Şcoala cu
bune practici

54 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Noutăţile admiteriii în învăţământul liceal şi profesional 2006-2007


Noutăţile metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal şi profesional pentru anul şcolar 2006-2007

Ministrul educaţiei şi cercetării, domnul Mircea Miclea, a semnat ordinul prvind aprobarea calendarului şi metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2006-2007.
Spre deosebire de metodologia de anul trecut au apărut o serie de modificări după cum urmează:
1. Susţinerea probelor de aptitudini şi a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă în timpul anului şcolar, în cursul lunii mai.
Avantajele care decurg de aici sunt următoarele:
- elevii care susţin aceste probe se pot pregăti mai bine, într-o perioadă mai îndepărtată de testele naţionale;
- organizarea probelor se poate face mai bine, în afara perioadei examenelor naţionale.
2. Probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă pentru clasele bilingve permit accesul şi la clasele intensive, fără a mai fi nevoie de un nou test, susţinut la şcoală, în urma repartizării.
Avantaje:
- subiectele pentru probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă pentru clasele bilingve sunt elaborate la nivelul judeţului, de către o comisie special numită şi sunt aprobate de inspectorul de specialitate. Se asigură astfel calitatea subiectelor şi unitatea de evaluare la nivel judeţean, inclusiv pentru clasele cu predare intensivă a unei limbi moderne;
- elevii care au fost admişi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă pentru clasele bilingve, dar nu au putut fi repartizaţi la aceste clase, nu mai sunt nevoiţi să susţină un al doilea test de limbă, pentru a fi admişi la clase cu predare intensivă a limbii moderne respective.
3. Broşura referitoare la admitere, care se distribuie elevilor şi părinţilor acestora, va cuprinde, într-un capitol separat, informaţiile despre liceele şi şcolile de arte şi meserii particulare, autorizate sau acreditate, care organizează admitere în clasa a IX-a.
Avantajul acestei măsuri este acela că absolvenţii de clasa a VIII-a au informaţii despre unităţile particulare care sunt autorizate, evitându-se astfel situaţiile în care absolvenţii, din lipsă de informare, să se înscrie la instituţii particulare nerecunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Sursa: site MEdC

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 06.10.2005 10:25 | 1074 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN