Şcoala cu
bune practici

54 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Înscrierea cadrelor didactice din mediul rural pentru programele de formare profesională

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat aproximativ 3 milioane USD pentru plata şcolarizării a 3200 de cadre didactice din mediul rural în scopul perfecţionării profesionale. Programul de formare se realizează prin învăţământ deschis şi la distanţă în 7 instituţii de învăţământ superior partenere: Universitatea Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea „Transilvania” Braşov, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea Politehnica Timişoara. Pentru a urma aceste programe de formare, cadrele didactice interesate se pot înscrie în perioada 5-25 septembrie a.c.
Programele de formare sunt structurate pe: învăţământ primar (studii universitare de 3 ani de zile), conversie profesională (studii postuniversitare de 2 ani de zile pentru limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză, istorie, geografie, matematică, chimie, fizică, biologie, educaţie tehnologică, respectiv 1,5 ani pentru tehnologia informaţiei) şi formare psihopedagogică (studii postuniversitare de 1,5 ani).
Candidaţii admişi vor semna un contract prin care se obligă ca după absolvirea programului de formare să predea cel puţin 4 ani într-o şcoală din mediul rural sau să se prezinte la următoarea sesiune de examene pentru ocuparea unui post în învăţământ (dacă candidaţii nu sunt titulari) şi să predea cel puţin 4 ani într-o şcoală din mediul rural. Informaţii suplimentare pot fi obţinute accesând adresa http://rural.edu.ro.

Sursa: Comunicat de presa MEdC

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: emil | 09.09.2005 14:08 | 2093 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (5)

0 0

09.09.2005 17:33 doina_barsan

Una din conditiile de admitere la aceasta forma de perfectionare este ca solicitantul sa aiba domiciliul in mediul rural.

Eu consider ca este o "discriminare", ar trebui ca toti profesorii care LUCREAZA in scolile din mediul rural sa poata beneficia de aceasta forma de pregatire profesionala, nu numai cei ce au domiciliul in rural...

0 0

16.09.2005 16:13 cristinmnc

Si eu sunt de aceeasi parere cu tine .

0 0

20.09.2005 21:54 phado

Stimati colegi, parca nu este suficient faptul ca noi navetistii nu beneficiem de nici un ajutor financiar pentru naveta, acum se mai vine cu aceasta noua metoda de a ne "indeparta" de scoala.Unde este sindicatul din invatamant, ca avem si asa prea multe si nu prea fac nimic.

0 0

22.09.2005 16:42 eli

Stimati colegi,

Invatamantul de calitate nu se face intre doua autobuze. Se doreste prin acest proiect dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice care fac parte din acea comunitate DIN MEDIUL RURAL, pentru ca scoala este a comunitatii.Apoi, acea comunitate a dat pentru acest proiect 10 mil. $ conform acordului de ratificare din 2003. Prin urmare, nu credeti ca merita ca cei in care va investi banii sa si ramana acolo, in mediul rural? Comunitatea are nevoie de ei pentru revigorarea mediului educational, sa se implicice in actiuni extrascolare prin care copiii invata prin servicii sa fie in folosul comunitatii din care fac parte. Atunci dascalul lor nu trebuie sa locuiasca acolo? Ce spuneti? Proiectul are o filozofie si obiective clare, altfel nu ar fi fost aprobat de Banca Mondiala spre finantare!!! Si e vorba cam de 60 mil. $

0 0

03.10.2005 16:17 munmnc

" Stimata " colega , probabil ca nu ai reusit sa oferi calitate intre doua autobuze , si cand spun asta ma refer la calitatea pe care o oferi in invatamant , nu altfel ... de care nu ma indoiesc . Afla ca sunt profesor de 5 ani si ca tot de atat timp am copii la olimpiade , rezultate la diferite concursuri , activitati extrascolare premiate .... si realizez toate aceste activitati impreuna cu elevii mei pe care ii pregatesc asa cum spui tu " intre doua autobuze " . Cred ca inainte de a descoperi tastatura ... ar tb sa iti revizuiesti gandurile .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN