Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul literar Ť Mihai Gafencu ťŠ pentru predarea limbii române în străinătate

Concursul va avea două secţiuni. Participanţii pot trimite materiale pentru ambele secţuni. Secţiune de exerciţii pentru învăţarea limbii române şi secţiune de repovestire. Se vor premia materialele şi persoanele.

Secţiunea de exerciţii. Se vor crea exerciţii pentru învăţarea structurilor gramaticale şi de expresie a limbii române, având în vedere publicul ţintă : străini care doresc să înveţe limba română altfel decât dintr-o perspectivă academică. Se va da prioritate unei achiziţii progresive a structurilor de limbă, în cadrul aceluiaşi exerciţiu plecându-se de la un nivel minim , până la nivel de competenţe maxime şi performanţă. Exerciţiile de comunicare nu vor exclude şi aspecte structurale pentru fixarea modelului. Se va indica în titlul exerciţiului structura gramaticală care se va lucra. Maximum 15 exerciţii pe structură, minimum 3, prin structură înţelegând părţile de vorbire şi de propoziţie ale limbii române. O atenţie deosebită se va acorda locuţiunilor adverbiale, prepoziţionale şi adverbiale. Minimum 5 structuri, maximum 10 structuri - sintactice şi morfologice reunite. Exerciţiile vor fi trimise elcetronic, scrise la 2 rânduri şi jumătate, în attachement .doc la mail pe adresa info@rochance.org până pe data de 1 mai 2005. Toate persoanele vor primi confirmarea de deschidere a ataşamentului din partea secretariatului literar cu care vor putea duce o corespondenţă. (m_rodiana2000@yahoo.com)


Secţiunea de repovestire sau de creaţie. Se vor repovesti, transcrie într-o limbă română de bază ( fără regionalisme, arhaisme sau neologisme complicate), păstrând cerinţele de stilistică ale unei exprimări exemplare, texte din literatura clasică românească, din literatura contemporană românească, din creaţia proprie sau traduceri.
Textele nu vor fi mai lungi de 300 de rânduri, scrise la un interval de 2 rânduri şi jumătate. Textele se vor trimite elctronic, prin attachement .doc la mail pe adresa info@rochance.org, până la data de 1 mai 2005. Toate persoanele vor primi confirmarea de deschidere a ataşamentului din partea secretariatului literar cu care vor putea duce o corespondenţă. (m_rodiana2000@yahoo.com)

Persoanele care doresc să creeze exerciţii de vocabular pe baza textelor scrise sau repovestite de ele vor participa la ambele secţiuni.

Premii :

Premiul I, 200 € plus o călătorie de stagiu de predare sau creaţie de două săptămâni în Elveţia. Publicarea în exclusivitate a materialului în Compendiul de exercitii şi texte literare RO-CHance. Drepturi de autor sau co-autor.

Premiul II, 150 €. Publicarea în exclusivitate a materialului în Compendiul de exerciţii şi texte literare RO-CHance. Drepturi de autor şi co-autor.

Premiul III, 100 €. Publicarea în exclusivitate a materialului în Compendiul de exerciţii şi texte literare RO-CHance. Drepturi de autor şi co-autor.

Menţiuni : Bonuri de carte. Publicarea parţială a materialului în Compendiul de exerciţii şi texte literare. Semnalarea autorului în compendiu. Plata exerciţiilor publicate.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: emil | 19.02.2005 10:40 | 1890 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

28.09.2007 14:13 laura2

am nevoie de cuvinte intrate in limba romana din alte limbi cum ar fi: bulgara, engleza, franceza, germana, greaca, italiana, maghiara,neogreaca,turca si ucraineana



Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN