Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Repere ale integrarii europene

In perioada 28.02.-20.03.2005, scoala noastra a derulat in calitate de promotor, doua proiecte Leonardo da Vinci, cu Spania si cu Franta.
1. Primul proiect, RO/2003/PL91245/E cu titlul :” Competente, abilitati, cunostinte necesare viitorului absolvent de liceu in domeniul arhitecturii, design-ului, constructiilor si lucrarilor publice pentru o rapida insertie pe piata muncii” s-a adresat elevilor din clasele mentionate mai sus,(in speta, 9 elevi-4 baieti si 5 fete- din clasele a X-a si a XI-a, insotiti de un cadru didactic), care pe baza unui concurs de selectie cu criterii bine stabilite, au putut participa la un stagiu in Spania, la Sevilla, de trei saptamani.
Prima saptamana a fost dedicata invatarii limbii spaniole si dobandirii de catre stagiari a unui vocabular de specialitate, care le-au fost utile in plasamentul realizat cu ajutorul partenerului nostru, Oneco-The Training Agency, la firma Sturmio SL, care este centrul de tutela al patrimoniului istoric in Andaluzia. Perioada de practica de aproximativ 2 saptamani s-a desfasurat in localitatea Palma del Rio si a constat in lucrari simple de restaurare a fatadelor unei biserici (pregatirea suprafetelor folosind tehnici speciale de indepartarea impuritatilor, spalarea cu substante speciale pentru mentinerea culorii initiale, gletuire ).
Toti elevii s-au adaptat foarte bine in noul mediu de viata si lucru, iar rezultatele obtinute s-au concretizat in dobandirea certificatelor de limba spaniola, nivel 1A si 1B, de la scoala de limba spaniola, Insula Sevilla, certificate de la firma Sturmio care atesta efectuarea instrurii practice, competentele dobandite, si de la partenerul nostru, firma ONECO, certificate care atesta participarea cu bune rezultate la indeplinirea obiectivelor programului, precum si vizitele culturale efectuate la obiective de interes din Sevilla, Cordoba, Cadiz, Malaga.
2.Al doilea proiect, RO/2003/PL91248/E cu titlul :”Dobandirea de noi deprinderi si cunostinte pentru tinerii aflati in formare vocationala initiala in domeniul constructiilor si mecanicii” s-a adresat elevilor din clasele a X-a si a XI-a, specializarile mai sus amintite, care au participat la un stagiu de 3 saptamani in Franta, la Lille. Partenerul nostru pentru a doua oara, este Les Compagnons du Devoir, din Paris.
Stagiul a inceput cu doua saptamani de practica in Lille, in antreprize de constructii si mecanica(pentru constructii, firmele: Donnini, Legabat, Scarna, Sylvagreg, iar pentru mecanica: Metal Creation, Sogema, Marino). Lucrarile efectuate de cei 10 stagiari (2 fete si 8 baieti) au fost destul de complexe, atat pentru cei de la specializarea mecanic, cat si pentru cei de la constructii ( lucrari de constructii interioare, de zidarie aparenta pentru pereti exteriori, beton armat).
Stagiul s-a incheiat cu o saptamana in centrul de formare, in care elevii au participat la cursuri de matematica, fizica, limba franceza, engleza, tehnologii si efectuarea unei zile de practica si laboratoare tehnologice in atelierul lor.
Rezultatele proiectului constau in atestatele de stagiu primite de elevi, care confirma pregatirea lor teoretica, practica, lintgvistica pe durata celor trei saptamani, precum si vizitele culturale efectuate la Lille si Paris.

In perioada 22-25.03.2004, a avut loc in scoala noastra intalnirea cu delegatia olandeza de la Asociatia colegiilor tehnice, Baronie College, in cadrul vizitei pregatitoare pentru derularea unor proiecte de mobilitati elevi, care urmeaza sa aiba locatia in Brasov, in principal pentru refacerea lucrarilor de constructii si instalatii din caminul scolii noastre, incepand cu anul scolar 2005-2006. Vizita s-a incheiat cu rezultate deosebite in ceea ce priveste colaborarea noastra cu aceasta institutie, privind tematica proiectului care se va desfasura avand finantare din partea U.E, cu beneficiari elevi olandezi si co-participanti, elevi din scoala noastra. Pe plan local, prin bunavointa Primariei si a reprezentantului CNDIPT, regiunea 7, s-au deschis perspectivele colaborarii cu institutii interesate de astfel de parteneriate, precum Facultatea de Constructii si Instalatii, Spitalul de Neuropsihiatrie, Azilul de batrani, toate din orasul nostru.
Director,
prof.Virginia Marinescu

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gini | 28.03.2005 14:36 | 1248 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN