuci adevăratele valori în conduita lacomului sau a vanitosului, chiar îl constrângi pe cel slab să renunţe la viciu. Fiind atât de aproape de necuvântătoare, eşti cel care le traduci mesajele şi-ţi dăruieşti dăruind adulţilor înţelepciunea de-a trăi frumos. Recitind cartea ca adolescent eşti înrobit de dorinţa de-a călători şi de a sorbi din cupa aventurilor dincolo de orice frontiere. Eşti visătorul din stele prins de dorul pentru floarea abandonată pe-un necunoscut asteroid. Peste puţini ani, privirea ţi se opreşte asupra paginilor în care lumea ta se contopeşte în lumea primejduită de un rege ce nu-şi cunoaşte limitele, de bancherul ce-ţi cere si aurul stelelor, te simţi prins în plsa răului şi, asemenea pilotului eşti la manşa unui avion ce nu poate fi înălţat. Şi dacă înţelepciunea vârstei a treia nu te-ar readuce la recitirea paginilor în care ţi se dezvăluie puterea credinţei că vei izbândi si că nu ţi se poate lua dreptul de-a rămâne „Micul Prinţ” pe micuţa ta planetă, că eşti iubit şi aşteptat, sigur ca nu vei reuşi să-ţi îndeplineşti obligaţiile faţă de cei pe care i-ai îmblânzit şi, cel mai rău, nimeni nu va înţelege că desenul tău nu e o pălărie ci un şarpe care a înghiţit un elefant… FELICITARI!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: loredanatudor | 08.11.2010 12:18 | 1678 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

15.11.2010 19:39 floarebernad

Felicitari castigatorilor, dar si tuturor participantilor.

0 0

15.11.2010 20:49 grigore_geta

Felicitari castigatorilor! Imi place comentariul facut de soniaopait2006.

0 0

16.11.2010 19:30 smart

Intr-adevar,ancac te face curios .

0 0

20.11.2010 13:43 maria_oniga

Am ajuns cu greu la acest anunţ, doar folosind butonul “Căutare”. Mulţumesc juriului pentru apreciere, felicitări tuturor participantilor pentru interesul stârnit. Cele mai multe din comentarii însă au dispărut, probabil din cauza restructurării site-ului. Si, chiar dacă nu au fost decât 5 dintre noi premiaţi, suntem cu siguranţă cu toţii câştigători prin îndemnul şi recomandările colegilor.

0 0

27.11.2010 20:14 luminita_fulga

Mulţumesc mult echipei ,,Libris,,!
Felicitări pentru iniţiativa deosebită de a îndemna astfel la lectură.

0 0

14.12.2010 22:20 lavinia1987

mie nu mi-a placut Dama cu camelii. Nimic iesit din comun.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN